Naujas Turino drobulės tyrimas: ji tikrai yra iš Jėzaus laikų  (13)

Paduvos universiteto (Italija) mokslininkai neseniai atliko naują lininės Turino drobulės tyrimą – manoma, kad būtent į šią krikščionims šventą relikviją po nukryžiavimo buvo suvyniotas Jėzus kristus. Mokslininkai nustatė, kad drobulė pagaminta Jėzaus gyvenimo laikais, rašo „Fox News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

4 metrų ilgio audeklas su vyro, kurio žaizdos atitinka biblinius nukryžiavimo aprašymus, atvaizdu, mokslininkų buvo analizuojamas naudojant infraraudonąją šviesą.

Paduvos universiteto profesorius Giulio Fanti po tyrimo paskelbė, kad drobulė buvo pagaminta kažkada tarp 280 m.p.m.e. Ir 220 m.e. metų.

Katalikas G. Fanti sakė, kad rezultatus jis grindžia per 15 metų iš drobulės surinktų skaidulų tyrimų surinktais duomenimis.

Tokiu būdu G. Fanti tyrimo rezultatas prieštarauja 1988 m. publikuotam radioaktyviosios anglies izotopų matavimo duomenimis grįstam moksliniam darbui – šio darbo autoriai tikino, kad drobulė pagaminta XIII- XIV a. ir yra viduramžių klastotė.

Pasak G. Fanti, daugiau nei dviejų dešimtmečių senumo rezultatai yra „klaidingi“, nes mokslininkai dirbo užterštoje laboratorijoje.

Tuo tarpu Vatikanas niekada nėra pateikęs jokių mokslinių duomenų, patvirtinančių drobulės autentiškumą, tačiau 2009 metais Vatikano mosklininkas skelbė, jog blyškūs užrašai ant audeklo patvirtina, jog jame po nukryžiavimo buvo įvyniotas Jėzus.

Dabar drobulę galima pamatyti Turino katedroje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(17)
(0)
(3)

Komentarai (13)