Europa seks Australijos pavyzdžiu: vienodo skonio cigaretės vienoduose pakeliuose

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2012-10-05 16:17
Dauguma, atrodo, arba tikrai karksi straipsnio neskaitę, arba nelabai suvokia, ką šneka. Cigarų niekas nemažins ir nekiš į vienodas dėžutes. Eina kalba apie pakelio spalvinį dizainą, logotipus, pakelio formą ir įspėjamuosius užrašus bei paveiksliukus. Daugumoje EU valstybių seniai žingsnis žengtas: ateini prie aparato ir matai tik pavadinimą. Spalvos galės ženklinti tik stiprumą ir aromatinius priedus. Dizainas nieko nepakeis. LM, Wall Street, LD, Bond, Fest, West, Bond, Monte Carlo dizainas seniai vienodas, kainos taip pat. Vis tiek atėjęs prie lentynos skaitai pavadinimus, akimis ieškodamas tinkamos spalvos. Dėl manęs - gali būti paprasčiausias preiskurantas, net pakeliai neišdėlioti. Pakenks nebent netiesioginei reklamai ("logotipas, primenantis ..."). Kontrabanda ne prie ko. Ją skatina akcizai ir kaimyninės valstybės, laiku nevykdančios tarpvalstybinių įsipareigojimų. Beje, kai kurie tabako priešininkai anksčiau Lenkiją statė kaip pavyzdį - tai patrankykit galvą į sieną ir dar kartą pagalvokit, kokia kaina lenkai "gaivina ekonomiką". Alkoholį bei tabaką lyginti su narkotikais - irgi nesąmonė. Jei jau taip jus nervina rūkantieji, tai turėtumėt piestu stotis prieš kalbas apie žolytės legalizavimą ir pan. - nes išleidus džiną iš butelio, jį ten suvaryti be galo sudėtinga. Su jais . Liks baltos, žydros ir mėlynos pakuotės pagal stiprumą, kitos spalvos mentoliui, vanilei, uogoms, rudos gryno tabako cigarilėms ir t.t.. Jei būtų paliktos tik baltos ir mėtinės, tikriausiai surūkyčiau triskart daugiau, kontrabandos tingėčiau specialiai ieškoti.
Jomajo 2012-10-05 16:32
nukainotas, nuo siol gali lengviau atsikvepti, tik laiko klausimas kada uzves i musu top shopus http://www.youtube.com/watch?v=kUJ2PGHwYlc
Fikcija 2012-10-05 17:28
teisingai daro reikia tramdyti tuos legalius narkomanus...
Shinigami 2012-10-05 18:01
rwc skaityk pirma straipsnio sakiny
GTRooTube 2012-10-05 18:04
http://thethirdbrand.com/wp-content/upl ... -large.jpg Tai Lietuvoje tokios bus?
Shinigami 2012-10-05 18:29
Kol kas tik Vokietijoje. Kažkaip ten daug reformų vyksta pastaruoju metu. Atsisako AE, dabar su cigaretėmis.
Arthuras 2012-10-05 23:33
Na nereikia pasakoti, kad rūkymas neįtakoja savijautos. Gal jei esi geležinės sveikatos, kol kas nieko nejauti. Bet iš esmės nuodiji organizmą iš lėto. Kraujagyslės, plaučiai ir kt. Vėžiai ir kitos ligos. Rūko silpnavaliai. Nes realiai, rūkymas net kaifo neduoda. Pradedama rūkyti, nes kieta, o po to nebegali mesti. Meta ir vėl pradeda, nes mano, kad pajus malonumą ir vėl. Malonumas keletai dienų, o po to vėl tik smarvė ir kitas šūdas.
kionig 2012-10-06 00:54
Galėjo akcizą dar pakelti. Spalvų bei skonių suvienodinimas vis tiek neatgraso jaunimo nuo rūkymo. O, užkietėjusiems rūkoriams vargu ar ten rūpės žalios, mėlynos, karamelinės ar dar bile kokios, kai reikės per 5 minučių nieko neveikimą perekūrą padaryt t. y. patenkint poreikį tabako dozei. O, šiaip tai atrodo, kad dar po 20 metų bus kuo anksčiau pradėti rūkyti, gerti, švelniai tariant, ragauti, o po to kaip įprastai: kasdien ir kas pusvalandį iš neturėjimo kas veikti surūkyti po cigaretę, kiekvieną penktadienį daugiadienės. Jaunimui rūkymas ir gėrimas, tūsai, žolė, lsd.. Kas rimčiau, kas šiaip mėgėjiškai tūsinsis.. Laukia linksma ir graži ateitis, ar ne taip? P.S. Metam tas visas idealistines demokratijas į šalį ir pasiskelbiame, kad siekiame vieno ir vienintėlio tikslo tai - idiokratija!
Manvydas 2012-10-06 01:11
Aš parūkau žolės(mėnesį kartą gal daugiausiai) - ką aš tau blogo padarau ?
kionig 2012-10-06 02:08
Gal ir būtų galima iškapstyti tą blogąją pusę su žolės rūkymu, bet aš šito dabar čia nedarysiu. Jau pakako tiek, kiek pasisakiau pastarosiose temose. Gal ir pats ten būsi diskutavęs. O, va ypatingai nekenčiu rūkalių(ne žolės, nors ir tie nešventi). Išeini į laiptinę, tai prismardinta pastoviai. Vasarą negali lango atsidaryti, nes visą tą šūdiną smarvę sutraukia man tiesiogiai į kambarį, kadangi kažkoks užkietėjęs rūkalius kas pusę valandos traukia cigaretes galvodamas tik apie save ir savo priklausomybės žūtbutinį patenkinimą. P.S. Esi suaugęs vyras, esančius įstatymus apie kanapių vartojimą ir t.t. žinai, pakliuvęs į teisėsaugą galėsi jiems aiškinti, kad nieko blogo nedarei. Beje, gal net padarysi ir gerą, kai teks susimokėti baudas, jei taip įvyktų Kadangi papildysi ir taip kiaurą biudžetą ir va, kažkam bus galima skirti kompensuojamų vaistų. Žinoma, tik ne man. P.P.S. Ne aš tuos įstatymus priminėju. Vat jiems ir galite mėginti paaiškinti, kad nieko blogo nedarote tiek žolės propaguotojai, tiek eiliniai tabako gerbėjai. O, kas ten jau po kiek rūko ir ką rūko ar ką vartoja, tai ne mano reikalas. Nors ir kaip garvežiai traukiate - by tik į sveikatą
azotas 2012-10-06 02:52
blogiausia kai tavo seimoi yra koks nors rukalius ir jis jau kosti sprangsti nuo vezio, bet vistiek dar traukia ta dumeli..
sigitas69s 2012-10-08 09:08
Žinoma ir skaudi problema. Kol gyvenau vienas- nelabai dėmesio kreipiau kas ir kada ten prirukydavo, nes duris hermetizaves buvau. Bet kada sukuriau šeimą ir gymė dvynukai- visu potencialiu rukaliu paprašiau gražiuoju kolidoriuje nerukyti. Ir į prašymą nevisi geranoriškai atsižvelgė, bet po antro trečio rimtesnio paprašymo neberūko. Kas įdomiausia vyrai mane suprato, tik su viena paaugle teko ilgiau pakariauti. Dar iki šiol tenka priminti- kai ruko balkone, kad dumus toliau pustu, o tai sienomis man pro gangus lipa.
vvv2 2012-10-08 10:36
", bet dėl moralinio nuopolio, galingesnio už bet kurį narkotiką..
rwc 2012-10-09 02:24
Kaip rašiau aukščiau, jokio malonumo. Gal kažkiek atsipalaidavimo, dėmesio nukreipimo, trumpalaikio tonuso pakėlimo. Dėl ko žmonės, daugybę metų nerūkę, po psichologinio sukrėtimo vėl užsitraukia ir užsikabina? Tikrai ne dėl malonumo. Jų nebeveda malonumas, bet noras kažkur nukreipti mintis, nesvarbu kaip pakeisti savijautą, galų gale - pakenkti sau. Ir ką su tokiais žmonėmis padarysi? Uždrausi mirti? Uždrausi sužinoti apie artimųjų nelaimes? Gali sakyti "parūkei sykį, antrą - nusiraminai, ir mesk". Bet taip neišeina. Nes arba iš problemų neišlipi, arba jei išlipai - įprotis pradeda sietis su problemos sprendimu. Taip, tabakas nedidele dalimi sukelia fizinę priklausomybę, tačiau kur kas didesne - psichologinę. Kitiems panašią sukelia seksas, ekstremalūs pojūčiai, vairavimas, politikavimas, skalbimas, žalios mėsos valgymas... Tai yra, jokie nicorette lipdukai dažniausiai negali duoti realios naudos. Jokie išpuvusių dantų paveiksliukai, grasinantys užrašai, logotipų užtušavimai. Nes Marlboro reklama netiesiogiai pasiekė savo: jaučiuosi pilnavertis, stiprus, sėkmingas, nepriklausomas ir savarankiškas, kadangi galiu užsišvampti.
kionig 2012-10-09 02:55
Hmm, o aš verčiau miegočiau, bet taip atsiverti: o, kažkas parašė atsakymą, skatymo 20 minučių, o jei dar ką nors darai, tai ir prasitęsia iki išnaktų Klausimas: baisesnė fizinė ar psichologinė priklausomybė?
rwc 2012-10-09 03:28