Milijardieriaus iniciatyva įgyvendinta – iš vandenyno dugno ištraukti „Apollo 11“ varikliai (Video)  (3)

NASA misijos „Apollo 11“ milžiniški raketiniai varikliai nebėra užmarštyje. Milijardieriaus, „Amazon.com“ puslapio įkūrėjo Jeffo Bezoso idėja iškelti legendinės misijos variklius jau įgyvendinta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes pamatėme povandeninę stebuklų šalį – išvydome F-1 variklių nuolaužas, kurios yra savotiškas testamentas „Apollo“ programai“, – įspūdžiais dalijosi Jeffas Bezosas.

F-1 varikliai buvo panaudoti didžiulei „Saturn V“ raketai, kuri ir iškėlė „Apollo 11“ erdvėlaivį į kosmosą. Varikliai veikė labai trumpai – vos kelias minutes, o pasibaigus kurui, atsiskyrė ir nukrito Atlanto vandenyne. Raketiniai varikliai ten ir būtų likę, jeigu ne skrydžių į kosmosą entuziasto Jeffo Bezoso privati iniciatyva iškelti juos iš vandenyno dugno.

„Beveik prieš metus Jeffas Bezosas su mumis pasidalino savo idėja iškelti raketinius variklius. Mes džiaugiamės šia naujiena, kad komandai pagaliau pavyko iškelti du „Saturn V“ raketos iškėlimui naudotus variklius“, – privačia milijardieriaus iniciatyva pasidžiaugė NASA atstovas Charlesas Boldenas.

Tarp 1967-ųjų ir 1973-ųjų iš viso buvo panaudoti 65 tokio pobūdžio varikliai. Nepaisant pernai pasklidusių kalbų, kad šie du raketiniai varikliai iškėlė būtent „Apollo 11“ erdvėlaivį, Jeffas Bezosas dabar teigia, kad tai turi patvirtinti išsamesnė atskirų raketinių variklių dalių analizė.

Jau artimiausiu metu bus pradėta variklių restauracija. Kol kas dar neaišku, ar raketiniai varikliai bus eksponuojami. Raketiniai varikliai yra NASA nuosavybė, tad jų eksponacijos klausimą Jeffas Bezosas privalės derinti su kosminės agentūros atstovais.

Jeffas Bezosas jau išsakė pageidavimą, kad vienas iš variklių būtų eksponuojamas jo gimtajame Sietlo mieste.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(0)
(0)

Komentarai (3)