104 metų jogo ilgaamžiškumo receptas: valgykit tiek, kiek telpa jūsų delnuose  (8)

Savaitę Lietuvoje viešėjo vienas seniausių jogų pasaulyje, 104 metų Swami Yogananda iš Indijos. Penktadienį išvykdamas į gimtąją Indiją, ilgaamžis jogas pažadėjo sugrįžti po 46 metų - kai jam sukaks 150 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Senatvė be akinių, be lazdos, be piliulių ir be nuobodulio. Tokį gyvą sveiko senėjimo portretą galėjo pamatyti vilniečiai ir miesto svečiai savaitę lankę jogo užsiėmimus, susitikimus ir masines mankštas, vykusias prie Baltojo tilto.

Atsisveikindamas jogas kaip garbės svečias dalyvavo Vilniaus visuomenės sveikatos biuro ir Lietuvos širdies asociacijos surengtoje konferencijoje „Ilgo ir sveiko gyvenimo filosofija“, kur pasakojo apie mitybos ir gyvensenos įpročius, apie savo dienotvarkę, judėjimo svarbą, rodė pratimus, kuriais reiktų pradėti darbo dieną.

„Mano ilgas amžius ir puiki sveikata nėra genetiškai paveldėta dovana. Štai mano giminaičiai anksti paliko kūną, sulaukę vos 50–70 metų, nes jie pasirinko gyvenimą su tariamomis šiuolaikiškomis linksmybėmis, o aš visada maniau, kad gyvenime mums reikia labai nedaug – norėti visko saikingai, valgyti tiek, kiek gali suvirškinti, kasdien daryti paprastučius fizinius pratimus protui, atminčiai ir koncentracijai gerinti bei matyti žmones ne ligotus ir nelaimingus, o sveikus ir besidžiaugiančius“, - sako garbus miesto svečias.

Jo manymu, visa ilgaamžiškumo paslaptis yra ta, jog gyvenimas yra labai paprastas: „Nustokime persivalgyti ir prasimanyti nebūtų dalykų ir viskas pasikeis. Prisiekiu“.

Svamis šimtams žmonių viešai rodė, kaip visiškai elementariai išlikti gyvybingiems ir sveikiems, o kelias dešimtis jogos mokytojų mokė sudėtingų technikų. Nors pats niekada nelankė jokių gimnastikos užsiėmimų, senolis visus stebino ypač lanksčiu kūnu, stangria oda, švytinčiomis akimis.

„Visus sudėtingiausius pratimus padarysite tada, kai atpalaiduosite protą ir nebešvaistysite beprotiškai daug energijos maistui virškinti, o paskui toksinams iš organizmo valyti - valgykit tiek, kiek telpa jūsų delnuose, o ne tiek, kiek mato jūsų akys“, – pataria senolis jogas.

Pats jis savaitę lankėsi vegetariškose užeigose, gėrė natūralias sultis, mėgavosi vaisiais ir grynu vandeniu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai (8)