Mindaugas Lapelė. Ne vilkai kalti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

neblogenso 2010-11-15 13:40
http://www.e-peticija.lt/peticija/56/ Peticija priesh vilku zudyma.
kionig 2010-11-15 14:21
O kas is tos peticijos ? Ka ji duos ? Manai tai ka nors pakeis ? As gyvenu mieste, todel net nezadu ten pasirasyti ir nei kiek man nesvarbus tie vilkai
azotas 2010-11-15 14:32
kionig 2010-11-15 16:49
Man zinai is tikruju negaila, tegu nors ir visus issaudo . Jau atsibodo tas vilku eskalavimas. Issaudys, atsiras be abejones ir vel, tik ne greitai.
Nightkid3 2010-11-15 16:49
Del vilku, kazkas buvo gera pavyzdi daves kitoj temoj, apie tai kaip afrikoj reikejo nusauti kazkiek drambliu, bet zmones pasipriesino ir ju nenusovus mire dar daugiau. Vilkus saudyt reikia kai ju per daug, o naikint ju niekas nesiruosia.
azotas 2010-11-15 16:51
dėlko gyvūnai nepatinka ?
RiMuSaS 2010-11-15 17:23
Tame ir beda kad pas mus vilku nera perdaug... Ju kaiptik kritiskai mazai. Jai netycia pasimaisytu kokia liga ar dar kas vilku tarpe ju beliktu ant ribos...
RiMuSaS 2010-11-15 17:25
STai per tokius, valdzia ir gali daryti ka nori. Nes jam nesvarbu, viskas savaime susitvarkys. Esme ne ta ar duos didziuliu rezultatu ta peticija. Svarbiausia stengtis kazka daryt. O nesedet ir inkst, kad tai nieko nepakeis ir panasiai. Kai tokiu kaip tu atsiranda 100k tai nieko ir nepakeiti o jai tie 100k kazka darytu rezultatas butu.
Arns 2010-11-15 17:31
Ir ką tai pakeis? A? Šimtas tūkstančių REALIŲ parašų kažką keičia, elektroninių parašų net gi toks skaičius yra parodija. Pasakyk nors vieną tokią peticiją, kuri apart geriausiu atveju patekimo į žiniasklaidos akiratį, prasimušė ir buvo diskutuota seime ar ministerijoje, savivaldybėje.
RiMuSaS 2010-11-15 20:33
Nezinau ar jos tinkamos ar ne. Bet as kalbu apie ideja... Svarbiausia zmones stengiasi kazka daryt... Gal sis budas ir netinkamas. Bet zmogus emesi kazko.
Otto 2010-11-15 21:01
Gal derėtu mažiau verkšlenti, su peticijomis, o siekti, kad vilkai būtu saugomi ten, kur jų yra per mažai, o protingas reguliavimas- būtinas.
Arns 2010-11-15 21:13
Imtis galima bet ko, net mano niurzgėjimas, mano svetainėje gal būt sukels revoliuciją šalyje Čia žinai kaip su Viltimi, viename tikrai žinomame posakyje. Beje, liga gydoma ne tokiais vaistais, tikrai nedingsta, nors ir imtasi gydymo. Supratai apie ką aš?
RiMuSaS 2010-11-15 22:11
Aisku surantu. Bet ar tu supranti ka as sakau ? Nesusireiksmink su ta peticija. Esme kad reikia kazka daryt. Straipsnio autoriaus pastebejimai labai tikslus. Nesamones dedasi toj musu lietuvelej... Jai manai, kad toks dalykas kaip peticija nieko neduos tai mielai prasom parasyt zinute to incijatoriui ir pasiulit rimciau uzsiimt... Jai turi jam geresniu pasiulimu. As tik norejau pabrezt, kad reikia zmonems iniciatyvos taisant birokratiskus poelgius...
Otto 2010-11-16 09:32
Ar bent perskaitėt tą peticiją iki galo? Kur konstruktyvūs pasiūlymai? Vaikiški paverkšlenimai ir tiek. Jei jau kažką darote, tai derėtu rimčiau viską apmąstyti.
Indigo89 2010-11-16 23:37
Jo jo, nesvarbu ka gyvenime pasieksi, svarbiausia stengtis xD gyvenime galioja olimpine taisykle - esi laimetojas jau vien dalyvaudamas (gyvendamas) ane xD nesvarbu rezultatai ir pasiekimai, svarbu kad butu gera ideja Jei rimtai tai toks poziuris yra uzprogramuotas nesekmei. Kadangi zmogus dar nieko nepadares mano, kad jau pasieke savo tiksla. Jei nori kad gyvenime labiau sektusi bent jau kelk didesnius tikslus, ne tokius, kurie pasiekiami vos vos pajudinus pirsta (stengimasis labai abstraktus dalykas).
Nerkashis 2010-11-17 09:49
Aš vadovaujuosi principu, kad apetitas auga bevalgant. Šiandien peticija, rytoj laiškas - kreipimasis, poryt pasiūlymas ir taip iki realių darbų. Grįžtant prie vilkų... Didžiausia bėda naminiai gyvuliai laukuose. Nuo to ir reikia pradėti. Jau anksčiau esu rašęs, kad tipinis lietuvis nori namo pamiškėj, bet be uodų, vilkų, stumbrų, stirnų, su laukinėm uogom kieme, ežeru už 50m ir natūralia gamta Manau reikia mažiau lysti į vaizdingas vietoves. nes ir į degančią ugnį židinyje su laiku nusibosta žiūrėti.
Otto 2010-11-17 17:24
Nėra jokios bėdos, kai vilkų skaičius vietovėje optimalus, jiems tikrai užtenka stirnų, kiškių, bebrų maistui, o jei tu nori jų priveisti, kaip skruzdėlių, ką gi, pirk mėsą ir šerk, be to, pamiršk miškuose stirnas ir briedžius. Rūpintis reikia tomis vietovėmis, kur jų nėra ir sutvarkyti veiklą taip, kad jie galėtu ten gyventi.
neblogenso 2010-11-18 08:34
Turbut, neskaitei iki galo, Europos sajunga remia ukininkus kencianchius nuo vilku - ukininkai dazniausiai gauna dresuotus ,,aviganius". Kurie patikimai saugo banda. Be to, galima modifikuoti elektrine tvorele, kuria naudoja ,,koznas ukininkas". Latvijoje yra ~ 1000 vilku, Lenkijoje jie uzdrausti medzioti, populiacija visishkai nereguliuojama. Vilkas neatnesha vien bedu - mishkininkam jis nesha pelna. Shiaip Lietuvoje rajonuose, kur tera po 1 - 2 vilkus vilkam labai sunku susirasti maisto, del to ir eina jie pas ukininkus, nes medzioja bandom, ir pasigaut strina praktishkai neimanoma. Be to vilkes per ruja pasiduoda shunim, del to atsiranda hibridu, kuriu Lietuvoje pilna. Vilkai patys reguliuoja savo populiacija. Taip pat jie reguliuoja kitas gyvunu populiacijas, gaudo ligotus, senus ar luoshus gyvunus. Nemanau, kad gerai, kad zmones sprendzia kiek gyvunu shiemet nushaus, kiek liks, gamta pati reguliuoja gyvunu skaichiu. Kaltas chia besaikis medziotojo instinktas: per mazai vilku - atsirado per daug stirnu ir shernu, vel kenchia ukininku darzai - ishmedziojam! (Vilkas yra ir pastaruju konkurentas, kurio kailis kainuoja 1000 lt. o bauda uz nushauta vilka 300 lt.) Leidimu ishduodama tiek, kad po mishkus strikineja viena kita strina ar shernas, o tokie mistiniai gyvunai kaip briedziai yra ant ishnykimo ribos. Be to nepamirshkit brakonieriavimo, ir gaudymo spastais. Isheichiu yra tiesiog vyriausbei paprashchiau juos naikint nei konstruktyviai sprest problema. Kad nebutu taip, kad ishnaikinus vilkus juos reiktu vel reintegruot uz pasakishkus pinigus.
Muskietininx 2010-11-18 09:00
, neprisigalvok.
neblogenso 2010-11-18 09:25
Ar mastai ka parashei? Isigilink i problema, o netrolink. Ash nepakeisiu tavo nuomones, bet pateikiau faktus, kai kuriuos vis dar tebemokina mokykloj. Vilkai reguliuoja savo populiacija. Ju gaujos yra su ribotu skaichium individu, be to gaujos varzosi tarpusavyje - pjauna konkurentus. Ir dar karta pasikartosiu (skaityk anschiau, ta mokina koznoj mokykloj) - vilkai medzioja gaujom, kai nera ka esti eina pas ukininkus, nes negali sumedziot laukiniu gvunu. O apie toki atveji, kad vilku gauja ishpjautu banda galviju - nera buve Lietuvoje. Teliukus ir pjauna pavieniai vilkai. Vilkai pjauna grauzikus, strinas, kishkius, bebrus - kurie shiaip, arba ziema apgrauzia jaunus medzius, taip sunaikinami sodinukai ar nunaikinamas jaunas mishkas. Apie kokia tvora rashei - paprasta? Kiek tokia kainuoja pastatyt ir perkelt gyvuliams nuedus zole? Elektros tvorai uztenka poros batareiku.