„Boeing“ darbuotojai bendrovės statomu erdvėlaiviu aplankys TKS  (1)

„Dirbk „Boeing“ – skrisk į kosmosą!“ Ko gero, tai yra įspūdingiausios darbovietėje siūlomos profesinės privilegijos, kokias tik yra tekę girdėti. Tačiau tai – ne prasimanymas. Aerokosminė bendrovė „Boeing“ iš tiesų planuoja į Tarptautinę Kosminę Stotį (TKS) siųsti savo darbuotojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai, jog bendrovės darbuotojai į orbitą bus siunčiami bendrovės kosmine kapsule „CST-100“, buvo pranešta praėjusį penktadienį. Šiuo metu jau vykdomos vidinės atrankos ir pokalbiai – „Boeing“ siekia, jog jos astronautai tiesiogiai prisidėtų prie kosminės kapsulės „CST-100“ projektavimo darbų.

Taip pat jau paaiškėjo, jog kosminę kapsulę 2015-aisiais triskart į kosmosą gabens šimtaprocentiniu patikimumu pasižyminti raketa-nešėja „Atlas-V“, kuri prieš keletą dienų Jupiterio link išskraidino kosminių tyrimų zondą „Juno“. Beje, bendrovei „Boeing“ priklauso dalis raketos-nešėjos gamintojo „United Launch Alliance“ akcijų paketo.

Tiesa, kapsulė dukart iš tų trijų minėtų sykių skris į beorę erdvę be žmonių: pirmą sykį siekiant tiesiog išvesti ją į orbitą, o antrą – atšaukiant iškėlimą į orbitą, kad būtų galima išbandyti, kaip vyktų kosminės kapsulės gelbėjimosi procedūros, jei paleidimo metu įvyktų kas nors ne taip.

Jei viskas pavyks gerai, kildama į kosminę erdvę trečią sykį, kapsulė ten nugabens dviejų žmonių įgulą, kuri kapsulę prišvartuos prie TKS. Visi trys skrydžiai padėtų solidų pagrindą kur kas dažnesniems „CST-100“ skrydžiams į TKS, kurie būtų vykdomi 2016 m.

Beje, kosminės kapsulės „CST-100“ pavadinimas angliškai reiškia „Crew Space Transportation“ („Įgulos gabenimas į kosmosą“), o skaičius 100 pavadinime simbolizuoja 100 km aukštyje esančią Karmano linija (angl. - "Kármán line") vadinamą sutartinę atmosferos ribą, žyminčią, jog už jos prasideda kosminė erdvė.

Parengė Saulius Žukauskas
sauliuszukauskas01@gmail.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Saulius Žukauskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: