Misijos į Marsą dalyvius nuo radiacijos saugos jų išmatos  (9)

Praėjusią savaitę pasaulį apskriejusi žinia, kad 2018-aisiais į Marsą numatoma išsiųsti vidutinio amžiaus sutuoktinių porą, sulaukė didelio susidomėjimo, tačiau misijos organizatoriai neskuba atskleisti visų kelionės smulkmenų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau žinoma, kad misijos dalyviai kartu turės išbūti 501 dieną – tiek truks kelionė iki Marso ir atgal. Skrydis planuojamas 2018 metų sausio 5 dieną.

Bene didžiausias kelionės iššūkis – didžiulė radiacija kosmose, dėl kurios dalyviai gali likti nebevaisingi. Tad kaip bus bandoma apsaugoti keliauninkus nuo pavojingos spinduliuotės?

Misijos organizatoriai turi radikalią idėją: erdvėlaivio sienas padengti vandens talpyklomis, maistu ir... pačių keliauninkų išmatomis, skelbia Dailymail.co.uk.

„Skamba šlykštokai, bet šioms medžiagoms nėra jokios kitos vietos, o jos suteikia puikią apsaugą nuo radiacijos“, – teigė misiją organizuojančio fondo „Inspiration Mars Foundation“ technikos vadovas Taberis MacCallumas.

Išmatos pirmiausia bus dehidruotos, mat vandenį šios kelionės metu teks ypač taupyti ir nuolat perdirbti į tinkamą gėrimui. „Pašalinus kaip įmanoma daugiau vandens, nes jo reikės gėrimui, šios atliekos bus sudėtos į maišelį ir vėl prilipdytos prie sienos specialiuose bakeliuose“, – teigė T. MacCallumas.

Sutuoktiniai visą kelionę praleis maždaug 180 kubinių metrų dydžio kapsulėje (šiek tiek daugiau vietos nei standartiniame mikroautobuse).
(12)
(0)
(0)

Komentarai (9)