Intravertai – neatrasti lyderystės brangakmeniai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

RiMuSaS 2010-12-08 12:43
Intravertai !!!
Giedrius- 2010-12-08 12:50
Paglostė
blizzard 2010-12-08 13:08
Čia kažin straipsnis tam kad mes geriau jaustumėmės ar čia tikrai tokius tyrimus atlikinėja? Kad esu tinkamas vadovauti jau senai žinau iš MBTI asmenybės testo, bet atvirai pasakius nelabai norėčiau vadovu būti. Gal ir turiu daugelį svarbių sąvybių, bet man vis tiek smagiau būti šešėlyje, kadangi turiu daugiau laisvės ir mažiau atsakomybės, tai yra atsakau tik už save, o ne už visą komandą ar kolektyvą, turbūt dėl to man labiausiai ir patinka dirbti vienam ir netgi būti vienam. Ekstravertai kaip lyderiai yra melagiai, kitaip jie negalėtų iškylti į tokius aukštus postus, tie kurie yra aukštuose postuose, vienaip ar kitaip turi įtikinti žmones jog jie to verti, kitaip niekas už juos nebalsuos, ekstravertams tai sekasi, nes jie yra dėmesio aukos. Intravertas jeigu ir pasiekia kažko gyvenime tai tik savo darbo dėka ir kokybiško darbo, tai yra daugiau dirba nei šneka apie tai ką galėtų dirbti.. pavyzdžių yra labai daug, pradedant nuo klasės moksliuko, baigiant bilu geitsu ir kitais vadovais.. Visa bėda kad intravertams gana sunku prisitaikyti prie visuomenės kuri yra kuriam ekstravertų. Baliukai, tralivali, šokių projektai, popsas ir t.t. nėra labai mėgstami šio tipo žmonėms, todėl dažniausiai jie priversti ieškoti taip sakant "undergroundo" nepopuliarių dalykų ir pomėgių, kurie dar labiau pabrėžia intravertiškumą. Bendraudamas su ekstravertais dažniausiai būni nesuprastas, arba nesupranti jų. Kartasi ta atskirtis tokai didelė kad net stengiesi nebūti su pažįstamais, arba eidamas gatve ir pamatęs pažįstamą nusiduodi kad jo nematau ir pereini į kitą pusę, kad tik nereikėtų stovėti ir mikčioti nežinant ką pasakyti. Manau suprantat apie ką kalbu, kaip lieku vienu du su ekstravertu tiesiog net nežinau apie ką kalbėt.. Aišku prie to prisideda ir mūsų viesuomenė. Nėra jau ji tokia draugiška supratinga ar atvira kokia yra užsienyje. Teko skaityti truputį straipsnį kurį parašė užsienietė mergina kuri čia gyveno berods 2 mėnesius (straipsnis yra lrytas.lt svetainėje, tik nepamenu atrodo vadinasi kodėl lietuviai bėga iš Lietuvos ar kažkas panašiai) deja tenka jos mintims pritarti kad Lietuviai ypač nelinkę bendrauti u naujais žmonėmis, bendrauja tik vakarėlių metu su jau pažįstamais, neieško naujų pažinčių ir t.t. Tikra tiesa, nes vis dar dominuoja požiūris, bent jau tarp ekstravertų, jeigu su juo bent vienam baliui nesugėriai tai tada tu priešas, jaučiasi šaltumas per atstumą, nėra apie ką kalbėt, pokalbis nesivysto nei kiek.. ir nebūtinai su nauju žmogumi, gali tu tą žmogų pažinot 1 ar 2 metus, bet kaip susimastai tu težinai jo vardą ir kur jis gyvena.. Taigi intravertam tikrai nėra lengva prisitaikyt, apie lyderystę išvis nekalbu..
RiMuSaS 2010-12-08 13:39
Tvarkingai pasakyta.
RiMuSaS 2010-12-08 16:50
Man keista kaip ekstravertai nepasireiske cia. Nenustebciau, kad dauguma technologiju saukliu butu ekstravertai o gal ir ne...
AF 2010-12-08 17:00
intravertai = shzoidai-suvarzyti, ekstravertai = depresishki-isterikai Fritz Rieman,
Dreamer 2010-12-08 17:20
Sakyčiau kaip tik intravertai (melancholiniai bent jau) labiau linkę į tikrą depresiją. Daugeliu atveju ekstravertai net nesupranta kas yra depresija. Jiems jau "depresija" prasideda, kai kas nors nepakviečia į vakarėlį, arba palieka "mylimas" partneris, kuriuos deja keičia kaip kojines. Man tai atrodo amoralu ir tuščia. Ką čia paminėjau, labiau tinka F tipo ekstravertams. Bet E - T irgi mėgsta žaisti su kitais. Per nenormalią riziką ir norą būti "geriausiais" prageria darbą, šeimą...
Azuolas 2010-12-08 17:49
Galėti tai gali, bet ne visi nori ). Pats esu intravertas ir dar šizoidas. Nei kart nejutau jokios diskriminacijos. Net jei dėl savo, kai kurių žmonių akimis žiūrint, keistoko charakterio ir susilaukdavau kokių pašaipų, tai nelabai kreipiu dėmesio ir nesiruošiu organizuoti šizoidų paradą kovai už teises. O su kai kuriais draugais ekstravertais man visai smagu - mažiau pačiam aušint burnos reikia
Wolfy 2010-12-08 18:17
Idomus straipsnis,kaip tik tokia tema,kuria dabar mokinuosi per psichologija.Siaip, pagal visokius testus as esu intravertas ir ekstravertas.Zodziu 50 and 50.
AF 2010-12-08 18:20
Pavyzdys profesijų: intravertai- analitikai, inžinieriai ir pan. ekstravertai- podiumų modeliai, kunigai, mokytojai, dėstytojai, pardavimo vadybininkai ir pan.
jur 2010-12-08 18:26
Gyvenu Londone ir galiu pasakyti, kad Lietuvoj žmonės daug artimesni vieni kitiems, ieško ilgalaikių pažinčių. Be abejo, tai gali būti tik didmiesčio sindromas, tai čia per daug nesiginčyčiau. Apie intravertus lyderius pilnai sutinku su straipsnio autorium. Bet mano menedžeriui (kurį laikyčiau intravertu) trūksta drąsos ir aktyvumo, kad pakankamai atstovautų ir laiduotų už savo komandą (turbūt tai daugiau asmeniniai bruožai). Beje, pats save kažkada laikiau ekstravertu, bet dabar manau, kad esu kažkur per vidurį. Mėgstu ir socialinį gyvenimą, vakarėlius, ir vienatvę.
StN 2010-12-09 07:51
blizzard, tu visad nesąmones šnekėdavai ir niekaip nesikeiti, bent jau išmokai Lietuviškus rašmenis naudot. Intravertai turi tokią gerą savybę - jie linkę geriau apgalvoti prieš darant kažką, nors ir nevisi, bet bent jau dauguma. Ekstravertai anaiptol, yra labiau impulsyvūs ir į situaciją nesigilina tiek kiek intravertai. Iš čia gaunu kelias išvadas - intravertai stengiasi labiau užtikrintai keliaut karjeros laiptais, o ekstravertai mėgsta greičiau kilti karjeros laiptais. Kadangi dabartiniam pasaulyje tavo sprendimų priėmimo greitis dažnai lemia tavo karjeros kilimo greitį - taip išeina, kad ekstravertų yra šiek tiek daugiau. P.S. Aš kalbu apie mažumas ir daugumas, tad nekiškit savo durnų post'ų su "o būna ir taip...", tai yra atvejai kurie pasitaiko ir jų būna visokių, tačiau overall, kiekvienas ekstravertas ir intravertas turi būdingų savybių, o būna ir tokių kurie per vidurį. Visą kitą patys galit susigalvot, tingiu rašyt.
jordanbn2 2010-12-09 08:18
Nereikia užgošti kolegų - tada visi geriau dirba, nereikia varinėt