Branduolinio erdvėlaivio projektui skirta pusė milijardo rublių  (19)

2010 metų biudžete Rusijos vyriausybė išskyrė 500 milijonus rublių projektui, kurio metu turėtų būti sukurtas kosminis erdvėlaivis su branduoliniu reaktoriumi. Pinigus tarpusavyje pasidalins dvi stambios Rusijos agentūros – „Rosatom“ ( „Росатом“ ) 470 milijonų ir „Roskomos“ ( „Роскосмосом“ ) 30 milijonų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2009 metų spalio mėnesį apie planus kurti kosminį erdvėlaivį su branduoliniu reaktoriumi pranešė „Roskosmos“ vadovas Anatolijus Perminovas.  Jo nuomone, tokios technologijos plėtojimas yra būtinas, siekiant nuskristi link Marso ar dar toliau.

Pranešama, jog naujojo variklio projekto eskizai bus paruošti 2012 metais. Po to prireiks dar bent 17 milijardų rublių projekto įgyvendinimui. Jeigu viskas eis kaip nuplanuota, variklio konstravimo darbai prasidės ne anksčiau kaip 2018 metais.

Priminsime, jog naujuoju varikliu yra susidomėjęs ir kompanijos „Energija“ vadovas Vitalijus Lopota, kuris Rusijos naujienų agentūrai „RIA Novosti“ tvirtino, jog Rusijai yra realu ateityje užimti iki ketvirtadalio orbitinių šiukšlių šalinimo rinkos, o tam būtų galima panaudoti projektuojamą atominio erdvėlaivio variklį, kuris užtikrintų trauką dabartiniams „Progress“ klasės krovininiams erdvėlaiviams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)