NASA suskaičiavo apie 1 tūkst. kilometrinių Žemei pavojingų asteroidų  (0)

Kosmose suskaičiuota apie tūkstantį asteroidų, kurių skersmuo – kilometras ir daugiau, o jų trajektorija gali būti pavojingai arti Žemės, informuoja newsru.com. Apie tai pranešė Kalifornijos branduolinių tyrimų laboratorijos astronomė Amy Mincer. Laboratorijoje yra NASA kosmoso objektų stebėjimų centras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Astronomė priminė, kad 1998 m. JAV Kongresas pavedė šalies kosmoso žinybai surasti ir užregistruoti didesnio, nei kilometras diametro objektus kosmose, kurie gali kelti mūsų planetai grėsmę. Užduotis įvykdyta, užfiksuota apie 93 proc. objektų – daugiausiai asteroidų ir kometų.

Be to, į katalogą įtraukti 20,5 tūkst. objektų, kurių skersmuo – iki 100 metrų. Anksčiau jų buvo suskaičiuota apie 36 – 100 tūkst. Astronomė paaiškino, kad jiems atsitrenkus į Žemę, smūgis gali būti stiprus, tačiau susidūrimo tikimybė labai menka.

NASA aiškinasi potencialią kosmoso objektų grėsmę Žemei, pasitelkusi IRAS kosminės observatorijos duomenis. Per metus ir du mėnesius astronomai atrado 33 tūkst. asteroidų tarp Marso ir Jupiterio. IRAS pateikė 2,7 mln. kosminių objektų, pradedant tolimomis galaktikomis, baigiant asteroidais ir kometomis, nuotraukų.

Pernai spalio pradžioje IRAS laboratorija baigė pagrindinį darbą, nes pasibaigė aušiklio, palaikiusio labai žemą infraraudonųjų spindulių rinktuvų temperatūrą, atsargos. Tiesa, du iš keturių prietaisų dar veikė, todėl NASA nusprendė keturiems mėnesiams pratęsti laboratorijos darbo laiką, kad būtų užfiksuota daugiau asteroidų ir kometų ir kad būtų iki galo ištirta asteroidų juosta tarp Marso ir Jupiterio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)