Kylantis vanduo paskandins garsųjį Silicio slėnį  (1)

Vandenyno apsuptai JAV technologijų kalvei – Silicio slėniui – po 50 metų gresia pavojus būti užsemtam. „Scientific American“ rašo, kad startuolių rojumi vadinama vietovė Kalifornijoje gali būti užlieta nuolat kylančio vandenyno, ir jo neapsaugos pasenusios krantinės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai bus milžiniška grėsmė, kadangi prognozuojama, jog vandens lygis itin sparčiai augs“, – sako San Francisko įlankos aplinkos apsaugos organizacijos vadovas Donas Edwardsas.

Anot leidinio, pavojus gresia dideliai daliai Kalifornijos pakrantės, tačiau Silicio slėnis yra ypatingai pažeidžiamas klimato pokyčių. Vietovė visada buvo pakankamai žemai jūros lygio, tačiau žemė nusėdo dar labiau, kai praėjusiame amžiuje iš jos buvo siurbamas vanduo vaismedžių sodams. Tuomet Silicio slėnis nusileido iki beveik 3 metrų žemiau jūros lygio.

Tačiau šiuo metu gyventojai ir verslo savininkai menkai suvokia gresiantį pavojų, teigia „Gordon and Betty Moore“ fondo, dirbančio su gamtos išsaugojimu, prezidentas Stevenas McCormickas. „Kai kalbama apie 50 metų laikotarpį, žmonių akys blausiasi, kadangi tai yra per ilgas laiko tarpas planams“, – jis sakė „Scientific American“.
Kiti ekspertai taip pat atkreipė dėmesį, kad slėnyje klestintys verslai dažnai yra trumpalaikiai, todėl jų vadovai nesuka sau galvos dėl aplinkos apsaugos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (1)