„Virgin Galactic” 90 proc. baigė komercinio kosmoso uosto statybų I etapo darbus (Video)  (1)

Beveik užbaigti pirmojo pasaulyje komercinės paskirties kosmoso uosto, kuris taps komercinių skrydžių į kosmosą centru, pirmojo etapo darbai. 730 hektarų ploto bendrovės „Virgin Galactic“ statomas kosmoso uostas „Sapceport America“ (Las Cruces, Naujoji Meksika, JAV) yra vieno iš ambicingiausių ir rizikingiausių ekstravagantiškojo britų verslininko, sero Ričardo Bransono (Richard Branson) verslo projektų ašis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kosmoso uoste jau nutiestas daugiau kaip 3 km ilgio pakilimo ir nusileidimo takas. Be to, čia stovės futuristinės išvaizdos skrydžių terminalo angaras ir kupolo formos Kosminių operacijų centras (angl. – „Space Operations Centre“). Kosmoso uosto atstovas spaudai pranešė, jog iki darbų užbaigimo liko vos keletas mėnesių – taigi, darbai turėtų būti užbaigti iki metų pabaigos. Pirmuosius komercinius skrydžius į kosmosą „Virgin Galactic“ tikisi atlikti jau 2013-aisiais. „Kai susimąstai, koks iš tiesų tai buvo žygdarbis ne šiaip kur nors, o viduryje dykumos suręsti štai šitokį kompleksą, supranti, kad čia mes pastatėme praktiškai nedidelį miestą“, - įspūdžiais dalijosi kosmoso uosto vykdančioji direktorė Kristin Anderson (Christine Anderson). – Lenkiame galvas prieš visus partnerius, architektus ir visus tuos, kurie praleido tiek daug laiko ir išliejo tiek prakaito statant šį kosmoso uostą.“ Tiksli „Spaceport America“ atidarymo data dar nėra žinoma. Be to, vis dar tebebandoma „Virgin Galactic“ iškėlimo į orbitą sistema „WhiteKnightTwo/SpaceShipTwo“. Direktorės tvirtinimu, skrydžiai bus pradėti vykdyti tik tuomet, kai bus įsitikinta, jog skraidinti turistus į atmosferos paribius yra visiškai saugu. Tikimasi, jog pirmasis toks skrydis įvyks 2013-ųjų pirmame ketvirtyje.

Statomame uoste pradėti ir antrojo etapo darbai. Jie turėtų būti baigti iki pirmųjų „Virgin Galactic“ skrydžių.

Kosmoso uosto apylinkėse bus ir vertikalaus pakilimo aikštelės kompleksas, du lankytojų centrai netoliese esančiuose miesteliuose ir papildomas lankytojų centras pagrindinėje kosmoso uosto būstinėje.

Vaizdo siužetas

Parengė Saulius Žukauskas,
sauliuszukauskas01@gmail.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)