Su šypsena: beždžionės autoportretai pakerėjo pasaulį (Video)  (5)

Juodoji makaka Indonezijos nacionaliniame parke iš atvykusio fotografo „pasiskolino“ fotoaparatą ir grąžino jį su keletu neįtikėtinų autoportretų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Davidas Slateris parke fotografavo tris dienas. Pasitelkęs vietinį gidą, jis bandė kuo labiau priartėti prie makakų. „Vaikštinėjau greta jų beveik tris dienas iš eilės. Jos artinosi prie mūsų ir nerodė absoliučiai jokios agresijos – tiesiog buvo susidomėjusios mano daiktais“, – britų „The Guardian“ sakė fotografas.

Jis pasakojo, kad sykį fotoaparatą trumpam paliko ant trikojo, o grįžęs pamatė, kad viena beždžionė jį nusitvėrė, netyčia spustelėjo mygtuką ir, patraukta įdomaus garso, spaudė jį toliau. Fotoaparatą D. Slateris atgavo su šimtais ne savo paties darytų nuotraukų. Žinoma, makakos fotografavimo sugebėjimai nebuvo „įspūdingi“, tačiau kai kurie kadrai, pasak fotografo, gavosi pakankamai išraiškingi:

Žaibiškai internete išpopuliarėjus šiai istorijai, dalis interneto komentatorių suabejojo nuotraukų autentiškumu, tačiau D. Slateris laikosi savo pasakojimo ir papildomai pateikė nuotrauką, kurioje galima pamatyti, kaip į kadrą pateko ir jis pats:

Juodoji makaka yra nykstanti rūšis, gyvenanti Indonezijos salose. Daugiau nei pusę savo dienos šios beždžionės praleidžia ant žemės, ieškodamos maisto ir bendraudamos grupėse.

„Jos nėra ypač protingos, kaip kad šimpanzės, tik smalsios. Nors anksčiau greičiausiai niekada nematė žmonių, neatrodė, kad jaustų grėsmę“, - įspūdžius pasakojo D. Slateris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)