Europa seks Australijos pavyzdžiu: vienodo skonio cigaretės vienoduose pakeliuose

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Osiris 2012-10-05 10:44
O kaip su sukamu tabaku?
rimroot 2012-10-05 11:12
Geras klausimas. Juk sukamo tabako esmė yra skonių įvairovė.
Shinigami 2012-10-05 11:22
O kaip su cigarais? Cigarus taip pat sumažins ir sukiš į vienodas dėžutes? Šiaip nusimato nemenkas pelno padidėjimas juodojoje rinkoje. Gal laikas ten investuoti
Nukainotas 2012-10-05 11:34
Norėčiau, kad tabakas būtų taip pat uždraustas, kaip narkotikai. Galėtų būti atsakomybė ne tik už platinimą, bet ir už vartojimą ar turėjimą. Tik nuėjęs į specialias rūkyklas galėtum įsigyti cigarečių ir vietoj surukyti. Taip būtų apsaugoti visi nerūkantys nuo grėsmės sveikatai ir nemalonių kvapų. Rūkantys kaimynai dažnai išsproginę akis stebisi „Tai ką, aš savo namuose negaliu rukyt?“. Gali rūkyt, jei tavo rūkymo rezultatas nepatenka į mano namus ir nenuodija mano šeimos. Taip ir norisi namie pasistatyt radioaktyvų šaltinį, nukreiptą į kaimyno sieną. Ir kai jam nukristų plaukai ir pažaliuotų snukis, tada aš akis išpūtęs kausčiau „Ką, aš savo namuose negaliu laikyti kokių noriu daiktų?“. Jei įstatymai gina nuo triukšmo (pvz. nuo kažkelintos val. negalima garsiai klausyt muzikos), tai turėtų ginti ir nuo oru sklindančių toksinių medžiagų.
Nukainotas 2012-10-05 11:35
Bendrai, jei uždraustų tabaką, tai cigaretės nenukentėtų, nes jose tabako nė su žiburiu nerasi... Ten tik popierius, išmirkytas nuodinguose chemikaluose.
qzar 2012-10-05 11:36
Kazkaip man atrodo kad ne nuo to galo pradeda.Kontrabanda augs sparciai ir vel problema... Manau reiketu daug daugiau info apie priklausomybe cigaretems neigiama poveiki ir t.t. Sviesti reikia ypac jaunus zmones kurie susigundu del draugu ir pan.
Pumper 2012-10-05 11:41
Reikia didesnių sveikatos apsaugos mokesčių rūkaliam ir didelių baudų rūkantiem kontrabandines. Bergždžias reikalas juos perauklėti švietimu, nes tai užtruktų kokias dvi gyventojų kartas.
GTRooTube 2012-10-05 12:06
Nukainuotas gal ir aštriai šneka, tačiau iš esmės šneka tiesą. Cigarečių gamintojai neturi jokios moralinės teisės reikšti pretenzijų, nes šitiek daugybę metų jie tiesiog marina žmones, tai neatleistina. O patys rūkantieji bijo tokių apribojimų, nes tiesiog negali mesti ir bus priversti ieškoti sunkaii prieinamos kontrabandos. Esmė, net ne tame, kad jie nenori tarkim mesti, visi jei norėtų mesti, kuris rūkalius nėra bent pagalvojęs apie metimą? Esmė, tad, kad rūkantieji patys mesti negali, vienintelė išeitis kaip įmanoma labiau apriboti cigarečių prieinamumą, aišku tobula būtų jas uždrausti, bet juk to nebus. Be to kontrabanda juk bus lygiai tokia pati kaip ir parduotuvėse parduodamos cigaretės su baisiais vaizdais ir neišvaizdžios spalvos, tad nuo įpakavimo niekas nepasislėps. Gana čia tuos vargšus rūkančiuosius kankinti kažkada jie priprato nežinia kodėl ir nebegali mesti, juk reikia jiems padėti - tough love.
Robinis 2012-10-05 12:21
Nuodai kurie yra legalus.
Arthuras 2012-10-05 12:28
Alkoholio ir tabako gamyba bei prekyba nesueina į jokius logiško mąstymo rėmus. Visais būdais bandoma uždrausti, sunaikinti narkotikus, tokius kaip žolė, tačiau alkoholis ir tabakas - viskas ok. Nesuprantama.
sigitas69s 2012-10-05 12:55
Labai gaila, bet žmogui vien duonos neužtenka . Juk vieni pasirodyti nori, kiti nežinau ko nori, tretiems gyvenimas blogas, dar kitiems.... tik jie gali, o gal ir negali paaiškinti . O mes nerūkom ir mums gerai
slack 2012-10-05 13:00
Tai, kad mokykloj buvo ir yra turbūt švietimas apie cigarečių poveikį. Bet švietimas laukiamų rezultatų neduoda, tai yra faktas. Klasėse yra daugiau rūkančių, negu nerūkančių.
FAIL 2012-10-05 13:21
Pats buvau rūkorius nuo 7 iki 12 klasės. Puikiai atsimenu, koks kietas jaučiausi... Visa chebra rūkėm, žiauriai kieta buvo... Aišku ir alkoholis, vakarėliai, muštynės, ankstyvas lytinis gyvenimas prisidėjo = išmestas laikas. O tada atrodė, kad buvom supermenai. Labai to gailiuosi... Dabar iš mūsų, kas toliau taip pat daro, kas ant žolės (ir rimčiau) sėdi UK indus plaudami, kas kalėjime sėdi, ačiū Dievui yra pasikeitusių. Mokykloje labai trūksta tokio švietimo ir mokymo, kad rūkymas nereiškia, kad esi geresnis. O dabar gaunasi, kad ragauji uždraustą vaisių, kuris tau suteikia pranašumą prieš bendraamžius, kurie nedrįsta (bailiai) ar turi galvą ant pečių (lochai moksliukai).
ligonis 2012-10-05 13:33
dar galėtų siūlyt draust rukyt viešose vietose, o tai dabar išeinant iš universiteto per pertrauka puse pirmo aukšto dvokia cigarečių dūmais, o ir išėjus į lauką įkvėpt gali tik paėjus keliasdešimt metrų... kad tuos cigarečių pakelius pakeis, gal rūkančių ir sumažės, bet jų galimybės pakenkt nerūkantiems visiškai nesikeis.
Arthuras 2012-10-05 13:40
Šventi žodžiai. Sportas, papildoma mokslinė veikla ir pan. - kas jau labiau patinka.
vaniLinas 2012-10-05 13:44
Nevisiškai suprantu, kodėl kai kurie komentatoriai kalba apie kontrabandą (jos padidėjimą). Įspūdis toks, kad straipsnis neskaitytas ir veikia įprotis - kaukti apie žmogaus laisvių apribojimus/suvaržymus ir to pasekoje gimstančią kontrabandą vos perskaičius žodį "apribojimas". Čia gi straipsnis apie pakuotės išvaizdą, o ne prekybos suvaržymus (kurie, neabejotina, ilgainiui atsiras). Nukainotas yra visiškai teisus - tavo malonumai negali kenkti kitam. Tik žinant, jog tabakas yra psichiką stimuliuojanti medžiaga, laisvanoriškos pagarbos kitiems iš daugumos rūkančiųjų tikėtis mažiausiai verta. Kalbant apie kontrabandą - ji yra neatsiejama dalis tuomet, kuomet skirtingos rinkos tą pačią prekę gauna ir parduoda skirtingomis kainomis. Ir kalbos, jog sumažinkime akcizą - sumažės kontrabanda yra bevertės: kontrabandinės prekės visuomet yra pigesnės už oficialioje prekyboje esančias. Sumažės legalių kainos, proporcingai sumažės ir kontrabandinių kainos. Pelno sąskaita. Tas galioja ir ne tik priklausomybes sukeliantiems produktams.
Shinigami 2012-10-05 13:54
Rūkaliai negali mesti rūkyti nes iš tiesų ir ne nori mesti rūkyti. Pas mane darbe yra buvusių rūkalių, niekaip negalėjo mesti rūkyti. Bet gimus vaikui metė ta pačia dieną. Kiti meta kai sužino, kad jei ir toliau rūkys po kelių metų užvers kojas, o jei nerūkys tai dar pagyvens. Kitaip sakant, rūkaliai kurie negali mesti rūkyti jie negali ne dėl to, kad negali. O todėl, kad neturi rimtos priežasties mesti. Sunku gauti kontrobandos? Pažįstamas atskleidė kaip jos gauti lengvai. Ateini prie kioskelio ir paprašai cigarečių, kai paklausia kokių. Sakai iš po prekistalio. Ir visas sudėtingumas Kontrobandinės cigaretės nebus su baisiais vaizdais, nes visa kontrobanda atkeliauja iš šalių kurios tokių įstatymų pas save ne ves.
Shinigami 2012-10-05 14:00
O man regis pats neskaitei straipsnio. Nes jame kalbama ne tik apie pakuotės suvienodinimą, bet ir cigarečių skonio suvienodinimą. Arba kitaip sakant bus uždraustos visos išskyrus vieno skonio cigaretės. Ir visi kas norės gauti kitokio skonio cigarečių turės ieškoti kontrobandinių. Tik įdomu kokio skonio cigaretės bus paliktos? Ar šio įstatymo į vedėjas paliks tokias kokias pats rūko
Arthuras 2012-10-05 14:10
Pramušo. Bet dar juokingesnė situacija su gaudymu - pareigūnai gaudo ne tuos kontrabandininkus. Pagauna bobutę po sijonu nešančią 20 pakelių - bauda didžiausia, čiut ne kalėjimas. Arba dieduką kur pasislėpus bloką vežant. Bet pagal tai, kaip lengva gauti kontrabandos, akivaizdžiai suveža tikrai ne bobutės, o fūros arba traukiniai. Realiai, jei norėtų, galėtų tą kontrabandą užrišt, bet nenori.
vaniLinas 2012-10-05 15:17
Matyt taip ir bus - emancipuotos panelės ir moterys bėgs į artimiausią turgelį ar kioskelį "iš po prekystalio" mėtinių cigarečių pirkti.. :}