Gyvename ilgiau, tačiau ilgiau ir sergame

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nerijux 2010-12-23 13:26
Moterų ir vyrų gyvenimo trukmė vienodėja. Manau čia labiau dėl to, kad moterys įsisukusios į vyrų darbine sferą pačios sugeria ir mūsų neigiamus dalykus- stresą, pervargimą, miego nepakankamumą...
Justas116 2010-12-23 13:57
Is to pailgejusio amziaus as iki siolei nematau kazkokiu tai privalumu. Zmogaus jaunyste trunka tik apie 30-40 metu, po to jau tik silpsti, mazeji, susirauksleji, virsti gyvu numireliu, zombiu. Kas is tu 100 metu, jei 100 metu sulaukus bobute nebesupranta mirus ji ar ne?
kiesza 2010-12-23 14:03
Na ne justai, dazniausiai tokie zmones kurie sulaukia 100 metu jie visa gyvenima buna savarankiski o juos istinka staigi ir netiketa mirtis bet ilgaamziai retai serga.. dazniausiai serga tokie zmones kuriems ir lemta nugyvent 60-70 meteliu, zinoma yra ir isimciu
lgtech 2010-12-23 14:07
Deja, dabar pilna visokių atvejų, yra tokių žmonių, kur serga labai ilgai, bet gyvena ypatingai ilgai.
Pumper 2010-12-23 14:09
Teisingai sako kiesza. Dauguma šimtamečių dar tikrai ir jėgų pakankamai turi savim pasirūpinti ir protas nenusilpęs. Vat su 80-mečiais kitokia situacija. Tokiam amžiuj jau ir prasideda protinis silpimas ir fizinės ligos nuolatinės, bet tokie šimto ir nesulaukia.
Importial 2010-12-23 15:41
Lapkričio mėnesio "Iliustruotasis mokslas" numeryje skaičiau apie ateinančio dešimtmečio medicinos mokslininkų tikslus. Buvo užsiminti, kad mėgins išsiaiškinto organizmo senėjimo priežastis, detalizuoti patį procesą, kas konkrečiai vyksta viduje, ar įmanoma kaip nors senėjimą pristabdyti (bet neišvengti jo) ir t.t. Kaip visada, klaustukų daugiau nei atsakymų, o tikimybė, jog iš tiesų sugebės išsiaiškinti, lygi 5-10 proc. Visgi šiuo metu egzistuoja kiti, netgi reikšmingesni visuomenei tikslai. Iš dalies ilgėjanti gyv. trukmė yra papildoma našta pasauliui - tenka ilgiau karšinti visokiausius senukus (puikiai pamenu lituanistų pristatytą filmą Lietuvoj su idiotišku pavadinimu "Rizikinga erzinti diedukus", che). Tik ypatingai maža dalis jų sugeba pasirūpinti savimi, tiesą pasakius, dar mažiau laikosi taip, jog neprireiktų artimųjų pagalbos. Asmeniškai stengiuosi nesigilinti į mirties anksti/vėlai subtilybes. Gyvensi tiek, kiek pavyks, kiek norėsi ar kiek likimas duos (kruopelė technologų nepripažįstamos išminties kartais praverčia, ar ne). Svarbiausia produktyviai išnaudoti duotą laiką ir, priėjus liepto galą, nesigailėti savo gyvenimo - kad galvoje rusentų teigiamos mintys, pvz., "padariau viską, ką norėjau/galėjau". Gan liūdna tema, tad nebetęsiu. Teks pereiti į kitą religiją ir pradėti gyventi būtent šia diena, konkrečiu jos momentu, o ne dairytis, ką prisiminti iš praeitis ar galvoti apie ateitį .
M.Mantas 2010-12-23 15:45
Šiaip Lietuvoje vidutinis gyvenimo amžius ne ilgėja, bet trumpėja. Gaila, bet šiuo metu Lietuvoje vyrų vidutinis gyv. amžius tik ~66 metai. ES vidurkis (!) dešimčia metų didesnis.
Minde317 2010-12-23 15:55
Kaip bebutu keista, bet viskas susiveda i pinigus. Jii ju pakankamai uzdirbi, ir save prisiziuret gali pakankamai (tiek maistas, tiek poilsis ir pan.) Kaip antai Valdas Adamku - berods tris kartus per savaite plaukioja baseine. O tai jau sveikatos stiprinimas. Beje plaukimas kainuoja ir su gerom nuolaidom turbut be 100Lt i men neapsieitum. O musu pensininkui tas simtukas oj kokie pinigai Uzsienio pensininkai (Europos tarkim) varineja po visa pasauli ir vargo nemato, o musu pensininkai - tik egzistuoja. Paziurejes i lietuviskus pensininkus kaip tais ilgai gyvent (egzistuot) noras blesta O dar tos ligos....
Kupse123 2010-12-23 17:11
as irgi pastebejau ,kad turtingu saliu pensininkai ypac vokieciai daugiau keliauja nei jaunieji ir gerai leidzia laika. O kas pas mus? ari visa gyvenima kad senatvej sedetum ir skaiciuotum centus iki kitos pensijos
Wolfy 2010-12-23 17:21
Ir is esmes Lietuvoje situacija negeres ateityje,nes dirbanciu zmoniu mazeja ,o pensininku daugeja,kaip ir korupcija nemazeja.Tad teks taip ir gyventi cia.
Anonimelis 2010-12-27 10:53
Kas patiems ilgaamziams is ju ilgo gyvenimo? Juk, kankina su savo skundimaisis, apie negalia. Ir, kas svarbiausia kiekviena diena galvoji, jog atejo paskutinioji tave gyvenime ir kuo ilgiau gyveni su sia mintimi, tuo labiau ilgeja siaubo grandine, jog tu mirsi. O anksciau numirsi maziau laiko kankins tokios ligos su skausmais.