Matematikos genijus iš Rusijos pagaliau paaiškino, kodėl atsisakė 1 mln. JAV dolerių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nightbringer 2011-05-02 21:45
Vadinasi aš tik šiaip lengvai radau 9-nias citatas, nepagrįstai aukštinančias jį. Žinoma, kad jo negarbinat. Tai tebuvo pompastika, siekiant atkreipti visų dėmesį į dabartinę situaciją. Kaip gyventi, net kaimo bobutė lengvai ir statistiškai, tikslai, gali tau pasakyti. Ir nereikia to reikalo taip išpūsti. Esmė, kiek esi patyrės, girdėjęs ar matęs. Su laiku suprantama, kad gyvenimas nėra toks jau sudėtingas galvosūkis, kaip kažkas čia mano. O komentaras gavosi toks ilgas, kad kažkas specialiai prašė pasiaiškinti, taigi ir pasiaiškinau. O, susmulkinti viską taip turėjau, nes kažkam, vis ,,nedaplaukia" ką noriu pasakyti. Taigi, aiškinau viską elementariai, žodis į žodį. Tikėjausi, kad supras.... O toliau ginčytis nėra prasmės. Prieš save dar nemačiau rimtų argumentų. Nemačiau, kad, kas, iš viso norėtų diskutuoti. O kitiems, užtektinai prirašėm, kad susidarytų nuomonę apie jį, o gal net ir mus. Šiandiena, atsitiktiniai ir labai laiku peržiurėjau gerą kalbą apie šią diskusija. Ir jei žiurėsite įdėmiai, suprasit, kas ir kodėl viskas čia taip atsitiko. P.S: jau įsivaizduoju moderatorių veido išraiškas, kai pamatė 5-ių puslapių ilgumo, komentarą.
Dvigubas nulis 2011-05-02 21:49
OT: aš pripratęs
RiMuSaS 2011-05-02 22:35
@Nightbringer OMG. Dar dvejojau, bet zmogau nustok Trolint. is TED step outside that feeling that you are right...
vazzy 2011-05-02 23:25
zmogus jau iejo i istoja, kaip matematikos genijus, sugebantis vienintelis pasaulyje ispresti tokius uzdavinius, turintis neytiketina mastyma, o tu prie jo prisipisineji su kuo ir kaip jis gyvena, taigi vaikiskai atrodo ne? cia taip tu bandai parodyt, kad tu nesi toks beviltiskas gyvendamas savo nereiksminga gyvenima keikdamas tuos, kurie atlieka kaska tokio, uz ka ji cia ir aukstina, bandai surasti kas suteiktu tau laimes, kad galetum pasakyt, nu ir kas kad jis matematikos genijus, uz tat jis neturi tokio iphone kaip as. gal pasilik savo gyvenimo filosofija sau, nebandydamas jos pirsti kitiems. jeigu tas zmogelis butu klauses ir gyvenes pagal visa mus supancia pilkaja mase, abejoju ar jis butu tokius darbus nuveikes.
Nightbringer 2011-05-03 11:20
Ech, juk sakiau, kad žmonės jau susidarė nuomone šita tema, bei tikrausiai ir mus. Todėl nereikia čia jums savosios garsiai reikšti ir atkartoti, jau seniau išsaktus teiginius. O kartoti mano pasakytas mintis, tikrai nėra prasmės. Žmonės nėra kvaili, jie ir patys gali atsirinkti, kas, kaip. Bet, kas iš tos mūsų žodžio laisvės, jei žmogus negali išsakyti ką galvoją?
shunkto 2011-05-03 20:43
Nightbringer, tavo postringavimai apie teisinga gyvenima isties nei i tvora, nei i mieta. Kad sis genijus yra apsisaukelis geriau realiais techniniais argumentais irodyk, o ne knapinedamas gyvenimo budo zurnala Na nebent tau paciam norisi dusia islieti.
Nightbringer 2011-05-03 22:03
Aš ir nesakiau, kad jis yra apsišaukėlis. Aš tikiu, kad jis ir yra matematikos genijus, bei nemanau, kad senesniuose komentaruose teigiau kitaip. Bet tarp beprotystės ir genialumo tėra mažytė linija. Ir tesakau, kad jis ją peržengę, tiktai, ne į tą pusę... Ir ištiesių gyvenimas nėra toks jau ir sudėtingas. Tiesiog reikia galvoti ne ką daryti, bet ko geriau nedaryti. Išvengiant didesnių gyvenimo klaidų, bei iš esmės reduktrinuojant atskiras problemas, galima lengvai pasirinkti, vieną iš daugybės kelių, kurie neatves tavęs į nebūtį. Žinau, pati idėja atrodo kvaila, bet jūs visi gerai pagalvokite. Kaip jums yra liepę gyventi tėvai? Ar vis dar klausotės jų nuomonės? Argi jų auklėjimas ir nebuvo jūsų laimingo gyvenimo paruošimas ir ateities užtikrinimas?
rwc 2011-05-05 18:35
Nesuprantu tokio genijaus ir asketo kulto. Pirma, jo asketizmas atsisakant premijos nesveikas, nes mažų mažiausiai nemandagus. Jeigu bandytume jį lyginti su vienuoliu, tai yra esminis skirtumas: vienuolis sunkiai dirba ir neatlyginamai dalijasi su kitais, kuriems reikia jo pagalbos. Tikrai, jis galėjo premiją kažkam paaukoti. Skurstančiam matematikos institutui, suformuluoti kitą uždavinį, kurio sprendėjas rastų kaip tuos pinigus panaudoti, pasielgti kaip Nobelis, galų gale - paprašyti, kad premijos teikėjas pats išrinkti labdaros organizaciją, jei jau pačiam nesinori sukti galvos. Negana to, ši premija nėra tiesiog dovana - tai pelnytas atlygis už gerai atliktą sunkų darbą, kurį dirbo ne jis vienintelis. Geriau, kad jis gyvena iš bedarbio pašalpos, valstybėje, kur daugybė žmonių skursta? Ir antra. Tai, ką jis kalba apie "Visatos formules" ir spec. tarnybas, aiškiai parodo, kad jis tėra susireikšminęs psichas. Kokia to įrodymo nauda? Vienintelė - kad žmonės daugiau nebeeikvos savo laiko ir energijos, nebeturės savo darbuose prirašinėti "jei Poincaré konjunktūra teisinga...". Visus šiuos metus buvo laikoma, kad ji teisinga, ir daugelyje darbų tai esminė prielaida. Pasaulis neapsivers - magiškai neatsiras naujos kartos ginklų, ekonomikos nesugrius, Visata nekolapsuos į tašką. Va, jei jis būtų paneigęs arba nustatęs naujus ribinius atvejus - tuomet kita kalba. Dabar jis tik išsprendė galvosūkį, kuris svarbus tik savo sudėtingumu ir iš to plaukiančiomis išvadomis. Arba, jei jis būtų įrodęs kokią hipotezę, dėl kurios teisingumo moksle nėra vienos nuomonės - pvz., P=NP problemą, kas automatiškai reikštų, kad kiekvienas sudėtingas uždavinys, išsprendžiamas pilnu perrinkimu, turi ir paprastą sprendimą. Arba, jei jis kaip Einšteinas būtų sukūręs naują teoriją ir iškėlęs naujas hipotezes. Visuomenei naudingesni Da Vinčiai, o ne pilki genijai, visą gyvenimą rūsyje kalantys vieną geležėlę, arba ne tobuli muzikantai, visą gyvenimą repetuojantys vienam vieninteliam tobulam koncertui, kurio galbūt niekas taip ir neišgirs. Ir trečia, jo gyvenimo būdas leidžia įtarti, kad jis nėra brandi asmenybė. Matematinis mąstymas nubėgo toli į priekį, bet socialiniais aspektais jis tėra jei ne vaikas, tai bent paauglys, kuriuo kažkas turi rūpintis, kažkas prižiūrėti, pamaitinti, o kaimynai neatsigina parazitų. Galbūt Einšteinas irgi toks buvo - bet dabar einšteiškas būdas laikomas ligos simptomu. Tačiau Einšteinas visą gyvenimą buvo kažkiek produktyvus. Koks dabar būtų pasaulis, jei Einšteinui būtų pavykę reliatyvumą susieti su kvantine mechanika? Nors ir būdamas kiek asocialus, Einšteinas aktyviai bendradarbiavo, diskutavo, dirbo prie praktinių projektų. Apie Perelmaną moksle tikriausiai nieko nebeišgirsime, kadangi jis išspirtas iš savo institutą, kolegos matematikai su juo nesugeba susišnekėti ir apskritai, kalbama, kad jis metė matematiką.