„30 metų studijavau ilgaamžiškumą.“ Norite sulaukti 100 metų? Venkite 5 maisto produktų  (7)

Gydytojas pataria iš mitybos raciono pašalinti miltinius patiekalus ir gazuotus gėrimus.


Makaronai
Makaronai
© Benreis, CC BY 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Spaghetti_al_Pomodoro.JPG

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

30 metų ilgaamžiškumą tyrinėjantis daktaras Trentas Orfanosas įvardijo penkis maisto produktus, kurių turėtumėte vengti, jei norite nugyventi iki 100 metų, rašo „Parade“.

„Maistas yra informacija. Jei kūnui pateiksime neteisingą informaciją, galime tikėtis, jog mūsų sveikata pablogės, todėl turime tinkamai maitintis, kad pailgintume gyvenimą“, - sakė jis.

T. Orphanosas daugiau nei 30 metų praleido gydydamas pacientus ir tyrinėdamas priemones, skirtas ilgaamžiškumui užtikrinti, ir jis turi savo patarimų, kokių maisto produktų reikėtų vengti arba bent jau juos sumažinti, jei norite nugyventi ilgą gyvenimą.

[Vokietija] Pamaitins net elektromobilį! Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės + saulės panelės. Ribotas kiekis (Video, „OUKITEL P2001E“)
5549 6

Nuostabi kaina

Su saulės panelėmis

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

5 maisto produktai, kurių reikia vengti siekiant ilgaamžiškumo:

Balti makaronai. Jie laikomi labai rafinuotais angliavandeniais. Iš esmės tai yra labai perdirbtas krakmolas, kuris labai greitai metabolizuojamas į cukrų, o tai gali sukelti uždegimą, pažymėjo gydytojas. 2021 m. paskelbti tyrimai parodė, jog daug angliavandenių turinti mityba dažniau sukelia uždegimą nei riebus maistas.

Gazuoti gėrimai ir vaisių sultys. Cukrus taip pat skatina uždegimą, o uždegimas yra daugumos lėtinių ligų, trumpinančių mūsų gyvenimą, priežastis, – aiškino T. Orphanosas. 2022 m. žurnale „Nutrition“ paskelbtame tyrime gazuotų gėrimų ir riebaus maisto vartojimas susiejo su uždegimu.

 

Ledai. Cukrumi saldintą maistą, pavyzdžiui, ledus, geriausia vartoti kuo mažiau. 2021 m. atlikta apžvalga pabrėžė didelę susirgimų, įskaitant širdies ligas, vėžį ir dantų ligas, riziką vartojant daug cukraus turintį maistą.

Pyragaičiai. Komerciniuose kepiniuose, pavyzdžiui, pyraguose, yra iš dalies hidrintų aliejų. 2015 m. FDA paskelbė, kad jie yra nesaugūs. Ir iki šių dienų tokiuose produktuose vis dar aptinkami nedideli transriebalų kiekiai.

 

Dešrainiai. Gydytojas pataria vengti perdirbtos mėsos, pavyzdžiui, dešrainių, dešrų ir kitų delikatesų. 2021 m. paskelbti tyrimai siejo perdirbtos ir raudonos mėsos vartojimą su didesne daugelio vėžio formų, įskaitant plaučių ir storosios žarnos vėžį, rizika.

Ką valgyti, norint prailginti gyvenimą?

Daktaras T. Orfanosas rekomenduoja: riešutus ir sėklas, aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų, kryžmažiedes daržoves, lapinius žalumynus, uogas ir riebią žuvį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(26)
(54)

Komentarai (7)