Tos pačios lyties poroms – 100 proc. genetiniai vaikai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bambukas 2010-12-11 17:20
O tu skaitei straipsnį po kuriuo mes čia komentuojam? Jiem dabar padės surogatinės mamos, kaip padeda ir nevaisingoms šeimoms, o lesbietėm nereiks nei to. Ir išvis kas čia per kriterijus spriandžiant apie žmogų: ar jis gali pratęst giminę. Tipo kiekybė svarbiau už kokybę? wtf?
Analog 2010-12-11 18:29
Aš kalbu apie įvaikintus vaikus, nes tai jau vykdoma kaikuriose šalyse, tu skaitei mano komentarą prieš tai? WTF? Kaip galiu tavęs nevadint silpnapročiu? Ir apie kokią tu kokybę kalbi, tavo juk pradėjo vyras ir moteris, tai tu jau ir pats save laikai nekokybišku nes ne iškrypėlių augintas, o gal aš klystu?
Ispanas19 2010-12-11 19:47
Mano nuožiūra leisti tos pačios lyties žmoniem turėti vaikų nėra gerai, nes dar trūksta daug informacijos šia tema. Nors daugelis mokslininkų pritaria jog greičiausiai gejais yra gimstama tačiau tai dar nėra galutinai nuspręsta. Klausymas apie biseksualius žmones tada iškyla, ar gali žmogus turėti įgimta potraukį abejoms lytims. Ar tai išvis genetiškai įmanoma? Jeigu gėjais yra tampama dėl genų, tai tuomet būtų negerai jiems turėt vaikų su savo genais, nes didelė tikimybe kad gimtų gejus, dėl perduotų genų. Jeigu gėjais yra tampama tada irgi negerai, nes vaikas augdamas tarp gėjų būtų labiau linkęs patapt gėjum. Kodėl aš manau kad negerai gėjams turėti vaikų? Todėl, kad gamta nedaro klaidų. Vaikai gimsta vyrui ir moteriai ne veltui. Jeigu taip gamtos sukurta tai tokio modelio ir derėtų laikytis. Visu antra aš tikiu kad turi išlikti kažkoks tai balansas tarp heteroseksualių, bei homoseksualių žmonių. Visame pasaulyje yra maždaug 50% vyrų ir 50% moterų. Keista kai pagalvoji, kad kai tiek daug žmonių turi vaikų, tai vistiek išsilaiko tas proporcingas balansas. Tas pats balansas egzistuoja ir tarp gėjų bei heteroseksualių žmonių. Sakykime 1% visu pasaulio žmonių yra homoseksualūs, tačiau jeigu gejai turėtų vaikų su 100% savo genais, tai gėjų padaugėtu (Jeigu aišku gėjais tampama genetiškai) ir tas nenatūralus padaugėjimais galėtų iškreipti natūralų gamtos balansą. Kitas mano argumentas yra tas kad nors žmonija yra jau toli pažengus nagrinėjant žmonių psichologija, tačiau dar nėra visiškai aišku kaip veikia mūsų pasąmonė. Aš manau kad visi žmonės turi pasąmonę ir sąmonę. Pvz būdami jauni, kokių 3 metų galime pamatyti, kažkokį sukrečiantį įvykį. Galbūt mes ta įvykį net pamiršim, tačiau galimas daiktas, kad tas įvykis išliks žmogaus pasąmonėje ir įtakos mūsų sprendimus visą likusį gyvenimą, mums sąmoningai to net nesuvokiant. Tai tas pats ir su gėjų vaikais – Gali viskas iš šono atrodyti normaliai, gali vaikas atrodyti sveikas, gerai mokintis, būti socialus, tačiau nežinome dar kaip psichologiškai jis paveikiamas. Yra sakoma, kad žmonės elgiasi savo šeimoje taip pats kaip su jais elgėsi jų tėvai vaikystėje, netgi tikimybe kad pats išsiskirsi su žmona didesnė jeigu tavo pačio tėvai išssikyrė. Tai man įdomu jeigu visgi vaikas gimtų gėjų šeimoje, tačiau butu ne gėjus, kaip jis visgi elgtųsi savo šeimoje, nes jo šeimos modelis jau būtų deformuotas. Pabaigai - dar nėra aišku ar nekiltu kokių nors genetiškų mutacijų tų vaikų DNR. Jeigu prisimenate avele doli, kuri buvo klonuota, kas buvo visai nesenai - atrodė viskas gerai pavyko, tačiau numirė po kelių metų. Tai klausymas iškyla ar visgi mūsų mokslas tikrai ant tiek pažengęs, kad galėtų garantuoti, kad nekiltų genetinių pakitimų? Aš tuo tikrai smarkiai abejoju, nes dar praėjo per mažai laiko. Kiek laiko prireike kol mokslininkai įrodė kad rūkymas sukelia ligas? Ogi ne vieno šimto metų. Dabar su mobiliais telefonais dar neaišku ar radiacija tikrai nesukelia vėžių, nors jau telefonus turim 20 metų.
matise 2010-12-11 20:46
na tuomet reikia kelti diskusiją dėl tyrimų šališkumo: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20642872 čia tyrimo sąntrauka, apačioje yra nuoroda į pilną aprašymą.
Analog 2010-12-11 21:17
Ačiū už šią nuorodą, tikrai pamenu, kad esu apie tai skaitęs, bet niekaip negalėjau rast nuorodos.
Sinister 2010-12-12 17:07
Prie ko tai prives? Prives prie to, kad dings toks dalykas kaip lytis. Dauginamasi bus klonuojant, vystant iš kamieninių ląstelių... Esant tokiems tempams, tai gali greičiau nei atrodo įvykt. Baisu, kai pagalvoji, bet baisu dabartiniam mąstymui ir dabartinėms normoms. Mums tokia ateitis gali atrodyt išsigimusi, pasibaisėtina ar dar bala žino kokia, bet tai ateities visuomenei mūsiškės pažiūros ko gero atrodys barbariškos, kvailos, ribotos ar nesveikai koncervatyvios. Nežinia kaip bus, nežinia ar išvis kas panašaus bus, bet pasvarstyti ir pabandyt įsivaizduot visai įdomu, bei verta - naudingiau, nei Homofobų ir Tolerancija Trykštančiųjų internetinės pjautynės. Tokių pasvarstymų ir pasigedau komentaruose...
Hmz 2010-12-12 20:45
1. Tu taip ir nesugebėjai pateikti nė vieno konkretaus fakto, kai, anot tavęs, "psichologus kurie priestarauja mainstream'ui salina is visu asociaciju,ju straipsnius atsisakoma spausdinti,jie apsaukiami vos ne isprotejusiais". Siūlau arba pasivarginti rasti pavyzdžių, arba prisipažinti, kad pasakoji pletkus. 2. Pateik įrodymų, kad mokslas homoseksualumą "propaguoja visom imanomom priemonem". Lauksiu konkrečių pavyzdžių, kai mokslininkai propaguoja homoseksualumą, o ne vien pilstymų apie nieką. 3. Tamstos žiniai - jokie įstatymai niekam nedraudžia burtis į visuomenines organizacijas - net ir tiems, kas jaučia nenugalimą potraukį meluoti forumuose. Galų gale, kuo tavo sugalvota zoofilų partija yra susijusi su tariamu mokslo ideologizuotumu?
Shinigami 2010-12-13 00:34
Ši diskusija man primena diskusija apie Linux ir windows. Kuri iš jų geresnė? Vieni sako linux kiti windows, taigi nusprendžiau pats tai išbandyti ir jau bandau ne vienerius metus. Šiuo metu naudojų abi OS ir jų veikime nematau jokių skirtumų. Abi OS turi privalumų ir trukumų, abi turi klaidų. Bet tai kokia yra geresnė priklauso tik nuo to ko tau reikia ir ką sugebėsi naudoti. Mano manimų nei viena iš jų nėra nei pranašesnė, nei blogesnė už kita. Tas pats ir su šia tema, nematau jokio skirtumo ar vaikai gimsta iš vyro ir moters ar iš vyro ir vyro, ar moters ir moters. Jei genai sujungiami sėkmingai tai ir vaikas gimsta sveikas ir niekuo nesiskiria nuo kitų. O tai kaip visuomenė juos priima tai jau visai kitas klausimas. Tokiu atvejų žalą vaikui daro ne tai jog jis turi du tėvus, bet tai kaip į jį žiūri visuomenė, kaip su juo bendrauja ir elgiasi. Ar vaikas užaugs homoseksualių homosekuolioje šeimoje ar ne neturi jokios prasmės, kai pradedi toleruoti homoseksualumą. Nes jei tu toleruoji homoseksuolumą ir su jais gali bendrauti kaip su sau lygiais tai ir nebėra jokio tikslo jaudintis ar vaikas bus homoseksuolus ar ne. Čia žiūrių visi prieš homoseksuolumą prikišinėja tai, jog gamtoje vaikai gimsta tik kai vyras apvaisina moterį ir moteris pagimdo. Taip tai pagrindinis gamtos sukurtas dauginimosi būdas, bet ar iš ties jis geriausias? O gal gamta kitaip tiesiog nesugalvojo? Šiaip jūros arkliukų atvejų vaikus išnešioja tėtis, o ne motina. Tai gal ši gyvybės forma prieštarauja gamtai? Nes kitokios tokios nežinau. Dauginimosi būdas klonuojant manau tik suteikia galimybę rūšiai išlikti kokios nors katastrofos metu. Pav. kažkas išras virusą kuris sunaikins visa vienos lyties atstovų populiacija (čia žinoma iš fantastikos). Tai išlikti bus galima tik klonacijos metu, nes nebus su kuo lytiškai daugintis. Žinoma vyru išlikimo metu situacija geresnė, nes vyrai turi X ir Y chromosomas taigi galima susilaukti mergaitės paėmus dvi X chromosomas. Čia žinoma viskas gerai tol kol dirbtinio dauginimosi metu nepriveliama genetinių klaidų. P.S. man taip pat nepatinka kai seksualinės, rasinės ar kitokios mažumos pradeda reikalauti privilegijų, o ne lygių teisių. Kaip buvo dėl gėjų parado. Nes teko man girdėti, kad valdžia neleido ne tik gėjų parado Gedimino aikšte, bet ir kita paradą. Bet tada mažumos pradėjo rėkti dėl jų pažeidžiamų teisių. P.S.S. man asmeniškai visiškai nepatinka jokie papročiai ar nusistatymai sąlygoti tiesiog to jog taip buvo jau daug amžių tad tai ir tūri būti. Tobula sistema - tai nereiškia nekintanti sistema. Tai sistema kuri išlieka bet kokiomis sąlygomis. O tai gali padaryti tik kintanti sistema.