Gerti alkoholį reikėtų leisti tik nuo 24-ių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2011-06-07 16:40
Avariju skaicius gatvese ("karas keliuose") seip sumenko Lietuvoje labai stipriai. Dabar vieni geresniu rodikliu Europoje. Ir vel chebra mato tik juoda ir balta. Pasakykite man, kuo blogai yra butelis vyno prie vakarienes ? Arba, kodel gan daug necheminiu preparatu buna su alkoholiu ? B Beje, jei alkoholis toks jau kenksmingas zmogui, kodel nedideli kieki jo pasigamina pats organizmas ?
Reset5 2011-06-07 16:43
Seniau sovietiniais laikais, zmones suseda, viena issitraukia 0,5l ant 4 zmoniu, isgeria, ir uzteks, o siuo metu tai virsune.. vienam zmogui tenka tas 0.5l
andriulis 2011-06-07 16:45
Manau esi toks zmogus kuris iskilus problemai ja ne sprendzia, o ja apeina. Skirstyti i dvi grupes butu mazu maziausiai kvaila, nes tas kuris pagardina maista vynu butu priskirtas prie tos grupes gerianciu. Problema reikia spresti kaip komentavo zmogus auksciau! PREVENCIJA! O zmones skirstyti i dvi grupes manau izeidziantis.
Simplicity 2011-06-07 17:00
Koks dar "tik juoda ir balta"? Ar aš rašiau, kad karą pralaimėjo? Tiesiog einama ne tuo keliu- visur baudžiamas pats rezultatas. Reikia prevencijos- kubatūros (motociklų, automobilių) ribojimas priklausomai nuo vairuotojo stažo (realaus, o ne popierinio), amžiaus. Nesiūlau ir visiškai alkoholio uždraust.
MarkX 2011-06-07 17:30
Puikiai suprantu kad tai gali būti įžeidžiama, bet kai žmonės taip šneka, susidaro įspūdis, kad truputį gerti yra gerai ir reikia, nes visi taip daro, o daug gerti yra blogai. Visas problemas stengiuosi išspręsti. Ir šios sprendimas buvo vienintelis - nevartoti. Nemanai kad tu pats esi tas kuris stengiasi prisidengti kažkokia iliuzija ir bijai priimti ryžtingų sprendimų?
Simplicity 2011-06-07 18:46
MarkX, nereikia pult į kraštutinumus ir sakyt, kad galima arba gert (blogai, alkoholikas, degradas), arba negert (šventasis, pateptasis, nesuteptas ir nesugadintas). Pvz., aš galvoju, kad alkoholis yra daug geriau už tabaką, žolę ir kitus lengvuosius/sunkiuosius narkotikus. ieškos kur to "gėrio" nusipirkt ir bus taip kaip Turkijoj- vietoj etilo alkoholio gausi denatūrato ar medžio spirito. Logiška būtų jei pigiausio alaus butelis parduotuvėj kainuoti ne 1 litą ir 49 centus, o 3-4 litus. Kažką panašaus reiktų padaryt ir su stipriaisiais vynais ir "tauriaisiais" gėrimais. Pvz., pigiausios degtinės butelis parduotuvėj galėtų kainuot ne 14 litų kaip dabar, o 20-30 litų. Po 5-10 metų būtų normalu, kad geram pasisėdėjimui pakanka "butelio degtinės ant trijų", o ne "litro ant galvos". Tada vaikai gertų arbą Coca-Colą arba sultis, o vyresnieji pamąstytų ar tikrai reikia 4 skardinių alaus vakarui. Galbūt net atrastų jog troškulį ne ką prasčiau už alų malšina šalta arbata su ledukais Nemanau, kad taip jau ir bėgtų vaikai ir išgeriantys kartą kitą per metus ieškoti pigesnės kontrabandinės degtinės, pilstuko ar naminukės. Žinoma, sumažės pajamų į valstybės kasą, bet tie trūkstami pinigai grįš per kitus dalykus- sumažės sveikatos priežiūros išlaidos, nusikaltimų ir tų pačių nelaimių keliuose (bus mažiau girtų dviratininkų, pėsčiųjų ir vairuotojų). Puikus pavyzdys- pakėlė akcizą tabakui ir nemažai žmonių metė rūkyt. (Tarp jų nemažai mano pažįstamų) Netikiu, kad rūkalų kontrabanda paskutiniu metu būtų labai stipriai išaugus. Manau, kad čia mūsų pasieniečiai pradėjo labiau stengtis, o suinteresuoti asmenys (Pilypas su Marium ) moka žiniasklaidai, kad tie kuo plačiau nušviestų susidariusią padėtį. p.s. Neliaupsinkit TSRS laikų ir nesakykit, kad tada žmonės gėrė mažiau. Tais laikais degtinė kainavo kapeikas, o geltonų alaus kioskų buvo pilni miestai Buvo normalu gerti prieš darbą ir darbo metu, nes už tai niekas negrėsė. (Na, gerai, išmes iš darbo, bet valdžia ras kur įdarbint). Blaivyklos pastoviai pilnos būdavo Vienintelė bėda buvo ta, kad naktinių parduotuvių tais laikas nebuvo. Tačiau čia į pagalbą atskubėdavo "bobutės" Geriantys visada žinodavo kur rasti "tašką", o klestinti korupcija leisdavo šiems "taškams" nevaržomai dirbti.
andriulis 2011-06-07 18:47
Truputi gerti yra tikrai gerai. Kazkodel nescioms moterims rekomenduoja isgerti stikline alaus. Yra kur kas daugiau rekomenduojamu dalyku su alkoholiu. Abstinentas yra abstinentas.
enternald 2011-06-07 19:00
Žmogau alaus bokalas tikrai ne tragedija. Maži kiekiai skaitoma, kad net padeda. Kas kita kai nusilaki iki žemės graibymo. Juokingiausia, kad alkoholis sukūrė civilizaciją: Tik galingi miestai-valstybės galėjo išlaikyti laukus skirtus alkoholiui, tai atsirado Mesopotamijos, Nilo civilizacijos. Taip pat stikliniai, variniai indai prizmės stiklo gamybos technologijos- daiktai sukėlę mokslinę revoliuciją, atsirado kaip alkoholio gamybai reikalingi atributai. Man tai labiausiai patinka genijai: uždrauskime alkoholį, bet legalizuokime žolę, kuri sveikas produktas(kas smarkiai su realybe prasilenkia).
cerep 2011-06-07 19:03
Isvis reiktu uzdrausti gaminti tabaka alkocholi nes tai tiesiog sveikatos gadinimas...
Bomber 2011-06-07 20:07
Gerbiu tokius žmones kaip tu. Gaila, kad šiuolaikiniam pasauly dažnai sunku rasti tokių kaip tu..
MarkX 2011-06-07 20:07
Kam, kam, bet jau nėščiom moterims aplamai nė akyse alkoholio ar kitų svaiginančių medžiagų negalima matyti, nes visa tai tiesiogiai per kraujo sistemą pasiekia embrioną kas gali baigtis tragiškais apsigimimais. Daug tų straipsnių kur teigiama, kad alus gerai, nes daug vitaminų, tačiau jie nelabai pabrėžia kad ten taip pat yra ir kenksmingų medžiagų ir ar tie vitaminai tikrai atperka tą dalį kenksmingų medžiagų ir kur link krypsta rodyklė: sveika ar nesveika? Taip pat nederėtų pamiršti kad alus alui nelygus, nes naudojami įvairūs metodai jo gamybai. Enternald, karai taip pat skatino mokslo pažangą, bet juk nesakai, kad karai yra gerai. Suprantu kad alkoholis tapusi neatsiejama mūsų kultūros dalis, bet kai turime tiek alkoholikų tai garbės tikrai neprideda. Juk jei tėvai nuo mažens savo vaikams sakytų kad alkoholis yra blogai, o ne kad kartais galima ir dar, neva sveika, tai daug didesnė tikimybė, kad tam vaikui net nesinorės to alkoholio ir tam tikru momentu gyvenime jis nepuls į alkoholio liūną. Dabar turime priešingą situaciją, alkoholis laikomas kietumo, vyriškumo, švenčių ir pramogų simboliu, o manantys kitaip išvadinami abstinentais, tarsi tai būtų blogas dalykas.
Windas 2011-06-07 21:04
na cia dalinai galime sakyt jog viskas yra gerai kas su saiku.. Net morku LABAI daug negalime valgyt dbr nepamenu kodel man rodos galima susirgti kazkuom
andriulis 2011-06-07 21:30
Abstinentas asmuo kuris visiskai nevartoja alkoholio! Alkoholikas - tas kuris turi priklausomybe alkoholiui. Taip, kad man kimba tai, kad tu normalius zmones trauki i ta alkoholiku grupe. Del stiklines alaus nestumo metu, tai matyt lietuvoje butu kas antras apsigimes. Greiciau apsigimimas bus sedint visa darbo diena kedeje, nei nuo tos stiklines alaus. Baigiu beprasmi ginca.
Arthuras 2011-06-07 22:28
O dabar man, kvailiui, paaiškinkit, kur ta riba tarp alkoholiko, ir ne? Jei paklausus alkoholikų ar jie tokie, tai daugiau nei pusė sakytų, jog tikrai ne - jie įsitikinę, kad gali bet kada mesti. Aš asmeniškai nepripažįstu apsvaigimo nuo alkoholio. Pripažįstu tik degustaciją, norint pajusti skonį(t.y nedidelis kiekis alkoholio su maistu ir pan.). Bet koks asmuo, geriantis tik tam, kad apsvaigtų, man jau asocijuojasi su alkoholiku, ir man asmeniškai nesvarbu, kad jis tai daro tik savaitgaliais ir pan.
HiTech 2011-06-07 22:28
Kas per kvailas įsitikinimas, kad mažas alkoholio kiekis yra sveika? Kad ir stopkė alaus ir tai nebus į sveikatą, aišku su tiek nenusinuodysi, bet vistiek, joks kiekis alkoholio nebus į naudą. Internete pilna info apie jo žalą, ir vistiek jūs bandot įrodyt priešingai. Kodėl? Gal, kad patys save įtikintumėt jog tai nėra taip blogai ir po to sąžinė pačių negraužtų atsigėrus alaus? Abejoju ar yra NORS viena teigiama savybė vartojant alkoholį, kad ji ir būtų ji neatsvertų dešimčių neigiamų alkoholio sukeliamų padarinių. Bet kaip sakoma žmogus mato tai ką nori matyti, ir jei jis norės gerti alkoholinius gėrimus, tai jis matys tik tas neva gerąsias jo savybes. Beje kažkodėl, jei negeri tai šiandieninėj visuomenėj esi kažkas neįprasto ir egzotiško. Pvz: mano pažystamas, nusiperka alaus, prasidaro, atsgeria pora gurkšnių, atkiša man: -Gersi? Aš -Ne dėkui. (po to seka trumpa pauzė ir keistas žvilgsnis) -Tai negeri išvis? ir t.t. Ir patikėkit, gan dažnai taip pasitaiko man. Draugai tai jau priprato pradžioj irgi su nuostaba į mane žiūrėdavo, net bandydavo įkalbėt kad gerčiau Bet yra ir kita medalio pusė. Kai nuvarom į papludimį pasidegint, tai visi vėl skersai žiūri kaip čia aš toks vienas pasportavęs o visi jie sukritę taip kad išvadas darykit patys.
Jomajo 2011-06-08 03:33
tik jau nejuokink su savo isvadom -visi sukrite nes geria galiu asmeniskai supazindint su pora simtiniu vyru (kalbu apie raumenis), kurie tavo akimis alkoholikai nes geria alu. As taip pat alkoholikas, geriu apie 10metu, ir nepatikesi, turiu viska ir nieko netruksta t.y. Gera darba, kuri radau per alkoholi ir alkoholikus draugus, turiu daug naudingu pazinciu atrdes per alkoholi, seima, sveikata puiki, kasdien vazineju dviraciu. Ir kaip smagu prisimint tas visas nesamones kiek prikrete girti, zodziu alkoholis nera vien tik balta ir juoda su protu vartojant viskas ok, nors zinoma nevisiems to proto duota protingai vartot, todel kai kuriems tikrai geriau pabut apstenentu ir skiest, kad alkoholis vien tik blogis ji uzdraust ir t.t. Uzsimojo mat isnaikint kas egzistuoja tukstancius metu. P.s nekalbu kad jis gerai tiems kaimu degradams kuriem tik terupi uzsivilkt, bet ir cia problema yra daug giliau, ir del visko kalta valdzia, nebeturi zmones darbo, pajamu, jaunimas uzimtumo todel lieka viena promoga gerti. O ir darbas uz toki atlyginima koks yra lt tik pastumeja i nevilti. Na ka galit pavaryt kaip mano smegenis paveikes alkoholis
qzar 2011-06-08 05:50
O geriau buti abstinentu nei tapti prasigerusiu atmata.Jai kai kurie zmones nevartoja alkoholio tai nereiskia kad jie isgere netinkamai elgiasi uztenka paziureti i tuos kurie tipo ''tinkamai'' elgiasi.Jai zmogui truksta minciu ka veikti be alkoholio vartojimo tai cia jau jo bedos nereikia kaltinti kitu.
Jomajo 2011-06-08 08:27
na jei tau keli bokalai per futbolo cempionatus, ar bonkele su senu draugu kelias i prasigerima tai tikrai geriau buk apstenentu, bet man to nesiulyk, mano gyvenimui tai neturi ytakos, nes yra viskam savas laikas ir vieta, taip kad kiekvienam savo ir nekiekvienas isgeriantis yra atmata kaip tamsta apibudinai, ojei dar labiau apsidaitysi manau rasi apie 90 proc "atmatu" kurie laikas nuo laiko tam tikrom progom isgeria, taip kad negruskit savo abstenentines nuomones visiems likusiems "alkoholikams", nes nemanau kad patiktu jei pradeciau jus vadint zudikais del to kad neesat vegetarai.
Arthuras 2011-06-08 08:34
Na taip taip, aplinka kalta, kad žmonės geria... Nepasakok pasakų. Jaunimui užimtumo netrūksta, jų tiesiog niekas neverčia ką nors daryt, tai jie renkasi labiausiai priimtiną variantą - nusigert savaitgalį, kad būtų ką pasakot draugams likusią savaitę. Ant kiek suaugęs, išsilavinęs žmogus turi neturėt ką veikt, kad gertų tam, kad apsineštų?
Jomajo 2011-06-08 09:14
netruksta uzimtumo? gal atsimerkti laikas kolega a? parodyk man nors viena krepsinio eikstele modernei yrengta, manau sunkei surasi net didmieciuosia tokia kad nereiktu moketi pinigu. o ka kalbeti apie kaimus?? kur zvyrkeliai stukso, geriausiu atveju rasi nuo ruso laiku nupuvusia lenta, tai tu vadini uzimtumu? kur kaltalavanai dviraciu riedlenciu bei skeiteriu sportui? nemokami teniso kortai? kaimuose zmones dar tik analogine televizija ziuri, kai ka pasiekia internetas, bet kas is to, juk reik moketi uz viska, tai kur tas tavo uzimtumas?