Termitų debesis: pietines JAV valstijas atakuoja vabzdžiai (Video)  (3)

JAV pietryčių valstijose – neregėta termitų invazija. Internetas perpildytas vaizdo įrašų ir nuotraukų, jas padarė Naujojo Orleano, Luizianos ir Alabamos valstijų gyventojai. Vabzdžiai užklupę kai kuriuos šių valstijų miestus, skelbia newrsu.com. Ekspertai ramina amerikiečius, kad minios termitų ore – normalus pavasarinis reiškinys, tad nerimauti neverta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant to, spiečiai termitų, skraidančių aplink gatvių žibintus, įsikverbiančių į namus ir lendančių žmonėms į plaukus, primena siaubo filmą, skelbia „MSN news“.

Anot mokslininkų, šiuo metų laiku skraidantys termitai nėra nieko neįprasta. Pavasarį ir vasaros pradžioje, esant šiltam ir drėgnam orui, susiformuoja šie sparnuoti individai. Patelės ir patinai susitinka ore, vėliau nusėda ant žemės ir poruojasi. Tūkstančiai jų po poravimosi miršta.

Entomologai sako, kad termitai nėra pavojingi žmonėms, nors tūkstančiai jų, knibždančių ore, erzina. Šimtai sparnuočių patenka į namus, o tai suteikia nemalonių pojūčių. Jei termitai įsikuria namuose, jie ima naikinti medieną. Statistikos duomenimis, JAV šie vabzdžiai kasmet piliečiams pridaro nuostolių, kurie siekia apie 5 mlrd. dolerių.

Vadinamieji Formosano termitai gyvena visoje JAV teritorijoje, daugiausia jų pietryčių valstijose ir Atlanto pakrantėse. Šie termitai JAV pasklido iš Tolimųjų Rytų, atkeliavo su dėžėmis bei medienos produktais per Antrąjį pasaulinį karą.

Šį pavasarį termitų skaičius viršijo visus ankstesnius rodiklius. Naujojo Orleano gatvėse trečiadienio naktį buvo pastebėta dešimtys tūkstančių termitų. Storu kilimu jie padengė gatvėse stovėjusius automobilius, žibintus, namų stogus.

Gyventojai skamina įvairioms tarnyboms ir klausia, ką daryti su puolančiais termitais. Ekspertai reaguoja į skambučius ir vyksta į žmonių namus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (3)