Kelionei į asteroidą ruošis po vandeniu  (0)

Prieš žmonėms leidžiantis tyrinėti asteroidą kosmose, NASA astronautai ir mokslininkai pirmiausiai šią misiją ketina imituoti vandenyno dugne.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai ir inžinieriai kai kurias misijos technologijas ir koncepcijas išbandys Floridoje esančioje Nacionalinės vandenynų ir atmosferos administracijos povandeninėje laboratorijoje. NASA tyrėjai analizuos tris misijos į asteroidą etapus – kaip prisitvirtinti prie paviršiaus, kaip ten judėti ir kaip geriausiai surinkti duomenis, praneša „Daily Mail“.

„Net ekspertai nežino, koks bus asteroido paviršius. Gali būti asteroidų, apie kuriuos dar net nežinome, bet kuriuose teks lankytis. Taigi stengiamės rasti geriausią būdą tai padaryti“, – teigė projekto vadybininkas Billas Toddas.

Kitaip nei Marse ar Mėnulyje, asteroide greičiausiai nebus beveik jokios traukos, padedančios išlaikyti astronautus ar įrangą jo paviršiuje – spręsti šią problemą bus mėginama spręsti pasitelkiant inkaro principą.

Mokslininkai ketina įvertinti skirtingus prisitvirtinimo metodus, ieškoti būdų, kaip sujungti keletą inkarų bei sukurti taką. Akvanautai ir inžinieriai analizuos, ar geriau inkarus sujungti į tiesią liniją ar išdėstyti juos kaip rato stipinus.

NASA komanda penkis mėnesius analizuos šias koncepcijas, o išbandys jas jau spalį. Šių pirminių testų metu mokslininkai dirbs vandenyno dugne.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)