Lietuviškas maistas vis dar natūralesnis nei kitose šalyse

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Simplicity 2012-07-09 14:33
Neįsivaizduoju kiek reikia išgerti kavos ar alaus, kad išsivystytų priklausomybė. Tiek alus, tiek ir kava būna skanūs arba ne.
Arthuras 2012-07-09 14:44
Jei žmogus per dieną išgeria po 3-4 puodelius kavos - jis priklausomas. Žiūrėk iš kurios nori pusės. Jei nebūtų priklausomas - negertų. O tokių žmonių - labai daug...
faktas 2012-07-09 14:45
Nejuokaukit. Kavoje ir aluje yra medžiagų, prie kurių įprantama. Visą gyvenimą nemėgau alaus, bet pradėjęs studijuoti Vilniuje pripratau...
g3n1us 2012-07-09 14:45
Nepirkite alaus baltuose buteliuose, nes juose daugiau chemijos, realiai alus turi būti brandinamas tamsiuose buteliuose. Pasigaminti galima ir gaminasi žmonės yra net lietuviškas alaus gamybos forumas. JAV irgi žmonės mėgsta išsivirti patys. Realiai savos gamybos pavirus kelis kartus jau pirktinis alus tampa ir nelabai skanus. Yra gi Lietuvoje pirkti ir pilstomo alaus, bet jis labai brangus, žinoma ir skonis tikrai geras, verta paragauti visiems.
g3n1us 2012-07-09 14:55
Taip, alus, kaip ir visi kiti gėrimai turi priklausomybę. Kavoje yra kofeino, kuris irgi sukelia priklausomybę. Bet žinokite, kad palyginti sunku, nes kava patiko iškart, o alus nepatiko. Bet kava pradėjo kelti spaudimą, nuo to momento nebegeriu kavos be problemų. Žinoma, tiek aš jos ir tegerdavau prieš tai... Neturėjau priklausomybės, kad išgerti kiekvieną rytą ar panašiai.
EdvasP 2012-07-09 14:57
Prie betkokio alkoholio priprantama. Pabandykit išgert bealkoholinio alaus. Kiek išgersit? 0,33 L, gal 0,5. Ar bus toks pats skanus? O kiek galit išgerti alaus turinčio 5 promiles alkoholio? Ne prie alaus priprantama, o prie alkoholio. Alų galima mėgti, sutinku. Aš mėgstu bananų sultis, bet žiūrėdamas futbolą su draugais, neišgeriu poros litrų. Jas perku kartais. O dėl kavos... Man labai skanu retsykiais išgerti Latte ar Moca. Ji daug skanesnė nei juoda kava arba Expresso. Bet pastarasias geriu dažniau, nes jos stipresnės, turi daugiau kofeino. Kofeinas kaip žinote legali, natūrali narkotinė medžiaga, vartojama psichiniam ir fiziniam darbingumui pagerinti.
nihilistas 2012-07-10 12:03
Visu pirma, tam kuris cia skundziasi kaip jam grizus viskas cia blogai ir kad pinigai cia viska valdo, tai siulyciau rimtai susirupinti valgomu maistu, nes nuo konservantu ir priedu angliskame maiste jau smegeneles visai suskystejo. Gaila man tu emigrantu, pinigu gal ir uzsidirba, bet galva naudinga nebent i medi dauzyt. Del normu, pas mus jos LABAI grieztos. Pats dirbu paukstyninkystej, negalima leisti jokiu hormonu, o pas ka tokiu randa prekyba grieztai draudziama. Kadaise buvo leidziami vaistai su jais, taciau dabar visoj ES tai yra grieztai draudziama. Pas mus standartai kai kuriais atvejais net grieztesni uz ES numatytus. Storeja vistos tik del pasaro, apsvietimo ir kitu salygu, ne del jokiu hormonu. Nepilna savaite iki skerdimo nebegalima duoti antibiotiku, tai bent kazkiek prasivalo nuo ju mesa. Apskritai, mesos kokybe pas mus visa galva auksciau uz daugeli saliu. Anglijoj vistiena tragiskos kokybes. Nesenai drauge vire sriuba is file, tai putos buvo ne pilkos, bet juodos. Olandijoj labai daug chemijos visame zemes ukyje naudojama, kadangi neturi jie zemes kur augint viska. O Amerikoje mesos ukiuose salygos apskritai antisanitarines, nera net reikalavimu plauti paukstides po auginimo. Kiausiniuose visur aptinkama salmonela, del ko jie tik kietai verda juos. Zinoma, kad prekybos centruose ta mesa visur apdirbta ir praktiskai nesiskiria nuo kitu saliu produktu prekybos centruose, kur jie vienareiksmiskai prikimsti sh. O skonio trukumas yra del konkurencijos nebuvimo. Dziaukities kad turime dar turgelius ir tiesesni rysi su ukininkais. O darzoves ir vaisiai pas mus prasciausi, del suprantamu priezasciu - neauga jie pas mus.. Jie tikrai brangus ir neskanus, bet nelabai ka galim pakeisti. Reikia savo uki turet ir augintis, kitos iseities nera
Smėlis 2012-07-10 14:17
O kaip čia yra, kad perkant visą vištą ji su šlaunimis? Toms tipo neleidžia?
Arthuras 2012-07-10 14:32
Užmuškit netikiu, kad augina vištas be hormonų...
g3n1us 2012-07-10 14:58
O pašarai su hormonais?
trapecijus 2012-07-10 23:51
Prisiregistravai čia vien dėl to, kad išsivemtum? Nepirk mėsos Asda ar Lidl ir nereiks verkti. Nueini į buchers' ir perki kokią nori. Tiesa, gal 30%-50% brangiau, bet valgai tikrai skanią mėsą. Gyvendamas Lietuvoj ne visada įpirkdavau skanios sprandinės šašlykui, bet kai čia už šviežios gražios sprandinės kiloglamą ima tik 5 eurus, tai šašlykais mėgaujuos ne rečiau nei Lietuvoj. Tiesa lietuviškas alus per paskutinius 3-4 metus tiktai į myžalą pavirto. Todėl dažniau perku belgiško ar vokiško alaus.