Žemė ne vieniša: į ją panašių planetų gali turėti 23% Saulės tipo žvaigždžių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

technologas 2010-11-04 10:05
Yra tokia retos Žemės hipotezė, kuri sako, kad vis tik tokios sąlygos ir gyvybei palanki istorija kaip Žemėje nėra dažni. Bet vis tiek, vienoje iš 50, galbūt 100 ar 1000 sistemų labai galimas daiktas, kad susidarys palankios sąlygos. Kodėl mes su jais dar nesusitikome? Galbūt yra kažkokie technologiniai apribojimai, neleidžiantys greitai skristi? Atstumai tarp žvaigždžių tikrai labai dideli. O gal technologinė civilizacija tik trumpas istorijos mirksnis? Yra tokia Oldovajaus teorija, kuri teigia, kad technogeninė civilizacija tetrunka šimtą metų. Išnaudoja lengvai prieinamą energiją ir vėl grįžta į Oldovajaus būklę, kurioje gyveno milijonus metų (pavadinimas pagal urvą, kuriame rasta žmonių liekanų). Gyvybė vystosi pagal savo dėsnius, sėkminga rūšis, tokia kaip žmonės, kai susidaro palankios sąlygos, pasidaugina iki milijardų. Persidaugina, po to žlunga. Čia vienas iš požiūrių, labiau paplitęs noras, kad civilizacija vystytųsi kylančia kreive. Tačiau sutikite, yra kažkokia priežastis, kodėl mes su dar nepažįstami, neskraidome į svečius gerti tenykštės egzotiškos arbatos, viena iš šių dviejų labai įtikėtina mano požiūriu.
GeneticworlD 2010-11-04 10:08
Sunku patiketi, kad dar yra skeptiku kurie netiki ir iki nukritimo galetu gincytis jog gyvybe egzistuoja tik zemeje Bet taip jau yra Ir arba del informacijos stokos, arba nezinau.. Turbut didziausi skeptikai situo klausimu yra religingi zmones "Ateiviai - tai setono ismislas!" Nors kazkur skaiciau, beroc ar tik ne technologijos.lt , kad vatikanas jau kaip ir kalba jog "Turbut dievas yra ne vien tik musu planetoje.." Technologas gal galetum imesti nuoroda apie "Oldovajaus teorija"? Nesu apie ja girdejes, labai idomu butu paskaityti
sz520qm 2010-11-04 11:37
Taip. Yra. Viena iš dviejų: a) jie neegzistuoja, b)mes jų dar nesutikom.
andriulis 2010-11-04 11:55
Po E-ELT teleskopo pastatymo galimas daiktas, jog tokiu i zeme panasiu planetu rasime kur kas dazniau nei dabar.
ligonis 2010-11-04 12:04
visatai ~13.7 milijardu metu.saulei 4,6mljrd metu. zmones kaip civilizacija galinti pasiskelbti zemei yra tik 200metu. ir po 1000metu jei vis dar cia busim, ir busim protingesni. tai tebus tik akimirksnis zvaigzdziu mastais. todel mano nuomone yra maza tikimybe sutikt daug skirtingu nezemiskos givybes pavyzdziu. mazesne ivairove - reciau sutinkami. gal ir nesutiksim, bet teigt, kad neegzistuoja - ribojimasis su debilizmu.
Shinigami 2010-11-04 12:22
Tu nori skristi kažkur į kitą saulės sistemą kai iki Marso negali nuskristi? Va čia turbūt ir yra pagrindinė problema kodėl neskraidome į kitas saulės sistemas (žemas technologinis lygis). "Tada kodėl jie pas mus ne atskrenda?" Gal jie taip pat nėra tiek išsivystę, kad galėtu skraidyti į kitas saulės sistemas. Jei išsivystę pakankamai, tai gal jie nemato priežasties čia skristi, pas atsilikusia civilizaciją. Arba jie jau čia yra tik viešai nesirodo. Juk pilna pranešimų apie ateivius.
RamasX 2010-11-04 12:49
"Neparduosim Marso UFOnautams!!!" - kažkodėl prisiminiau šia "Radijo Show" frazę Labai tikiuosi, man dar būnant gyvam turėsime vienokį ar kitokį kontaktą su nežemiška gyvybe. Bent jau primytyvios formos. Pradžiai.
Azuolas 2010-11-04 13:18
gyventi ateiviai.
Azuolas 2010-11-04 13:27
greičiausiai b. Atstumai žmogaus protui nesuvokiami, per dideli net jei galėtumėm lakstyti ir šviesos greičiu... Aišku niekada nereikia sakyti "neįmanoma", bet bent jau kol kas visos šviesos greitį viršijančios "technologijos" yra vien iš fantastikos srities Taip pat visi neva tai ateivių lankymaisi žemėje irgi tik bulvarinio lygio.
mobilunkas 2010-11-04 14:17
isivaizduokim kad mes skruzdeles su skruzdeliu protais, salia skruzdelyno nusileidzia atskride skruzdeles is marso technogeniskai pazengusios. ir ka darytu zemes skruzdeles? ogi net nesuvoktu kad jas aplanke ateiviai. manau kad ir musu protas nepakankamai issivystes, kad suvoktume kas mus ir kada lanko. o tokio proto zmones kaip mes tiesiog nesugeba isskristi is savo sauliu sistemu ir nelanko musu, nors ir nori....
werafonas 2010-11-04 14:25
Negali būti. Juk Dievas sukūrė tik vieną žemę!!! O jeigu rimčiau, tai man keista, kad tik dabar pradedama tai suprasti. Vis dar yra skeptikų, kurie netiki nežemiškomis civilizacijomis. Keista. Tačiau antra vertus, gal ir gerai, kad "gimiau pačiu laiku", kai įvyks pirmasis kontaktas
rwc 2010-11-04 14:35
Aš netikiu nežemiškomis civilizacijomis šioje Visatos gyvenimo stadijoje, nes: 1) protingesnės saugosis mūsų net nelaikydamos mūsų civilizacija; 2) silpnesnių mes nelaikysime civilizacija ir nuo jų slėpsimės (arba sunaikinsim); 3) energijos resursų kol kas Visatoje per daug, kad būtų tikslas bendradarbiauti arba kišti snapą prie kitų civilizacijų. Jei po milijardų metų sutiksime kitas civilizacijas - pabėgėles, tuomet ir bus faktas: egzistuoja kitos civilizacijos, bet ateities žmonės konstatuos: XXI a. žmonėms kitos civilizacijos neegzistavo, kaip kad majams neegzistavo ratas.
Kupse123 2010-11-04 15:35
nugi kaip jums sunku suvokti kad NERA JOKIU KITU CIVILIZACIJU. Nu nera irodymu , nieks nieko neuztiko , o jau visi sako taip jie yra ir yra 100% isitikines. Galbut 0.1% zmoniu galvoja kad menulis yra is surio. del ko sutikciau kad yra kokios seip bakterijos arba vienalasciai kokie primityvius gyviai gyvenantis "tinkamuose" salyguose
Aklas 2010-11-04 15:44
nu rimtai gi, nu jau visas planetas aplanke ir nieko niekur nerado, nu kaip jus nesuprantat nu
Kupse123 2010-11-04 16:56
nera irodyta kad 100% nera , as nk ir nesakau , bet teigti kad TIKRAI kazkur yra PROTINGA civilizacija yra daugiau nei kvaila
technologas 2010-11-04 17:03
tvirtina, kad tikimybė atsirasti tokiai planetai kaip Žemė nėra labai didelė. Manau didelė tikimybė, kad Visatoje mes ne vieni, bet atstumai tarp kažkiek panašių į mus civilizacijų gali būti nemaži. Galbūt 50, o gal ir 1000 šviesmečių.
mnv 2010-11-04 18:43
Galaktikose yra milijonai/milijardai zvaigzdziu, apie zvaigzdes sukasi planetos, visatoje yra milijardai galaktiku. Cia faktas. O ta paskaiciavus, galvot jog tik VIENA civilizacija egzistuoja gali nebent koks davatka kuris tiki jog jis kazkoks vienetinis dievulio kurinys, vientelis ir nepakartojamas visatos centras, is visu graziausias ir protingiausias.
rwc 2010-11-04 19:09
mnv, nebūk toks kategoriškas kaip Kakaras čia: http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... hp?t=15221 . ... kas tapatu teiginiui, kad nežemiškos civilizacijos neegzistuoja.
Azuolas 2010-11-04 19:22
egzistavimo. Ir nebus įrodyta, kol nesutiksim ar neatrasim patys tokių civilizacijų, ar aiškių jų buvimo ženklų. 2. Neturim net pakankamai prielaidų teigti tokiems teiginiams, jog "labai didelė tikimybė, jog egzistuoja<..>". Nežinom, kokia ta tikimybė. Juk jau dabar iškyla pvz tokių straipsnių http://www.technologijos.lt/p/spausdint ... snis-10614 , kurie iškarto įnešą korekcijų į paprastą aritmetinį tikimybės skaičiavimą O ką gali žinoti keik visko naujo atrasim dar ateityje? Juk ištyrinėta niekingai maža dalis visatos.... 2. Kažkaip retai kada sutinku žmones, galvojančius, jog tikrai nėra daugiau jokių gyvybės formų visatoje. Dažniausiai tokiais būna tik apšaukiami tie žmonės, kurie aklai nepuola tvirtinti, jog 100% egzistuoja ateiviai Tiesiog abejojantys žmonės. Juk nežinom ar yra ar nėra. Pagal turimus duomenis tiek teigit, jog 100% egzistuoja, tiek, kad 100% neegzistuoja yra tik siauro mąstymo demonstravimas
technologas 2010-11-04 19:42
Beje, kas dėl tikimybių. Tikimybė kad kiekvienas mes esame praktiškai beveik lygi nuliui, ar ne taip? Matematinės statistikos požiūriu manau mes neturėtume egzistuoti, praktiškai šansų be. Turėjo įvykti artimas begalybei skaičius reikiamų įvykių, kad, pavyzdžiui, aš atsirasčiau. Kartais buvo svarbus kiekvienos smiltelės krustelėjimas, pavyzdžiui koks mano protėvis driežas sėkmingai paspruko nuo plėšrūno nasrų, o jei būtų smiltelė ne taip pakrypus ir jis būtų slystėlėjes, manes nebūtų buvę. Čia toks lyrinis nukrypimas buvo.