Britų laboratorijose slapta sukurta 150 žmogaus ir gyvūno hibridų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

shift 2011-08-03 17:44
. ) Kas paneigs faktą, kad mokslas kariniams tikslams finansuojamas geriausiai? O mokslui skiriams lėšas reikia kažkaip legalizuoti visuomenės akyse, iš to ir gimsta rožiniai lozungai apie kamienines ląsteles.
RealEfect 2011-08-03 17:44
Tai, kad nematau niekur, kad butu parasyta, jog tie hibridai kuriami, tik lasteliu lygmens pavidale.Pavadinimas:"ritų laboratorijose slapta sukurta 150 žmogaus ir gyvūno hibridu", tuomet skaitykite sia pastraipa:"Įstatymas legalizavo įvairių hibridų kūrimą, taip pat – gyvūnų kiaušialąsčių apvaisinimą žmogaus sperma, žmogaus ląstelės branduolio implantavimą į „tuščią“ kitos rūšies ląstelę ir „chimeras“, kuomet žmogaus ląstelės yra įmaišomos į gyvūno embrioną."Kur jus radot, as nezinau turbut savo fantazijose.Tuo labiau nuotraukoje aiskiai pavaizduotas augantis/uzauges hirbridas, taigi biskeli prikuret istoriju cia deramai nepaskaite straipsnio Dabar, kad jie ir sukure gyvybe, tai yra siuos hibridus, as vistiek buciau uz, na kas cia atstikti gali?Kad isimisi embriona, ar gyvuno sperma, tai nei populiacija sumazes, nei sitie hibridai uzpuls, juk aisku, kad jie nebus paleisti i laisve Taigi faktas, kad bezdzione planetos scenarijaus nebus...Taipogi visos jusu kalbos iki siol apie tai, kad gyvunus arba augalus zudyti yra amoralu nueina perniek, kai zinome, jog siuo atveju visiskai nezudomas gyvunas, o tik paimama jo lastele, embrionas, sperma.Todel kita karta gerai perskaitykite straipsni pries komentuodami.
Kupse123 2011-08-03 19:40
"
Mbucks12 2011-08-03 20:56
Hitlerio eksperementai buvo revoliuciniai. Nevadinti to mokslo pazanga - tiesiog kvaila. Butent Gitlerio 3 reiche buvo praktiskai sukurta atomine bomba, vandenilines bombos breziniai, pirmasis 3D filmas, reaktyvus lektuvas be propeilerio ir raketos fau-1 fau-2 pirmos pakilo i orbita. dar bbz kiek visko. Jeigu ne Hitlerio Vokietija idom uar dabar bet butume koki zmogu i kosmsoa nusiunte.
simasjoris 2011-08-03 21:05
Butu visai smagu jei mokslininkai sukurtu kentaurus, mantikoras, chimeras ir kitus mitologinius padarus. Galetu po kurio laiko juos paleisti i laisve ir integruoti i visuomene. Jeigu ateiviai nenori aplankyti musu planetos arba isvis neegzistuoja, tai kodel gi mums patiems nesukurus nauju protingu gyvybes formu? Juk smagu butu plaukiant laivu matyti undineles, tureti kaimyna minotaura, laisvalaikiu skraidyti ant drakono peciu Gal tai ir atrodo kaip fantastika, taciau genetika gana smarkiai juda i prieki, ir anksciau ar veliau tai bus imanoma, klausimas tik ar zmones tai panaudos, ar visgi neleis sau zaisti dievu. Visgi tokie genetiniai zaidimai gali tureti neprognozuojamu pasekmiu. Bet kas nerizikuoja, tas negeria sampano
tauttvisz 2011-08-03 21:05
Bet gerai sukurtas nuotraukoj tas modelis, beveik kilo minčių (puikiai suprantant, kad taip tikrai nėra), kad gal netyčia tikras
Arwis 2011-08-03 21:27
Blemba moralininkai jus.... ar aplamai suprantat apie ka kalba eina? Viskas prasideda ir baigiasi lasteliu stadijoje, is situ expermentu niekada neisauga jogs padaras. O jai jauciat morale ir del kazkokiu lasteliu, tai gal pradeti mokytis skraidyti, nes vaiksciodami uzmusat bakterijas po savo kojom! Juolabiau nesuprantu is kur cia morales klausimas isvis kyla. Visa sitai labai primena genetini modefikavima augaluose, kuriuose kryzminamos skirtingos rusys. Taigi su augalu lastelemis tai daryti moralu, o su zmoniu lastelemis nemoralu? Kaip jau supratot as palaikau mokslo sieki ir tikrai nematau jokios morales LASTELESE. Butent noreciau pabrezti kad LASTELESE o ne gyvame padare. Jau nekalbant apie tai kad del per dideliu genetiniu skirtumu gyvas padaras turbut niekad neisivystytu.
shift 2011-08-03 23:06
Arwi, kodėl tu niekaip nesupranti, kad šie eksperimentai yra didelio pavojingo kelio pradžia. Juk jei bus atverta ši "Pandoros" skrynia, niekas nebegalės suvaldyti tokio proceso; kaip rodo šie tyrimai, tos "skrynios" užraktas jau prasuktas. Kokie bus tolimesni žingsniai - sunku net įsivaizduoti. Tame ir slypi moralės imperatyvas. Juk šie genetiniai tyrimai suteikia daug pamatinės informacijos kurios dėka, tolimesnis reikalo vystymasis gali būti įvairialypis. Be to, nereikai visko taip suprimityvinti iki "kelių lastelių" apibrėžimo. Žmogus dar daug dalykų nežino ir neišmano, o kai kurių dalykų per šimtus metų taip ir nesiseka mokslui apibrėžti, nes tai jau išeina iš fizikinės dimensijos.
Mbucks12 2011-08-03 23:20
KeeperMustDie 2011-08-03 23:35
As tau tik viena dalyka pasakysiu, jei tokie zmones, kaip tu, zmonijos kaipnors nenutems i vidurmazius, tai si tavo "pandoros skrinia" anskciau ar veliau bus atidaryta. Ir kaip ir su betkuriuo isradimu - seks tiek blogi panaudojimai tiek naudingi panaudojimai. Naudingu panaudojiu beje visados buna zymiai daugiau, todel geriau nestabdyti progreso.
shift 2011-08-03 23:59
Tai aksioma. Daugelis jauniklių, vos tik pradedėjus su jais diskutuoti apie subtilesnius dalykus, tuoj imasi mojuoti argumentu "viduramžiai", taip tik parodydami savo bejėgiškumą net apsvarstyti kitokias paradigmas. Kuo mes patobulėjome nuo viduramžių? Karų turime daugiau nei viduramžiais, badas ir skurdas išplitęs labiau nei vid.a., visuomenės iškrypimas ir nusikalstamumas didesnis nei viduramžiais, ligų rūšių daugiau nei viduramžiais, nepaisant visų mokslo laimėjimų esame nelaimingi ir depresuoti labiau nei viduramžių žmonės.... Va tau ir viduramžiai berneli...
KeeperMustDie 2011-08-04 00:48
todel tokie ekperimentai ir reikalingi.
Justas116 2011-08-04 00:54
Kadangi hibridai tik embriono stadijoj, nematau nieko tokio morališkai blogo šiuose tyrimuose. Kariniams tikslams tokie dalykai neturi kol kas jokios apčiuopiamos naudos, mano spėjimas mokslininkai ekspermentavo tik iš smalsumo. Aš nematau didelio moralinio išsidirbinėjimo maišant žmogaus ir kito gyvūno genetinį kodą ar embrionines ląsteles. Kartais dėl didžių atradimų reikia daryti didžius, gal net kontraversiškai įžūlius žingsnius. Ir visiems rėksniams šioj temoj: "Taip, tai yra kontroliuojama. Todėl, prašau, nepostringaukit apie savo "Pandoros apokalypses" ar panašiai. Jokie skruzdžiažmogiai mūsų nepuls."
Justas116 2011-08-04 01:13
Subjektyvu, berneli, oj subjektyvu... Aš jaučiuos pakankamai laimingas. Ir tarp kitko, kokiais šaltiniais remiesi darydamas tokias išvadas? Prašau pateikti informacijos.
Romanas 2011-08-04 01:32
Viešpatie, vos neapsivėmiau pamatęs nuotrauką (turbūt paveikslėlį būtų taisiklingiau sakyt). Tikiuosi tai falsifikacija.. Pirma mintis pamačius: "Kam ieškoti tų ateivių kitose planetose, jeigu galima jų prisigaminti žemėje"
Arwis 2011-08-04 03:22
Tau siuliau maziau ziureti holyvudinio Resident Evil o daugiau mokslu pasidometi. As labai noreciau kad tu pagrystum savo teiginius, nes jie gan stiprus, o tu toks isitikines kad tai pavojinga. Gal antras Nostradamas busi? Grystant prie temos, tai tokie tyrimai daromi su tikslu sukurti vaistus, rasti naujus budus gydyti ligas ir kitaip padeti zmonems. Jie nekuria monstru, tai daro holyvudas! Pavizdziui ateityje gal del siandien atliekamu expermentu medicina gales atauginti nutrauktas rankas ir kojas, uzzauginti paties zmogaus atsarginius organus inkubatoriuje ir daug kitu dalyku. Jau nekalbant apie tai, kad viskas darome kituose salyse kur istatymai to nedraudzia ar nereglamentuoja. Europos universitetai nenori atsilikti siuose srityse todel ir spaudzia vyriausybes, kadangi taip pararanda galimus kontraktus kitoms salims kurie leidzia panasius ekspermentus. Taigi cia ne galima ar ne galima, cia kaip greitai ir efektyviai mes sitai vystisime. P.S. Is zemiau esanciu atsakymu matosi tamsta kad paciam dar daug sviestis ir sviestis.
vitalijuss 2011-08-04 09:08
iš karto prisiminiau filmą "Splice". Vėl gi prisiminkite Žiulio Verno fantastines knygas ir tai, kką žmonija sukūrė. Neatmeskite galimybės, kad tai gali pasikartoti ir šiuo atveju. Beje, filme irgi turėjo nutraukti bandymus, bet kai įdėta tiek daug, mokslininkai nutarė slapčia tęsti eksperimentą. Gal jau dabar kuris nors mokslininkas nesunaikino tų ląstelių per 14dienų, o parsinešė į namuose įrengtą laboratoriją ir tęsia bandymus?? Think about it
Muskietininx 2011-08-04 09:44
Kalbant apie moralę susijusią su žmogaus genetika ir jos pakeitimais, tai svarbiausias klausimas būtų: Kur yra riba tarp žmogaus ir dar ne žmogaus ? Į šį klausimą daugelis sau dar net neatsakę pradeda rėkti, kad to ar ano daryti negalima, nes "atseit" tai žmogžudystė, arba tai darydami prieštaraujame Dievui ir veikiame prieš jo valią. Pastaruoju metu vis dažniau išgirstu daugybę diskusijų apie dirbtinį apvaisinimą. Manau, kad daugelis tai taip pat girdėjote. "Apsišvietę" žmonės atstovaujantys krikščionims ir jų principams tiesiog šaukia, kad to daryti negalima ir tik Dievas gali pradėti gyvybę. Žinot ką ? Susikiškit tokią kvailą moralę kur ji turbūt niekaip nesueitų. Nors iš kitos pusės ten telpa tiek tikėjimo, kad galbūt susikišti kai kam ir pavyktų. Taigi, kalbėdami apie žmogaus ir gyvūnų hibridus turime šiek tiek kitokią situaciją. Pasielkime protingai ir nekiškime čia Dievo, bet garantuoju, kad plačiau kalbant šia tema tokių atsiras. Žmogus ir gyvūnas. Ir vėl kyla klausimas: koks gyvūnas ? Nes tai, kad gali išeiti su kokiu primatu, niekaip neišeis su vabzdžiu ar visiškai kitokį genetinį kodą turinčiu padaru. Labai skritingų gyvybės formų kryžminimas yra neįmanomas ir praktiškai visais atvėjais tai ir lieka tik ląstelės būklėje. Aišku, jeigu jūs manote, kad ląstelė yra žmogus, tai tada taip, tai nesuvokiamai nemoralu. Bet tada lygindaami mane, žmogų, sudarytą iš milijonų ar net milijardų ląstelių su viena ar keliomis ląstelėmis jūs mane įžeidžiate. Ar norėtumėte, kad jūsų teisės būtų prilygintos kokiam vabalui ? Ir tai, vabalas gali nuveikti daugiau, nei viena ląstelė. Taigi, kur ta riba tarp žmogaus ir ne žmogaus ? Ar spermatozoidas jau žmogus ? Turbūt niekam į galvą net neateitų spermatozoido lyginti su žmogumi. Juk jų pražudom milijonus ir niekam tai nerūpi. Spermatozoidai neturi teisių, nes jie mat, nėra žmonės. Tai tik pusė būsimo žmogaus. Kam rūpi viena pusė ? Aišku, kad niekam. Bet štai susijungus spermatozoidui ir ląstelei visi įtraukia Dievą. Tai jau Dievo valia, matot, nuo jo niekur nepabėgsi. Tada jau turime žmogų. Bet ar tikrai ? Juk tai tiesiog greitai besidauginančios ląstelės, kurios dar neturi jokios sąmonės, emocijų, pasaulio suvokimo ar tuo labiau žmogiškumo. Pirmosiomis savaitėmis to ląstelių junginio arba kitaip - embriono, mes neatskirtumėme nuo kitų gyvūnų embrionų. Taigi vėl kyla klausimas: Kur yra ta riba ? Ar galime ją apibrėžti mėnesiais ? Galbūt prasidėjus septintąjam mėnesiui žmogaus embrionas tampa žmogumi, nes tada jis jau gali išgyventi be savo nešiotojos įsčių. Tai svarbiausias klausimas į kurį reikia atsakyti. Susitarus dėl šito, viskas būtų daug paprasčiau. Galiausiai šis susitarimas, ar visi tie "vaikiški ginčai" nieko nepakeis. Jeigu eksperimentai nebus atliekami viešai, tai jie bus daromi pogrindyje. Taip, kad visi dievabaimingi žmonės apie tai nežinotų ir būtų patenkinti. Nežinau kaip jūs, bet aš jaučiuosi pakankamai ramiai, nežinodamas apie dalykus, kurie daromi man nežinant. Aš apie juos nežinau, todėl man jie ir nėra svarbūs. Bet jeigu koks nors gyvūno ir žmogaus hibridas išlįstų į viešumą mes imtume rėkti: "Kas čia dabar ?", "Dievas nubaus", "Taip negalima, kur mroalė ?". Prie to prisidėtų ir politikai, kurie siekdami sau populiarumo bet kokiu atveju tam prieštarautų. Aš pats nenorėčiau matyti tokio padaro. Man būtų baisu, juk jis gali būtų pranašesnis. O iš kitos pusės man nepriimtinas, nes šlykštesnis. Ar įsivaizduojate tokį žiurkių kaip toje nuotraukoje ? Tikra šlikštynė, taip ? Jeigu dabar sau atsakėte: taip, tai tokiu atveju žmonės tikrai tam nepasirengę. Dar visiškai negalime susitvarkyti su skirtingų rasių žmonių problemomis, todėl kažkokių hibridų atsiradimui dar nėra vietos. Bet ar pastebėjot, kad pamažu priprantame prie kitų rasių žmonių ? Kas žino, galbūt priprastumėm ir prie žmonių-žiurkėnų. Šiaip ar taip, nusiraminkit, tokių hibridų, kaip šioje nuotraukoje greitai dar niekas neiškels į viešumą. Net jeigu taip įvyktų, jie ilgai neišgyventų, tai taptų didžiuliu skandalu nuskambėjusiu per visą pasaulį. Hibridų būtų atsikratyta, kaip velnio. Pakalbėtume apie tai keletą savaičių, galbūt menėsiu, o už kelerių metų tai pamirštume ir toliau ramiai sau gyventumėme. Taigi, viskas nėra taip blogai, kaip atrodo.
Muskietininx 2011-08-04 09:53
Aišku, galvoti galime labai daug. Bet nuo tikrosios mokslinės realybės niekur toli nenutolsi. Ląstelės gali išgyventi laboratorijoje, bet norint išauginti embrioną reikia nešiotojos. Kuri jį kaip vaiką nešiotų 7 ar 9 mėn. Manau, kad dar nėra sukurta terpė, kurioje būtų galima išauginti žmogų ar net jo hibridą. Be to, tie "hibridai" galėjo būtų tik pavinės ląstelęs iš kurių niekas net nebūtų išaugęs.
Mariijus 2011-08-04 10:25
Kai kuriems Holivudo filmai tapo tikra biblija Toks variantas neįmanomas, vien dėl to, kad įsirengti paprastą genetikos laboratoriją prireiks ne vieno milijono, o dar regentai ir kitos eksploatacinės išlaidos... Paprastam mokslininkui tai neįkandama, jis apie tai turbūt net nesvajoja, nes po darbo jis geriau pabūs su šeima, pažais golfą, ar nueis su draugais išgert alaus. Jūs galvojat, kad darbas laboratorijoje tikras malonumas ir grįžus namo jį norisi iki paryčių tęsti? Prisiminkit patys studijų laikus. O uždirba padoriai tik projektų vadovai, bet jie užsiėmę nežmoniškai: vien administracijos darbai, komandiruotės ir konferencijos... o paprasti mokslininkai uždirba mažiau nei inžinieriai, IT specialistai ar ekonomikos specialistai bankuose. Think about it