Netikėtas gamtos reiškinys virš Mičigano ežero: vienu metu susiformavo 9 tornadai (Video)  (0)

Pastaruoju metu itin neįprastos Jungtinėms Amerikos Valstijoms oro sąlygos virš Mičigano ežero sukėlė net 9 tornadus vienu metu, o 5 iš jų susiformavo taip arti vienas kito, kad juos buvo galima nufilmuoti visus išsyk. Kaip praneša naujienų agentūra BBC, remdamasi Nacionaline orų tarnyba, tai – itin neįprastas ir netikėtas reiškinys, mat tiek daug tornadų vienu metu pasitaiko retai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikoje tornadais vadinami viesulai kyla dėl ypač nepastovios stratifikacijos apatiniuose atmosferos sluoksniuose, dažniausiai jie pasitaiko virš jūrų; virš sausumos viesulai pasitaiko kaitros metu.

Viesulo skersmuo gali siekti net kelis šimtus metrų, o jo slinkimo greitis 10–20 m/s. Viesulo viduje oras sukasi (paprastai prieš laikrodžio rodyklę) 50–100 m/s greičiu; to sūkurio centre oro slėgis labai žemas, todėl susidaro stiprūs kylantys srautai, ir viesulas slinkdamas traukia į save beveik viską, kas pasitaiko jo kelyje.

Pateikiame vaizdo įrašą, kuriame operatoriui pavyko nufilmuoti 5 vienas po kito atsirandančius tornadus, nufilmuotus šeštadienį virš Mičigano ežero Jungtinėse Amerikos Valstijose.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)