Išrinktos šiurkščiausios ir nemandagiausios pasaulio nacijos  (10)

Lėktuvų bilietų paieškos sistemos „Skyscanner“ vartotojai iš Didžiosios Britanijos mano, kad rusai yra viena iš nemandagiausių nacijų. Pagal šį rodiklį jie nusileidžia tik prancūzams, praneša telegraf.lv


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsakydami į klausimą „Kokių šalių gyventojus Jūs laikota nemandagiausiais?“, 19,2 % apklaustųjų įvardijo prancūzus, 16,6 % – rusus. „Faktas, kad mus dažnai laiko šiurkščiais, visų pirma gali būti paaiškintas kultūriniais skirtumais. Rusų kalba nėra tokia mandagi kaip, pavyzdžiui, anglų kalba, ir kai rusakalbiai žmonės užsienyje pradeda pažodžiui versti sakinius iš rusų kalbos į anglų kalbą, kitiems žmonėms gali susidaryti neteisingas įspūdis“, – mano „Skyscanner“ vadybininkė Rusijos rinkai Tatjana Danilova.

Toks rezultatas aiškinamas ir tuo, kad pastaraisiais metais rusakalbių turistų užsienyje gerokai padaugėjo, ypač Ispanijoje, kuri nuo seno yra pamėgtas britų atostogų kraštas. Vien per pastaruosius metus lėktuvų bilietų pirkimas į šią šalį tarp rusų išaugo daugiau nei du kartus. Tuo tarpu prancūzai jau nuo seno pasižymėjo grubumu. Tai ypač šokiruoja turistus iš kitų šalių, kurie prancūzų tiesmukiškumą vertina kaip grubumą ir nemandagumą.

Save britai vertina ne mažiau kritiškai. Daugiau nei 10 % apklaustųjų mano, kad britai turėtų įdėmiau stebėti, kaip jie patys elgiasi viešumoje. Tokiu būdu britai atsidūrė trečioje sąrašo vietoje ir aplenkė ketvirtoje vietoje likusius vokiečius. Mandagiausiais turistais apklaustieji išrinko brazilus, Karibų regiono gyventojus bei filipiniečius.

Visas šiurkščiausių nacijų dešimtukas atrodo taip:

  1. Prancūzai – 19,2 %
  2. Rusai – 16,6 %
  3. Britai – 10,4 %
  4. Vokiečiai – 9,9 %
  5. Kinai – 4,3 %
  6. Amerikiečiai – 3,3 %
  7. Ispanai – 3,1 %
  8. Italai – 2,3 %
  9. Lenkai – 2,2 %
  10. Turkai – 2,1 %
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (10)