Tamsioji medžiaga kiekvieną minutę bombarduoja žmones nematomais „vimpais“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2012-05-16 12:37
Nu pavaro mokslininkai. Susigalvojo kažkokius hipotetinius vimbus ir dar analizuoja, kas ten su jais vyksta ir net išsiaiškino, kad jie su žmonėms susiduria dažniau nei manyta iki šiol. Kažin, kodėl biologai netyrinėja pabaisos, kuri gyvena po lova, DNR? Fizikai tai laisvai ištirtų!
revas 2012-05-16 15:16
Kitas reikalas – tamsiosios medžiagos dalelių susidūrimas tarpusavyje. Jeigu du vimpai susiduria, jie vienas kitą visiškai sunaikina, ir visa jų masė virsta energija. Šio proceso metu išsiskiria didelis kiekis energijos – 200 kartų didesnės už protono masę. aš, kaip fizikas, turiu pasakyti, kad kai susiduria dvi pabaisos gyvenančios po lova, išsiskiria energijos kiekis didesnis negu po atominės bombos sprogimo. bet kadangi šios pabaisos labai retos, apskaičiuota, kad susidūrimo tikimybė labai maža. nors jeigu tokia pabaisa susidurtų su žmogumi, akies patinimas neišvengiamas...
LukasQue 2012-05-16 15:38
„Prieš pradėdami šį darbą manėme, kad vienas vimpas susiduria su kokiu nors vienu žmogaus ląstelėse esančių atomų branduoliu kartą per gyvenimą, o pasirodė, kad kartą per minutę“ Beje, kiti mokslininkai neseniai nustatė, kad Saulės sistemos aplinkoje tamsiosios medžiagos apskritai nėra. Tamsiosios medziagos saules sistemoje nera, bet ji kazkaip susiduria su zmoniu lasteliu atomais?
Kunigelis 2012-05-16 17:33
Ir kokios dar mutacijos ? kas bus, ir kaip tai gali paveikti zmogu
Swift RR 2012-05-16 17:47
Prieini prie ikalusios chebros, ir pasakai šią mokslo tiesą- Chebra, mane ir jus atakuoja Arba gali su bobute pasišnekėt šia tema. Čia aš nesityčioju iš mokslininkų, o noriu pasakyti kad 90% visuomenės yra pernelyg neišprusę kad tai išklausytų. P.s straipsnio neskaičiau.
faktas 2012-05-16 20:04
Tai paskaityk.
Justas116 2012-05-16 20:19
Kai pradėjau skaityti, galvojau, kad rimtai kažką atrado, ypač po žodžių "Neįtikėtiną atradimą padarė...", o čia pasirodo pilsto iš tuščio į kiaurą. Suprantu, kad tamsiosios materijos hipotezė turi teorinį pagrindą, bet skeptiškumas neišvengiamas, kai aptarinėjama tai, kas tarp fizikų yra suskaldyta. Vieni teigia, kad wimpai mus "daužo" kiekvieną minutę, kiti teigia, kad Saulės sistemoje tamsiosios materijos išvis nėra, dar kiti, kad tamsioji materija išvis prasimanymas. Tokie spekuliavimai, kaip wimp sąveika su materija vėliau gali sutaupyti laiko, tačiau ar verta plėtoti hipotezę, kuri neturi tvirto pagrindo?
Varnagas 2012-05-17 00:13
Žinoma, kad verta. Kelios priežastys kurios labai greit susirinko ant liežuvio: # Tiems žmonėms tai neabėjotai malonus ir įdomus darbas, užsiėmimas, saviraiška. # Visokiausio plauko alternatyvios teorijos gal ir klaidina paprastų mirtingųjų vaizduotes, bet susidomėjimas mokslu visuomenei ir mokslui turbūt kur kas labiau į gera. # Net jeigu teorijos nepasitvirtins, daug peno tai pačiai žmonių vaizduotei ir iš jos kilsiančioms knygoms, filmams. # Kažkas apžiūrėjęs krūvą tokių teorijų ir radęs spragų ar kabliukų, vėliau pats išves savo hipotezę, kurią po jo sudeginimo ant laužo praėjus porai šimtų metų visuotinai moksliškai priimsim ir suvoksim. Vieni pliusai Taigi, "dream on"