Uraganas Katia trečiadienį pasieks ir Lietuvą  (3)

Prieš savaitę virš Atlanto susiformavęs ir Amerikos žemyno meteorologus gąsdinęs uraganas Katia, skriedamas 215 km per valandą greičiu, pasiekė Europos krantus. Nors jis jau pakankamai išsikvėpęs, trečiadienį gali pridaryti bėdų ne tik Latvijai, bet ir Lietuvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Uraganas Katia, kuris kirto Atlanto vandenyną ir užgriuvo Didžiosios Britanijos pakrantę, jau pasiekė ir Latviją, praneša rus.delfi.lv. Latvijos aplinkosaugos, geologijos ir meteorologijos centras pranešė, kad antradienį Latvijoje prognozuojamas lietingas oras, o pakrantės rajonuose galima audra. Vėjo gūsiai sieks 10–15 m per sekundę, Kurzemės pakrantėje ir šiaurinėje Vidzemės dalyje – 16–19 m per sekundę, o vakarinėje Kurzemės dalyje – iki 23 metrų per sekundę.

Sinoptikai prognozuoja, kad labiausiai stichija siautės Kurzemėje.

Kaip DELFI sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Inga Stankūnaitė, šiuo metu pavojingo ciklono centras yra virš Skandinavijos, o trečiadienį nuo jo gerokai klius ir Latvijai.

„Rytoj pajūryje jie laukia vėjo gūsių iki 25-27 m/s. Tiesa, tai dar nėra uraganinis vėjas, kuris prasideda nuo 32 m/s, tačiau stipria audra tikrai galima vadinti. Lietuvos pajūryje mes taip pat laukiame didelio vėjo – iki 23 m/s. Jau ir šiandien vėjas po truputį pradėjo stiprėti – Vakarų Lietuvoje vėjo gūsiai siekia iki 15 m/s, dar labiau stiprės jis nuo rytojaus ryto ir didžiausią greitį pasieks apie vidurdienį“, – teigė pašnekovė.

Anot sinoptikės, labiausiai Katios poveikis jausis mūsų šalies vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose. Pietryčių Lietuvoje, Vilniaus, Varėnos regionuose turėtų būti santykinai ramu.

„Trumpo, vidutinio intensyvumo lietaus, ypač pajūryje, Telšių, Klaipėdos apskrityse, laukiame, tačiau jo kiekis tikrai nebus toks, kaip vakar Vilniuje. Beje, vakar daug kritulių iškrito visoje Lietuvoje“, – aiškino I. Stankūnaitė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Inga Saukienė
(1)
(1)
(0)

Komentarai (3)