Mindaugas Lapelė. Ne vilkai kalti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Vytax 2010-11-18 10:17
Elektrinis piemuo nuo laukinių žvėrių nesaugo. Jis saugo tik nuo naminių gyvūnų, kurie jau yra pajutę kas tai per daiktas.
Arns 2010-11-18 12:14
Vilkai nieko nereguliuoja savo populiacijos. Nori ar nenori, bet jų mažėtu tik jei badas, o jei ne, kasmet jų tik daugėtu. Beje minėjai Lenkiją, o žinai kokius girių masyvus jie ten turi? Tai ne mūsų pamiškės, tad vėl, skirtingas reikalas. Beje, gal dar visokias Anglijas pradėk minėti, kurios vilkus išnaikino dar prieš kelis amžius... Lietuvoje nėra sunkios sąlygos vilkams, tad jie į rujas nesirenka. Pvz tundrose, kai reikia pasigauti kokį elnią iš tūkstantinės bandos, vienas vilkas liktu priplotas, tad jie ir medžioja didelėmis pajėgomis. Sumedžioti turi ko, šernų Lietuvoje daugiau negu sočiai. Briedžių ir elnių irgi nemažai yra, tik senius pavieniams vilkams papjauti beveik neįmanoma. Vilkai bebrų beveik nemedžioja. Aišku pasitaikiusį prigauną, bet kad jie reguliuotu bebrų tankį... Aukštaitijoje bene daugiausiai vilkų ir kaip nekeista kas met gausėja bebrų. Elektrinė tvora vilkams yra juokas. Pirma jis jos nebijo, antra jis yra judrus, bei gudrus. O aukšta bei gana tanki "elektrinė tvora" jau nebe keliomis baterijomis veiks. Ir dar, už vilkų padarytus nuostolius moka valstybė, apie ES paramą lietuviams niekas nė nekalba. Nes iš mano gimtojo rajono vieno ūkininko irgi galvijus vilkai pjauna, neteko girdėti apie jokias ES pagalbas...
Vytax 2010-11-18 12:24
Nemoka. Teoriškai galima būtų prisiteisti nuostolius iš medžiotojų būrelių. Bet kažkaip neteko to girdėti, kad kam būtų pavykę.
zhee 2010-11-26 03:14
Paprastas dalykas- vilkai yra misko sanitarai. Jie per silpni sumedzioti stipru sveika gyvuna, todel medzioja ligotus ir paliegusius, ligoms nebeatsparius. Tokiu budu uzkerta kelia pligu plitimui tarp paciu ivairiausiu gyvunu rusiu. Jie netgi atlieka medziotoju vaidmeni- kadangi dabartiniai medziotojai labiau vaikosi trofeju o ne atlieka savo tikraja- gamtosaugine funkcija, vilkai bent is dalies atlieka ju darba. Galu gale- vilkai medzioja kitus zveris, tad "medziotojams" (o gal juos jau reiketu pervadinti i brakonrierius?) jie yra paprasciausi konkurentai. Ir konkurentai pranasesni- nes atlieka tikraja medziotoju funkcija- medzioti ligotus zveris ir reguliuoti skaiciu butent naikinant silpnuosius, o ne graziuosius trofejus. P.S. o cia pasisakes veikejas kioning tai yra tipiskas Lietuvoje formuojamos visuomenes lakmuso popierelis. Nepykim ant jo- jis tiesiog silpnesnis, greiciau pasidave. Ziuri tik saves. Juk to mus ir moko dabar.. visais kanalais...
kionig 2010-11-26 03:24
Nesijaudink reikalui esant bus pradeti klonuoti ir vilkai, tai nematau cia tragedijos, tik va siaip paerzinau O kas dar siais laikais neziuri saves ?
zhee 2010-12-04 16:11
O tu apie evoliucija girdejai kada nors? Apie naturalia atranka ka nors? Ar manai viskas sustojo, kai tu gimei? Manai cia pakaks klonavimo? Dievu pasijautei? O siaip tai jei kazka parasei , kad tik paerzintum- tai gal geriau grizk i savo genti. Moderatoriai cia manau atkreipia demesi i trolius?
Otto 2010-12-04 18:26
http://www.medziokle.info/vairios/529-v ... u-briedius http://www.diena.lt/naujienos/uzsienis/ ... rai-303210 http://www.google.lt/search?q=vilkai+pa ... art=0&sa=N Kai peržiūrėsi nuorodas, prisimink savo teiginį, kurį paryškinau, gal būt pamąstysi, kas čia trolina. Saugok tuos vilkus ten, kur jų mažai, tačiau kur jų gaujos, ten jau tenka nuo jų gintis.