Smegenų stimuliavimas elektra padeda spręsti galvosūkius  (11)

Mokslininkai teigia, kad smegenų stimuliavimas elektros srove gali padėti žmonėms išspręsti sudėtingas užduotis, informuoja telegraph.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Australijos mokslininkai nustatė, kad savanoriai, kuriems buvo atliktas smegenų priekinių smilkininių skilčių stimuliavimas elektra, turi trigubai didesnę tikimybę išspręsti nežinomą galvosūkį lyginant su tais, kurių smegenys nebuvo paveiktos elektra.

Ričardas Či (Richard Chi) ir Alenas Snaideris (Allan Snyder) iš Sidnėjaus universiteto Proto tyrimų centro (Australija) teigia, kad elektros srovė gali suteikti žmonėms įkvėpimo blyksnį.

Mokslininkų teigimu, neretai žmonėms yra sunku būti kūrybiškiems, nes jie ir toliau vadovaujasi senais įpročiais, nors anksčiau šie ir neatnešė sėkmės.

Vis dėlto, mokslininkai tiki, kad elektros srovė gali stimuliuoti smegenų dalis, kurios padeda mums išspręsti užduotis ir padrąsina mus būti kūrybingesnius.

Pasak mokslininkų, „transkranialinės tiesioginės stimuliacijos elektros srovės“ (angl. k. - "transcranial direct current stimulation") panaudojimas keičia smegenų ląstelių populiacijų veiklą, paveikdamas dešinės ir kairės smegenų dalių konkuravimą.

Mokslininkai aiškina, kad kairiosios priekinės smilkinių skilties veiklos slopinimas gali lemti išankstinių nuostatų mažiau paveiktą mąstymą. O dešinės priekinės smilkinių skilties veiklos paskatinimas gali padidinti įžvalgą ir įkvėpimą.

Mokslininkų tyrimo išvados buvo paskelbtos žurnale „Plos One“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)