Po Japonijos žemės drebėjimo pasikeitė Žemės sukimosi greitis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vietinis 2011-03-14 19:19
naturalus zemes sukimosi letejimas ko gero zymiai reiksmingesnis nei visi tie pagreitejimai, tam tikslui kas tam tikra laika yra daroma korekcija- pridedama po 1 sekunde papildomai, taip kad vidrnakti saule niekada nesvies
Jomajo 2011-03-14 19:23
as tik pasakiau kad esu linkes tiketi, kad tokia technologija galetu buti ir tai nereiskia kad ji yra, bet siuoatveju sutiksiu su tavim galingasai, nusipelnes pasaulio mokslininke kionig, kad tokios technologijos nera ir negali buti
Muskietininx 2011-03-14 19:26
Čia ir problema, Kionig, kad daugybė žmonių net nenori patys galvot. Jie tiesiog suverčia visą kaltę ir atsakomybę mokslininkams ir tos srities specialistams. Kiekienas galime sakyti, kad ten yra sukurtos kažkokios ten technologijos, nes aš taip manau, juk taip turi būti šiais laikais ir pan. Tas labiausiai ir nervina, kad mes niekada nesigilinam ir nebandom įsivaizduoti to, apie ką kalbam. Blaivus protas ir elementari fizika tiesiog dingsta. Juk yra sukurtos technologijos galinčios sukelti cunamį, aš tai žinau. Pfff..... nieko jūs nežinot. O dar bandom gilintis į klausymus kodėl tas technologijas panaudojo taip arti Japonijos krantų. Pffff...... Koks atsakymas ? Nes yra sukurtos technologijos galinčios sukelti tokį cunamį. Ir vėl tas pats. Daugelio žmonių galvose viskas taip paprasta. Kokiu kampu bežiūrėsi, vis tiek matysi tą patį, sąmokslo teorijas. Aš tikiu, kad jos tikros ir yra ne sąmokslo, nu aš tikiu ir ką jūs man ? Man į galvą atėjo mintis, kad žmonių galvose didesnė betvarkė, nei rytinėje Japonijos pakrantėje po šio cunamio. Ten tokia radiacija nuo perkaitusių AE, kad jau nebeskiriame realybės nuo fantazijų pasaulio. Mūsų aušinimas visiškai sugedęs. AE gali atvėsinti su vandeniu, kad ir jūros. O štai su žmogaus galva to niekaip nepadarysi. Taaaaaaip, reikia ieškoti alternatyvių žmogaus galvos aušinimo priemonių.
Muskietininx 2011-03-14 19:35
Kokia ironija. Bet žiūrint į ją pastebėsi, kad už jos slypi tikėjimas, stiprus tikėjimas. Žmogus sutvertas kažkuo tikėt, čia nieko nepakeisi. Aš tikiu tuo, kuo tikiu. Tu darai lygiai tą patį. Mūsų tikėjimas skiriasi, todėl ir kyla daugybė nesutarimų. Aš nesuprantu tavo tikėjimo, o tu manojo. Tu nusileidai, pripažinai klydęs, nes tavo tikėjimas prieštarauja blaiviam protui. Bet jis nebūtų tikėjimas, jei tu ir toliau tuo netikėtum. Juk tokios technologijos sukurtos, ar ne ?
kionig 2011-03-14 19:36
Kažin ar įmanoma kažką jau padaryti. Žmonės yra jau užzombuoti prisigalvoti nebūtų ir būtų dalykų. Čia iš tos serijos: Nasa nuslėpė viską; naftininkai, dėdės oligarchai ir visokio kitokio plauko šūleriai kalti. Čia kažkur perskaitė žmoegelis straipsniuką iš kokio delfio lygio ir tuoj pradės, tai mėnulis kaltas, tai zodiakas kaltas... Tiesiog nu kitaip nepavadinsi kaip olkutizmu. Beje, prie to pačio - tokie pasisakymai iš tokios operos: http://www.technologijos.lt/n/zmoniu_pa ... 07&l=2&p=1
Jomajo 2011-03-14 19:47
jusu argumentai lygei toki pat svarus kaip ir mano, as pasakiau kad tikiu kad gali buti, jus sakot, kad nera nes negali buti, bet kokiu atveju diskusiju forumai tam ir sukurti t.y. pamastymams ir pasvarstymams ir pasidaliminui nuomone ar klystu?
Muskietininx 2011-03-14 19:54
Tu visiškai teisus. Todėl imkim ir mąstykim apie cunamį sukeliančias technologijas. Taigi, kokios technologijos tai galėtų būti ? Užvesk mus ant kelio. Numesk kokį pavyzdį, kaip tai įsivaizduoji. Pabandykim jį sukelti.
Jomajo 2011-03-14 20:08
ok,kodel sprogimas to negaletu sukelti? kaip galejo atsitikti zemes drebejimas lietuvoje pries keletu metu, kai nera techtoniniu ploksciu sanduru?
Muskietininx 2011-03-14 20:16
Taip, bet žemės drebėjimas nuo sprogimo būtų labai mažas. O čia visa Japonija patyrė 9 balų žemės drebėjimą trukusį ilgiau nei minutę. Ar bent suvoki, koks sprogimas tai turėtų būti ? Sakysi jį susprogdino jūroje, po vandenių, todėl sukėlė tokį milžinišką cunamį. Bet vėlgi, tam reiktų tikrai ne mažos atominės galvutės. Po galais, juk tai 9 balai trukę ilgiau nei minutę. Be to, toks galingas sprogimas būtų pastebėtas. Šiaip sprogmens neužtektų, o po atominio smūgio netvarka ir visos pasekmės pasimatytų labai greitai. Taigi, kokių dar technologijų žinai ? Nes sprogimo variantas tikrai atkrenta.
Jomajo 2011-03-14 20:22
stop. as nei vienam sakini neteigiu kad tai kazkas padare pries japonija ar kita sali. cia buvo tik mano pamastymas ar taip galetu buti, dekui uz atsakyma, ir atsakyk i antra mano klausima, juk zemes drebejimai vyksta del ploksciu sanduru, tai kaipgi tuomet atsitiko lietuvoje, kiek pamenu apie 6 balu drebejimas, ne toks ir mazas.
kionig 2011-03-14 20:31
O tai pamiršai iš fizikos kas yra banga ? ir kaip ji keliauja tam tikrais kunais ? Principas vienas ir tas pats, tik tiek kad masteliai visai kiti. Nepamenu kiek tiksliai buvo kažkada Lietuvoje, bet epicentras buvo gana tolokai nuo mūsų.
Jomajo 2011-03-14 20:47
epicentras buvo kaliningrade, tai netaip ir toli kaip tu sakai kionig. nors artimiauses tech ploksciu susidurimas kazkur prie afrikos http://www.worldatlas.com/aatlas/infopage/tectonic.htm
Muskietininx 2011-03-14 20:57
Šešių balų drebėjimas ? Ar tu tuo tikras ? Jeigu esant 9 balams žmogui sunku ant žemės pastovėt, nes ji tiesiog krenta iš po kojų, tai kaip mūsų Lietuvėlės sovietinio tipo statybos daugiabučius turėtų paveikti 6 balų žemės drebėjimas ? Nors čia visai jau kita tema. Šiaip ar taip, sprogimo sukeltas žemės drebėjimas truktų labai trumpą laiko tarpą. O štai skirtingų plokščių judėjimo vietose tai gali trukti net keletą minučių. Tai didelis skirtumas. Juk nesprogdinsi kokių nors bombų toje pačioje vietoje kokias 2 minutes.
rwc 2011-03-14 21:01
Jomajo: tektoniniai lūžiai yra ne tik ties plokščių sand [Edit2: su teratonom persūdžiau. Turėjo būti gigatonos (Japonijos drebėjimas - apie gigatoną). Caro bomba tebuvo 50 megatonų.
Muskietininx 2011-03-14 21:05
Būtent, "tera". O ir pats žemės drebėjimas palyginus su pačiu sprogimu būtų visiškai nereikšmingas. Paprasčiausiai nekreiptum į jį dėmesio. Turėtum daug didesnių problemų, nei drebanti žemė po tavo kojom.
Jomajo 2011-03-14 21:24
ir kurioj vietoj as skleidziu erezijas? kai jus mokslininkai tuo tarpu priestaraujat tarpusavi? sakot kad 5 balu drebejimo net nepajustume, o nuo 6 balu jau neitu pastoveti ant zemes. prisiminkit kad 2004 apgriuvo ne vienas namas lietuvoje. ir dar visiems skeptikams, greiciausei pamirsusiems ka skaite ir kaip tobuleja karines tecnologijos http://www.technologijos.lt/n/technolog ... kacijos%29 ir dar paklausiu ar nemanot, kad ka visuomene suzino apie karines technologijas tai tik lasas juroje?
nondescript 2011-03-14 21:25
Aš ir nesakau, kad tokie bandymai būtų viešinami, tiesiog tai apie ką tu kalbi, yra kažkas iš mokslinės fantastikos srities. Pirma, tai turetu būti kažkokia negirdėta ateities technologija, nes visas iki šiol žinomas galima būtų nesunkiai susekti. Antra, jei japonai būtų įvaldę tokias technologijas, negi imtu ir taip paprastai susimautų? (aišku, nebent čia žydų sąmokslas, tada jau kita kalba )
rwc 2011-03-14 21:43
Jomajo: tikiuosi, nereikia pasakoti, kaip Richterio skalė apytiksliai susiveda į teratonas?
mnv 2011-03-14 21:48
Cia dar dzin ka rasineja. Pagal lietrycio komentatorius, viska sukele izymusis HAARP. Kaip priezasti nurode, jog sugriaunant japonija nori atitiest JAV auto pramone. Nu krc. Zmoniu bukumui nera ribu
Kestutis 2011-03-14 21:48
Jei pasigilinus truputi tai riktu kokia 20 termobranduoliniu galvučių susprogdinti nepastebimai ir štai turi 9 balų žemės drebėjimą . ojjjjjjjjjjjjjj dar pamirsau taigi cunamis buvo DDDDD tai tada reiks dar keliolikos. Taip, kad ner ko jaudintis del tu elektrinių sprogusių ir taip branduoline žiema ateis D P.S. skaičiukus emiau iš wikipedijos http://en.wikipedia.org/wiki/Richter_magnitude_scale http://en.wikipedia.org/wiki/TNT_equivalent