Po nesėkmingo starto Ramiajame vandenyne nuskendo trys Rusijos dirbtiniai palydovai  (62)

Po nesėkmingo raketos nešėjos starto sekmadienį Ramiajame vandenyne netoli Havajų salyno nuskendo trys Rusijos dirbtiniai palydovai GLONASS.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaltiniai iš Rusijos kosmoso agentūros pranešė, kad palydovus į orbitą skraidinusi raketa „Proton-M“ po starto iš Baikonūro kosmodromo nukrypo nuo kurso aštuoniais laipsniais. Oficialios nesėkmės priežastys kol kas neįvardijamos. Šaltiniai Rusijos kosmoso agentūroje „Roskosmos“ naujienų agentūrai ITAR-TASS pareiškė, kad palydovai dėl nenustatyto gedimo buvo išvesti į „neapskaičiuotą orbitą“.

Specialistai mėgina nustatyti, kas būtent įvyko starto metu. Šiam tikslui „Roskosmos“ sudarė priežasčių tyrimo komisiją. Apie patirtus nuostolius oficialiai nepranešama, tačiau kai kurie šaltiniai teigia, kad jie sieks kelis milijardus rublių.

GLONASS (ГЛОбальная НАвигационная Спутниковая Система – Globali navigacinė palydovinė sistema) yra Rusijos kuriamas amerikietiškosios palydovų sistemos GPS analogas. Tai yra, šie palydovai yra skirti navigacijai ir objektų koordinačių Žemėje nustatymui. Šiuo metu aplink Žemę skrieja 26 GLONASS palydovai. 20 iš jų naudojami, du laikomi rezerve, o keturi laikinai perjungti į techninio aptarnavimo režimą. Tam, kad būtų nenutrūkstamai priimamas GLONASS sistemos signalas Rusijos teritorijoje, reikia ne mažiau nei 18 veikiančių palydovų, o norint užtikrinti sistemos veikimą visos planetos paviršiuje – 24 palydovų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (62)