Kinijos gyventojas iš metalo laužo pasidarė robotizuotus protezus (Video)  (3)

Kuo didesnė tauta, tuo didesnė tikimybė, jog joje atsiras nemažai išradingų žmonių. Štai prieš kurį laiką visą pasaulį apskriejo žinia, kad vienas kinas savo gyvybę išgelbėjo, savarankiškai pasidaręs hemodializės aparatą. Tačiau tai ne pirmas ir ne paskutinis atvejis, kai gudrūs kinai sugalvoja ką nors išradingo. Štai kitas Kinijos gyventojas ėmė ir sukūrė sau robotizuotą ranką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Czilino provincijoje gyvenantis gudruolis Sun Czifas negalėjo sau leisti brangių protezų, tačiau jam reikėjo kažkaip pasirūpinti šeima, o paprasti protezai nebūtų leidę dirbti žemės. Tuomet kinas nusprendė savarankiškai sukurti protezus iš po ranka pasitaikiusių medžiagų. Darbas truko visus aštuonerius metus.

Iš metalo laužo padaryti protezai buvo tokie patogūs, jog kinas ėmė gauti daugybę užsakymų ir iš kitų Kinijos regionų. Jis sugebėjo parduoti jau tūkstantį tokių įrenginių, kiekvienas kainuoja apie 500 JAV dolerių (~ 1350 lt), taigi kaime gyvenantis Sun Czifas sugebėjo uždirbti nemažai pradinio kapitalo, kad galėtų savo autorinį darbą komercializuoti.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(18)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: