Po nesėkmingo starto Ramiajame vandenyne nuskendo trys Rusijos dirbtiniai palydovai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2010-12-06 21:20
tikrai neverta diskutuoti, nes tu linkes i krastutinumus.. ir nemoki blaiviai mastyti.. todel prisisneki nesamoniu i kurias nebepajegi atrasyti, o tik nusisvaigsti i visiskas pievas.. kazkodel tik su tavim vienu cia neisejo diskutuoti.. tad daryk isvadas.. ir delfi komentuotojas sioje temoje esi tu. kodel? nes kaip jau buvo diskutuota, ten zmones pazeria savo minciu kratinius ir niekas nekreipia i vienas kito pasisakymus ir del to nevyksta diskusija.. tu irgi nekreipi demesio kas ka sako.. tik pasakai kazka neitema.. ignoruoji visu pasisakymus ir tik liaupteli kokia nesamone.. p.s. primeti kazkokius delfius kai jie yra dar labiau nutole nuo temos nei rusijos technikos palyginimas su jav.. ir geriau neaptarinek apie tema, nes tavo jau pirmas postas buvo VISISKAI neitema.
kionig 2010-12-06 21:24
Uztenka tavuju pasisakymu nesusijusiu su sia tema. Absoliuciai visi apie kazkokias paranojos rusijai, kitu tavuju perliuku nerinksiu. Susirink pats ir atsakinek i juos pats, misteri delfine.
Anonymous 2010-12-06 21:29
tu jauti, kaip nuo diskusijos iki asmeniskumu pereini? cia jau nebediskusija ir neketinu apie tai aptarineti forume. sekmes tau.
Atlast 2010-12-06 22:38
kionig snd turbut nenuotaikoj. registracijoz tikrai pavare placiau (neitema ta JAV?), bet jo komentaruose bent kazko idomaus buvo. As sakau dauguma cia nevirskina tos Rusijos (nekalbu apie pacius zmones) todel ir stumia ant jos. Yra tam labai svariu priezasciu.
kionig 2010-12-06 22:58
Nesakiau ir nesakau, kad as garbinu SSRS, kaip iki to bando pritempti daznai nekenciantis Rusijos veikejai, pvz toks Auris. Jei nekenciat Rusijos, tai savo ta trumparegiska neapykanta pasilaikykite sau. Slykstu kaskart skaityt tokius eilinius runkeliu komentarus, va rusai blogi, o jav geri. Tai ne daugiau nei vaikiska elgtis taip.
Anonymous 2010-12-06 23:20
nebespamink su asmeninem nuoskaudom.. ne as pradejau apie jav sneketi ir ne as pradejau apie ES kalbeti, tad buk malonus ir nenukreipinek musu diskusiju i asmenines problemas ir nemeluok. tu sioje temoje nediskutavai, tad kokios problemos? nepatinka diskusija? iseik. jei as ar dar kasnors tau asmeniskai nepatinku tai parasyk asmenine zinute, o ne cia. dekui uz supratinguma.
mnv 2010-12-06 23:33
Ok tada sutariam taip. Rusija bloga, JAV bloga, bet JAV technologijos toliau pazengusios ir pati salis galingesne. Ir kad ir kiek myletum savo matushka, to pasakes forume "net analog v mirie" nepakeisi. O kodel rusijos automatiskai nemegstam labiau? Atsiverskit istorijos vadoveli. Arba paziurekit kokia politika rusija vykdo musu atzvilgiu.
Analog 2010-12-06 23:37
kionig 2010-12-06 23:58
Man atrodo dar ilgai kompromiso nerasime, kol vieni kitiem neperkasim gerkliu. Tai kas kad salis galingesne ? Kas sake, kad as myliu ta "matushka" cia kito gerai zinomo veikejo pasaipos. Tik pasakyk pries jav zodi ir tuoj atleks isvadins homosovieticus. As vis niekaip negaliu atsistebeti tokio lietuviu mentaliteto, kaip kad lietuvis - lietuviui ir ne kitaip. O del "net analogov v mire" taip pat ne tame esme. O esme ekonomikoje, ne kazkokioje kvailoje galioje. Taip pat nereiskia, kad rusai negali pagaminti panasiu dalyku. Pilnai - bet tam reikia investiciju, tai privatus verslas, mob. rysios kompanijos, kitos TV kompanijos finansuoja tokius projektus. Esme yra pagaminti pilnai funkciojanti daikta, bet kad jis butu pigesnis ir teiktu pigesnes paslaugas, reikalautu maziau aptarnavimo, bet tai yra neisvengiama, visi nuo atsitiktinumu negali apsisaugoti. Tik pamanyk, kad cia nukrito i ramuju vandenyna, aisku verslininkam nuostolis, bet jau iskart atejo registracija ir pareiske. Rusu technika - SUDAS. Absoliuciai sudas ir tiek. Jokios argumentacijos. Visiskai nesvarbu, kad daugelis skrydziu yra vykdoma per rusu kosmodromus i TKS, bet vistiek rusiska technika yra sudas ir tiek. Taigi vat tokio smeizto tikrai neapkesiu.
Kilgoras Trautas 2010-12-07 00:27
žuvo apie 100 žmonių. Tai buvo maždaug apie 1960m prieš pat Gagarino skrydį. Youtubėj turėtu būti video. Dar buvo toks įvykis, kai Kanadoje nukrito Tarybinis palydovas su branduoliniu reaktoriumi ir sukėlė ekologinę katastrofą. p.s. Visos šios nesėkmės buvo slepiamos, išaiškėjo tik sugriuvus CCCP, buvo ir daugiau tokių nesėkmių, bet dabar nebepamenu.
Arns 2010-12-07 01:10
Įdomu ką pareikštum jeigu nepavyktu JAV palydovo iškėlimas? Aišku tik technini nesklandumas... Nereik skiesti nesąmonių vien dėl asmeniškumų, kad ir kaip mažiukams atrodytu jog tai vyriškumą parodo. Prie ko čia šalių pažanga? Kalbant apie kosmosą konkrečiai, abejose valstybių įstaigose sočiai pasenusios technikos, kuri nekeičiama nes nėra pinigų naujai(kad ir JAV shuttle erdvėlaiviai). "net analog v mirie" O pasakyk, kokių analogų iš vis turi kosminė technika? Bent pats manau jog tiek NASA, tiek Roskosmos, tiek ESA tiek likęs pasaulis + privačios kompanijos, naudoja vis kitokius sprendimus. Iš istorijos vadovėlio aš pirmiausia matau kad lenkai yra mūsų mirtini priešai(pasikviesti kryžiuočiai, prievarta pasirašyta Liublino unija, Lietuvos bajorų sulenkinimas, atimtas Vilnius <..> dabar politika irgi "itin draugiška"). Kokia rusų politika mūsų atžvilgiu? O leisk paklausti, o kokia mūsų politika rusų atžvilgiu? Ar Lietuva yra panelė, kuri visados laukia iniciatyvaus kitos pusės žingsnio?
Atlast 2010-12-07 02:13
[komentuosiu komentarus, tai galit nepriekaistaut...] kionig koks tavo pointas? kodel tau taip rupi apgint Rusija? Tu gal agentas ar gauni alga, kad taip arsiai draskais? (plius is zodyno matosi, kad delfyje nemazai laiko praleidi) Niekas cia neliaupsina JAV, tiesiog kaip tikri lietuviai dziaugiasi, kad kaimyno tvartas dega O tie palyginimai Rusijos Federecija vs JAV yra tiesiog primityvus budas pateikti savo pozicija - t.y. kad pyksta ant Rusijos. Tu nepatikesi - 50m okupacijos, 20m nepriklausomybes, o jie vis dar neatleidzia!? Arns+ lenkus primirsom p.s. i tema "shit happens"...
kionig 2010-12-07 02:41
Tu nors ir pyk ant viso pasaulio, bet jis vaziuoja tik i prieki ir siame pasaulyje deja draugu nera ir nebus. O, tu, nepatikesi kaip per pastaruosius 20 metu zmones degradavo. Vis ir toliau sekmingai pjaunames. Dirbame kitiems, bet ne sau, lengviau yra palikti viska likimo valiai. Nori nenori bet stengiuosiu kaip tik nuo tokiu atsiriboti.
DJ_LFS 2010-12-07 03:21
Nu ka, baigesi is naciu pagrobtos technologijos ir brezeniai ir patys niekaip nieko kokybiskai nebesukuria ruseliai:)
Atlast 2010-12-07 10:49
Na gerai , kionig, daugmaz suprantu tave. Dar tau reiktu pasistengti suprasti kitus. Is citatu tiktu "Kas pamirsta istorija yra pasmerktas ja pakartoti", nepamenu kieno zodziai, bet manau i tema. Yra toks istorijos puslapis su Rusija ir pasekmes greitu laiku nepradings. Uzmirsti kas buvo butu dar didesne klaida nei prisiminti ir siek tiek sustumti didziosios kaimynes adresu. O del saves, tai tikrai galiu pasakyt, kad nesu Semo draugas. JAV ir Rusijai maza Lietuvele nerupi. Jos turi savo tikslu, bet 100% manau, kad jie savanaudiski. Man labiau patinka Europa. Dar del tu liaupsinimu - jeigu butu buves palyginimas technologiju su Japonija, tikriausiai sios diskusijos sakos net nebutu. Nu bet mes rasom komentarus pagal save ir priiimam kitu komentarus irgi pagal save.
Arns 2010-12-07 14:38
Šiaip Japonija kosminių technologijų beveik neturi. Savarankiškai kie žinau tik palydovus gali išsikelti. Visa kita daroma ant žemės ir keliama kitų valstybių pagalba.
Atlast 2010-12-07 19:39
Kas cia niekina Rusija, prisipazinkit? Kas isdriso burnoti apie "placiaja tevyne"? Arns, atsibusk viena karta is vaikisku fantaziju apie tolerancija ir gera valia. Rusija yra imperialistine salis, nori tureti itakos Lietuvoje ir atvirai reiskia savo fantastinius norus susigrazinti Lietuva i savo sudeti (kad ir kaip tai neitiketinai skamba). Rusija bande primest savo politika kaikurioms Europos salims naudodama resursu sverta. Dabar sedi baloje su savo atpigusia nafta ir nelabai ka gali nuveikti. Kai buvo pinigu niekur neinvestavo, nes protu Rusijos nesuprasi... komentaras buvo skirtas kionig ir tu kazka netaip supratai. Kai paminejau Japonija, tai buvo tik pavyzdys technologiskai issivysciusios salies. Norejau tik pasakyti, kad nebutina lyginti su JAV, kalba ejo apie automobilius, laivus ir dar kazka - ne apie palydovus. refer. i registracijoz komentara, kuri sukritikavo kionig. Bet itariu tau smagu pasigincyt ane
Skeleton 2010-12-07 20:31
Šiaip labai keistas parašymas, nes Japonija turi: du (tiesa nedidelius) kosmodromus, sėkmingai (nors ir nedažnai) skraidančias raketas, nors negamina pilnų šiuolaikinių komercinių palydovų (ką daro JAV ir Europos kompanijos), bet gamina komponentus komerciniams palydovams ir kai kuriuos šiuolaikinio lygio palydovus savo šaliai. Apie Rusiją to negalima pasakyti.
Kilgoras Trautas 2010-12-08 00:42
Greičiau atvirkščiai juk rusu protonai prifarširuoti japonų ir amerikonų technologijų, kompiuteriu, robotu, elektronikos prietaisu it t.t. O šiaip džiapam, IMHO, nelabai apsimoka pas save, neturint daug metalų ir kitų būtinų žaliavų, gaminti korpusus. Tam tikslui labai gerai bendradarbiauti su Rusija.
Tir4elis 2010-12-08 17:06
Nieko sau š čia pridrabstėt, kol perskaičiau monitorius beveik rudas atliko . O šiaip, na nukrito ta raketa. Pasidžiaukim, kad ne su astronautais-kosmonautais ir gerai. Vistiek GLONAS programa tesis toliau, tik kaip įprasta Rusijoje su pridavimu anksčiau laiko ir paleidimu po paskutinio termino . O mums tai kas? Sukasi GPS, bus Galileo ir Glonas, dar kinijoj kažkas atrodo irgi bus. Tai negi neatsiras gudručių sukurt įrenginiui kuris kokias 2-3 sistemas įstengs suprast? Beliks tik kinijos "copy-paste" įjungt ir gausis, kad investavo visi kas netingėjo ir turtų turėjo, o męs toliau naudosimės kaip naudojęsi, toliau per visagalius torentus nemokamai atnaujinimus siūsdamiesi .