Su pasaulį žalojančia žmonija galima kovoti taikiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Augink pats! 2011-02-11 16:22
Paprasčiausias sprendimas - brakonieriams, kelti baudžiamąsias bylas iki 20metų teistumo, už niokojamą gamta, be teisės išeiti ankčiau laiko, be teisės į lygtinumą ar bet kokį kitokį išpirkimą materialiais dalykais. Su šiušklėm reikia ir kovoti, kaip su šiukšle. Man pavyzdžiui noris tokius iškart pakart, kurie jaučia malonumą šaudydami dramblius, pjaudami jaunus žveriukus. VAT IR JŪSŲ IŠGIRTASIS KAPITALIZMAS... ŽMONĖS PAVERTĖ ATMATOM. IR GALI KAS NORIT DERGTI MANE, MANO NUOMONĖ - TEISINGA. TURIT ARGUMENTŲ PRIEŠ? Prašom išdėstykit.
Azuolas 2011-02-11 16:29
O ne per jausmus "kovoti" negalima? Negi žmonės rimtai tokie durniai?
technologas 2011-02-11 16:32
O kodėl ne 50 metų? Ar gal kokius 348 metus duodam? Atsakyk sau kodėl tiek siūlai, kas ir kaip, tada diskutuosim toliau. O bausmių griežtinimas dažnai neduoda reikiamų rezultatų, jei ką.
Azuolas 2011-02-11 16:41
Akivazidu kodėl taip siūlo: žmogus įsiuto kaip gražius gyvūnėlius žudo ir užvaldytas emocijų, labai nekenčia brakonierių ir neapykantos vedamas nori, kad būtų jiems kuo blogiau ir prasilenkia su visa bausmės sąvoka (ne "keršto principu" surašytas baudžiamasis kodeksas). Tokiems ir skirtos nuotraukos ir graudūs reportažai apie numestus šuniukus. Nemanau, kad labai susigaudo ekologijoje, kad argumentuotai gali pasakyti kas daugiau žalos padaro, nepasakys tiksliai net ką laiko "žala".
Augink pats! 2011-02-11 17:03
Bet kai aktyviai žudomi raudonosion knygoj įrašyti gyviai??? Kas tada??? Tai pateisinti gali? Man tai nesvarbu, kad ir mirties bausmę įteisintų dėl jų... Daviau tik kaip pavyzdį. Jeigu jum malonu, kai miršta negalintis pasiprienšinti, dėl poros tūkstančių litų, tai keiskit požiūrį į gyvenimą... Arba jūs jau tokie nuo gimimo - sadistai, jaučiantys malonumą iš kito skausmo. Ir neveikia manęs jokios emocijos, tiesiog straipsnis atsirado ir pakomentavau... Kame problemos?
Azuolas 2011-02-11 17:07
Shinigami 2011-02-11 17:21
Perskaičiau straipsnio pavadinimą ir jis mane sudomino, tai nusprendžiau paskaityti. Pradėjus skaityti supratau kad kažkas ne taip, o kai priėjau prie paskutinio žodžio pirmajame sakinyje supratau kas ne taip. Taigi ŽALIEJI rašo. Ir dingo visas noras skaityti ši ilga, ilga pasaką. Kuria sukūrė visiškai žali ir niekur nesigaudantys asmenys. - oro taip pat valgyti negalime. Tad tenką valgyti gražų, gražų raudonosios knygos gyvūnėlį Jei viskas butu iš TIKRO ekologo pusės, tada bučiau ir perskaitęs straipsnį, turbūt. Bet dabar nėra jokios prasmės. Dar ir pats pirmasis komentatorius visiškai, visiškai žalias. Rašo, kad nesivadovavo jausmais rašydamas komentarą, nors taip visiškai neatrodo.
rwc 2011-02-11 18:16
Patetiškas straipsnis be minties ir naudos, kaip ir visas žaliųjų judėjimas. Ir ta kertinė mintis apie fotografiją kaip "ypatingos reikšmės teikėją" tuo labiau. Plačiosios masės nežinojo, kokia elektrinės kaina. Nežinojo, ką prarastų, neskaičiavo, neieškojo mažiau skausmingų alternatyvų. Kokią žinią skleidžia įsipainiojęs vėžlys? Kad žmonija keičia kovos už išlikimą taisykles? Kad negali būti jokių pokyčių be pasekmių? Kad gaudydami žuvį neišvengiamai pagausime ir dar kažką? Ir kaip tokia nuotrauka gali ką nors pakeisti? Tegu vegetarai atsisako jūros gėrybių. Tegu iš laukinių žolių nusiaudžia skarmalų ir parodo, kaip nieko neimant iš gamtos išgyventi laukinėmis sąlygomis atšiauriame klimate. Betgi ne - taip neveikia. Turtingų tėvelių atžalėlės gali sau leisti tokius išsidirbinėjimus. Pažiūrėčiau, kaip tokiais principais išmaitintų daugiamilijonines skurdžiai gyvenančias tautas atsidūrę valdžioje. Spręsti reikia realias problemas, o ne išsigalvotas. Ne iš paveiksliukų, o bent jau iš National Geographic.
Wolfy 2011-02-11 18:36
Labai geras postas,bet dar noriu papildyti,kad zmones nelabai sugeba butu tvarkingi,nes ka paemiai,ta galetum ir grazinti,pvz:nukirtai daug medziu-pasodink nauju,prigaminai chemikalu ar siaip ko-tinkamai ir utilizuok jas po panaudojimo.
immortallt 2011-02-11 18:47
rwc, su tinklu problema ta, kad tai pamestes tinklas, jis nebenaudojamas ir ismestas ar tiesiog atitrukes nuo pluduru. Kol jis sudyla praeina labai labai daug laiko, o per ta laika tinkle zuva labai daug gyviu. Beje, po vandeniu tinklas ne per geriausiai matos, o prieblandoj isvis nesimato. Ir narai i juos isipainioja ir jei supanikuosi - gali zuti, tai yra isipainiosi taip, kad nepajudesi
Muskietininx 2011-02-11 19:31
Taip, žmonės tokie durniai. Tai manau daugelis čia jau seniai suprato. Tu tai irgi supratai. Emocijos, jausmai, tai normalu, nuo to nepabėgsi, jei esi emocionalus ir neturi pakankamai košės galvoje, tos emocijos tave tiesiog užvaldo. Tau pasidaro žiauriai gaila to vėžlio įstrigusio tame pavojingame tinkle. Juk tas vėžliukas, toks vargšas, jis negali ištrūkti, o dėl to kalti tie kvaili žmonės, todėl turime uždrausti visą žvejybą, visus miškų kirtimus, o nusidėjelius tiesiog nubausti mirties bausme. Bet tada aš, parašęs tokį komentarą technologijos.lt puslapyje, einu į lauką, surūkau cigaretę ir ją numetu ant sausos žolės. Iš cigaretės rūksta tamsūs dumai, ji smilgsta ir padega šalia stovintį skruzdėlyną. Bet skruzdės juk nenyksta, jos nėra gražios ir visiškai ne mielos. fuiiii...... ,o kartais jos taip skaudžiai kandžiojasi, nuotraukose mano matyti drambliukai manęs nenuskriaustų, o skruzdės gali, tegul ir dega bjaurybės. Su didele šypsena veide sėdu į savo mašiną, kuri garsiai suburzgia ir iš savo duslintuvo į lauką išspjauną didelį debesį suodžių ir dujų. Lekiu išsišiepęs autostrada ir taškausi pagal kokią nors gerą rusišką popsūką. Ir staigą į gatvę išbėga laukinis usūrinis šuo, aš persigandęs kertu per stabdžius ir išgirstu trinktelėjimą, girdžiu kaip gyvūno kaulai trakšteli ir nutyla po mano dygliuotomis, žieminėmis padangomis. Aš visas persigandęs, nes to nesitikėjau. Tas kvailas gyvūnas pats išbėgo į gatvę, po galais, jis juk pats kaltas. O dar ir mano mašiną sulankstyti galėjo. Nusispjaunu ir važiuoju toliau. Kvailas padaras, kokio velnio jis lenda man po ratais ? Taip ir reikėjo, mažiau durnių šioje žemėje reikia. Juk tie gyvūnėliai iš spalvotų paveikslėlių internete tikrai taip nepadarytų. Ar ne ? Nežinau ar pavyko, bet norėjau perteikti kaip elgiasi daugybė žmonių. Jų kova iš esmės beprasmė, nes jie net nemoka tinkamai kovoti. Emocijos svarbios, bet jas visada reikia derinti su savo protu. Man irgi gaila to vėžliuko, bet aš dėl to nesiruošiu pasodinti to žvejo iki gyvos galvos. Juk jis lygiai toks pat kaip aš. Toks pat neatsakingas ir apsiledęs žmogus.
Skeptikas 2011-02-11 19:54
Bausti, kovot, pakarti... Pritariu rwc nuomonei, kad gudrūs aiškinti, kurie piniguose vartosi. Ką daryti skurdžiam Sibiro, Amazonės ar kokio Afrikos rezervato gyventojui? Kur rasti darbo? Kaip pramaitinti savo šeimą? Kaip vaikus išleisti mokslų? Didžiausas blogis yra ne pavieniai medžiotojai ir brakonieriai, o didžiosios kompanijos ir tie kurie perka nykstančius gyvunus ir augalus. Pavyzdžiui Sibire per metus iškertamos Lietuvos dydžio teritorijos. JAV ir Kanada eskimams tik po ilgų popierizmų leido kas keletą metų banginį pagauti, o Japonija "moksliniams tyrimams" į turgų kasmet po šimtą ir daugiau nusiunčia.
namaste 2011-02-11 19:56
Nuzudei uoda sesi 10 metu..
Azuolas 2011-02-11 20:05
Gana gerai perteikei Tik klausimas, ar tokios "emocinės propagandos" nedaro daugiau žalos, nei naudos. Aš kiek susidūręs, tai kokia pusė žaliųjų akcijų yra visiškai be ryšio, ar net žalingos bendru mąstu - kažką vieną saugodami pasmerkia pražūčiai daug daugiau gyvių. O kai susidaro didelė banda, tai įtakoja ir politikų veiksmus. Juk gamta tai ne koks žaisliukas, kur galima leisti visokiems jausmingiems vaikams žaisti "gamtos saugojimą". Kažkaip prisiminaiu kaip sykį kiemo vaikai atrado paukščių lizdą ir visaip gniūsijo tuos kiaušinius, net perkėlė visą lizdą į kitą vietą, nes mat jiems pasirodė, kad "labai piktos skruzdės" gali pažeisti kiaušinius. Nepadėjo jokie aiškinimai, kad geriausia, kuo jie gali padėti tiems būsimiems paukščiukams, tai palikti ramybėje... Ir nepasakysi, kad vaikai yra blogi ir paukščiukų žudikai. Juk viską darė iš meilės gamtai...
Indigo89 2011-02-11 20:10
Dabar matau is kur ta "zmones - zemes parazitai" filosofija atejo. Is tu "zaliuju" straipsniu. Net neskaiciau viso, uzteko pirmas kelias pastraipas perskaityt ir pasiziuret i paveiksliuka kad butu aiski paskirtis zurnalo. Zurnalas, stipriai apeliuojantis i zmogaus emocijas yra gan perkamas, tuo ir naudojas rasytojai. Beveik garantuoju, kad jiems is tiesu net ir nerupi gamta, rupi tik kuo daugiau tokiu zurnalu parduot. Liudna, kad daugumai zmoniu neuztenka proto suvokt, kaip jais manipuliuojama.
Donattello 2011-02-11 20:28
persmelktas šlapimo Piaro straipsnis ir tiek.
RiMuSaS 2011-02-11 20:31
emmm nebutu patogiau tau ir visiems jai susilaikytum nuo tokiu beverciu komentaru ?
Mingis 2011-02-11 21:17
Neabejotinai daugiau nei pusė komentuojančių visiškai nesuvokia žodžio "ekologija" prasmės. Ekologijoje savoka "žmogus" tėra viena žinduolių rūšis, o kad evoliucijoje išsivystė gebėjimas protauti, tai dar nereiškia, kad ši rūšis yra kažkuo pranašesnė už kitas, pvz: tą patį vargšą vėžlį ar paprasčiausią medį, jeigu taip į tą patį tinklą įsipainiotų žmogus ir prigertų, tai tada visi skiestumėt, kaip blogai, reikia nusikaltėlius baust, o štai vėžliukas kad koks vienas ir prigers, tai kas čia tokio. Kiekvienoje situacijoje, kurioje susikerta gamtiniai bei žmogaus interesai, laimėtoju turėtų likti būtent gamta, per tiek metų jau pakankamai visko sunaikinta, reikia išsaugot bent tai kas liko. Visos išsivysčiusios valstybės deda didžiules pastangas, kad išsaugotų nykstančias rūšis, natūralias buveines, renaturalizuoja suniokotas teritorijas, o štai Lietuvoje žalieji už tai, kad stengiasi apsaugoti upes nuo užtvenkimo, miškus nuo privatizavimo, vilkus nuo iššaudymo (pagalvok, dar kokiai močiutei ožkelę papjaus), kovoja su prasigėrusių "medžiotojų" armija yra drabstomi purvais. Visų pirma siūlyčiau pasidomėti žaliųjų nuostatomis, įsigilinti į gamtosaugines problemas ir tada aiškinti, koks tai nevykęs straipsnis. O tie kurie komentuoja net neskaitę straipsnio, apskritai tik gėdą daro šiam ganėtinai rimtam portalui.
Boomshaker 2011-02-11 21:20
Tokios rašliavos yra naudingos tik valdantiesiems. Jie skanina pacifizmą, nes jį lengviau suvaldyti. Jei nenorit būti kvailiais ir apgaudinėti save gerųjų žaliųjų pasakomis, pasidomėkit Derrick Jensen. http://www.anarchija.lt/component/conte ... r-die.html http://video.google.com/videoplay?docid ... 235826256# http://www.anarchija.lt/politika/29156- ... kalte.html http://www.anarchija.lt/teorija/29618-d ... darni.html Kol nebus sugriauta civilizacija bus tenkinami egoistiški valdančiųjų ir perkreipti civilizacijos norai. Tol bus badas, išnaudojimas, žemės ir savęs pačių žudymas. Jei kas nors dar liks neįtikintas po šios medžiagos, perskaitykit knygas (Endgame volume I & II ir kt).
Drragon 2011-02-11 21:53
Žinoma, sunkiai galą su galu suduriantiem žmonėm vargu ar apskritai yra noras pagalvoti apie viso to pasekmes, nes galvos užimtos kitomis mintimis. Tačiau nemanau, kad čia tinkamas pasiteisinimas, nes galima nesunkiai nukeliauti iki mano minėto "pasaulio pabaigos" taško, kai bet kokie pasiteisinimai nebeturės jokios reikšmės, nes greičiausiai bus per vėlu, ką nors keisti.