Vejantis naujoves lieka tonos atliekų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

O_O 2013-02-10 11:21
Aš asmeniškai nerūšiuoju atliekų. Mano ankštam butelyje nėr vietos keliems konteineriams. O ir šiaip, lietuvis yra tinginys, tingi tę kažką rūšiuoti, atrinkinėti. Geresnė perspektyva perdirbimo įmonės, ir darbo vietų padaugėja, ir statistiniam litovcui nereikia sukt galvos ar ta jo šiukšlė skaitosi kaip popieriaus, ar kaip plastmasės atlieka, meta į bendrą, o jau įmonėje dėdės ir tetos pasirūpins.
LG0012 2013-02-10 12:41
Juokingiausia yra tai, yra tokių žmonių kurie rūšiuoja tas šiukšles, vargsta su jomis, po to išneša ir išmeta jas. O atvažiavusi transporto priemonė, tarkim traktorius paimti tų visų šiukšlių, viską sumeta į 1 priekaba, taip vėl viskas susimaišo ir iš to kyla klausimas, kokia prasmė rūšiuoti? Ką bandom apgauti?
deivec 2013-02-10 14:44
niekam tai nerupi...kol gamintojas neisipareigos....numatyti perdirbima....ir pan. surinkima... o dabar pagaminau...ir pamirsau...o negi varottojas sugalvos kur deti ir kaip perdirbti... jeigu bxliat jau mokame uz tuscias USB. tai susimoketume kelis papildomus litus...ir uz tai kad butu sukurta normali utilizavimo sistema....dalyvaujant is karto gamintojui...projektuodami jau turi numatyti...ka darys kai prietaisas bus ismestas...naudoti tokias ar kitas medziagas.... bet sitoje srityje visiems dzin....tik kvaili straipsniai apie tai kaip blogai....bet situacija nesikeicia
gerejai_lt 2013-02-10 17:45
Kažkas paskleidė gandus, kad visas išrūšiuotas šiukšles sumaišo į vieną ir į savartyną. Bet realybėje viskas kitaip, geras kartonas parduodamas į Vokietiją perdirbti, prastesnis lieka Lietuvoje atvažiuoja iki Klaipėdos http://www.kartonas.lt/ ten sukasi tikrai nemaži pinigai, tai pinigu niekas į savartyną neveža, su plastmase ir stiklu tapati situacija. Tiesiog verslininkai nesiunčia į tapačią vietą 3 sunkiasvoriu mašinų, neapsimoka dėl sąnaudų. Teko stebėti, tai į priekabos prieki supylė kartoną, į galą stiklą. Matyti taip patogiau ir pigiau jiems gaunasi. Todėl rūšiuokime šiukšles
jonce 2013-02-10 18:29
Cha, cha. joa. Vilniuje atvažiuoja šiukšliavežis ir tuos spalvotus konteinerius sumeta į save vienu ypu. :) Esmė ta kad nėra kur perdirbinėti tas rūšiuotas šiukšles. Aš mielai rūšiuočiau jei būt kitaip, bet dabar net ir tų spalvotų konteinerių nėra prie mūsų. Kiek buvo girdėt ankščiau tai Lietuvoje buvo galimybė perdirbti 3 % šiukšlių. Kas dėl elektronikos tai yra įmonių kurios superka. Akumuliatoriai, mikroschemos, buitinė technika bendrai superkami EMP ir pan.
LG0012 2013-02-11 01:30
Tik jau nereikia, prie progos reiks pafilmuoti kaip viskas čia vyksta. Ir esu įsitikinęs 100%, jog daug kur taip vyksta, jog atvažiuoja ir viska supila į vieną krūvą..
g3n1us 2013-02-11 04:37
Pasakokit ką norit. Pas mus į nuosavus namus suvežė nemokamus papildomus konteinerius... Į juos galima mesti perdirbamas medžiagas, kaip metalas, plastikas, popierius. Jų nereikia rūšiuoti. Meti visas į vieną konteinerį ir viskas, o visą kitą meti į kitą konteinerį. Atrodo prieštaringai? Esmė, kad už tą surūšiuotą konteinerį nereikia mokėti. Atvažiuoja paimti tikrai ne dažnai ir visiškai atskirai... Niekas nemaišo pagrindinių šiukšlių su rūšiuotomis. Ir šiaip nemokamai tikrai niekas nevežiotų šiukšlių... Nebent įstatymai lievi ir už tuos rūšiavimus sumažina mokesčius taip, kad apsimoko nemokamai imti surūšiuotas... Kaip kažkas sakė, reikia pasekti, pafilmuoti ir į teliką publikuoti jei taip vyksta...
sigitas69s 2013-02-11 09:23
Nezinau kur gyveni, bet mano rajone Klaipedoje nekarto nemaciau, kad i viena ir plastmase, ir stikla, ir popieriu supiltu. Kiek maciau tai tik viena isikrato ir toliau vaziuoja , tik va kita kalba ka zmones ten sumeta.
andriulis 2013-02-11 10:08
Aš asmeniškai niekada nerušiuosiu jei tai man nebus naudinga. Kaip žinom už išrušiuotas šiukšles kraunasi didelius pinigus verslas, o kas man iš to? Kaina nesumažėja, nes nėra kaip tikrinti kas rūšiuoja, o kas ne. Tokiu atvėju nors žmonės kurie rūšiuoja atliekas turi darbą, pajamas.
Eidumukas 2013-02-11 10:16
Siaurai mąstai. Ekologinė nauda visai žmonijai.
DJ_LFS 2013-02-11 10:59
ne lietuvis, o konkreciai tu esi tinginys, prasom nedergti kitu pagal savo paveiksla ir bent jau lovoj nesik kurioj guli, nes labai smirda nuo taves
Ketleris 2013-02-11 15:11
jūs galvojat kad taisyklingai rūšiuojat? Jie vistiek visas šiūkšleles po vieną rankom perenka, todėl galite nesistebėti jog kartais viską į vieną supila šiūkšlevežį
immortallt 2013-02-11 15:34
Kaip nusikalbi... Sėkmės ir toliau klausantis gandų.
Nerkashis 2013-02-11 19:37
Iš kur jūs tas pasakas traukiat. Atvažiuoja ir tvarkingai susipila vienos rūšies konteinerį. Kitas kitą ir t.t. Sakot nerūšiuojat? Na, tarkim jūsų scenarijus - viską pila į krūvą. Tada veža į sąvartyną. Bet jei vėliau sumąstys jį iškuopti, tos šiukšlės bus koncentruotos. Kubas plastmasės, kubas popieriaus, tiesa su stiklu sunkiau. Beje, manau, stiklą, iki tam tikro lygio, lengviau perdirbti nei iš naujo gaminti.
g3n1us 2013-02-11 22:06
Taigi viską dabar superka... Nepastebėjote, kad prie tų supirktuvių daug benamių, kurie sutempia iš konteinerių išrankioję...? Tad net paprastos šiukšlės neretai būna perrinktos, o specializuoti konteineriai - plastiko, stiklo, metalo būna rakinami, nes antraip jie visada būtų tušti ir nereikėtų nieko vežti... Logiška, kad jei dėl vaizdo stovėtų, tai niekas nerakintų, nes būtų dar geriau...
Nerkashis 2013-02-11 22:43
http://www.youtube.com/watch?v=S7mj4ogrUuk visa serija laidų, kaip valstybės tvarkosi su šiukšlėmis. Šiukšlės dabar biznis ir nemažas.
zasranec32 2013-02-11 22:51
siuskime juos i afrika oi dziaugsis laukiniai tehnikos stebuklu
Jomajo 2013-02-11 23:25
uk turim po tris konteinerius ant kiekvieno kiemo, i viena darzo atliekos i kita -plastmase popiera, i trecia stiklas ir visa kita kas liko, reikalas tame kad jei siusklininkas uzmatys stikla kitame konteineri nei priklauso , jo isvis neispils, taigi visi privesrsti bent minimaliai rusiuoti. o ar kas pastebejot ant plastamases buteliu dugno tam tikrus kodus? kiek zinau tai plastmase plastmasei nelygu, tarkim jau ziedukas prie plastiko butelio jau netinka. o ar kas domejotes kiek perdirbimo ymoniu ir kokios rusies plastika perdirba kiek tokiu imoniu yra lt ar isvis yra? tai ar isvis yra tikslas rusiuoti? gal palikim tai tiems kas uz tai gauna pinigus?
Arthuras 2013-02-11 23:51
Mhm... Aš sumoku už šiukšlių išvežimą per metus, jei neklystu, 50+ litų. Jie tas šiukšles dar perdirba ir iš to uždirba(o kaip jau ir minėjo, biznis tenais geras). Ir dar man vienas darbas - rūšiuot? Kažkaip ranka nekyla apsikraut konteineriais ir pasidaryt sau darbo.
Nerkashis 2013-02-11 23:56
Ei, nu nebūk tinginys. Buitines į kibirą, o plastmasę į maišelį ne taip ir sunku įdėt. Gal užsieniečiai pasidalintų, kiek jie moka už šiukšles?