Pirmadienį paryčiais Danijos ir Švedijos gyventojus iš lovų išvertė drebanti žemė  (0)

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Danijos ir Švedijos pakrantes sukrėtė žemės drebėjimas. Skandinavijos seismologai tvirtina, kad toks reiškinys kartą per dešimt metų yra normalus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip informuoja Danijos naujienų portalas gonews.dk.msn.com, žemė drebėti pradėjo šiek tiek prieš 5 val. vietos laiku (prieš 6 val. Lietuvos laiku). Drebėjimo epicentras buvo jūroje tarp Švedijos ir Danijos, jo stiprumas – 4,4 balo pagal Richterio skalę.

Kaip praneša Švedijos naujienų portalas expressen.se, Švedijos seismologas Reyniras Bödvarssonas sako, kad tokie žemės drebėjimai šiame regione kartą per dešimt metų yra normalu.

„Prabudome apie penktą valandą. Drebėjo visas namas. Dar neturėjome laiko patikrinti, ar kur nors nėra įtrūkimų“, – portalui expressen.se sakė Švedos gyventojai Anne Matijas ir Guoba.

„Kai prabudau, aiškiai jautėsi drebanti žemė“, – sakė 36 metų Geteborgo gyventojas Oscaras Forsströmas.

Halmstado miesto policija tvirtina dėl žemės drebėjimo sulaukusi apie 30 skambučių.

„Žmonės klausė, kas vyksta. Buvo akivaizdu, kad dreba žemė. Mes irgi tai pajutome. Pastatas sudrebėjo, kompiuterių ekranai vibravo. Viskas truko gal 10-15 sekundžių“, – pasakojo policijos atstovai.

Portalas gonews.dk.msn.com praneša, kad pastarąjį kartą didesnį žemės drebėjimą Danijos ir Švedijos gyventojai jautė 2008 m. gruodžio 16 d. Tądien drebėjimo epicentras buvo apie 40 km į rytus nuo Malmės, jo stiprumas siekė – 4,7 balo pagal Richterio skalę.

Žemės drebėjimus visame pasaulyje registruojantys JAV seismologai tvirtina, kad šį kartą drebėjimas įvyko 5,8 kilometro gylyje. Apie nukentėjusius žmones pranešimų kol kas negauta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)