Koks jūsų finansinis asmenybės tipas?  (2)

Jei suprantate kaip jaučiate pinigų įtaką, turite galimybę su jais pasiekti daugiau. Finansiniai sprendimai nėra tik kupiūros ir monetos. Dauguma žmonių juos sieja su emocijomis ir išankstiniu nusistatymu. Analizuojant savo požiūrį į taupymą ir išlaidavimą, galima priimti geresnius finansinius sprendimus, rašoma portale „Entrepreneur“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Yra išskiriami penki finansinės asmenybės tipai, kurie siejami su spalvomis:

Žalias: tipiškas verslininkas, manantis, kad pinigai turi būti investuoti, o verslas plėstis.

Mėlynas: geras darbuotojas arba finansų vadybininkas. Išlaiko savo turimus pinigus ir nesiima finansinės rizikos.

Geltonas: įprasmina „grubaus žaidėjo“ apibūdinimą. Pasižymi emocišku išlaidavimu, perka prabangius dalykus, kad apdovanotų save už atliktą darbą.

Pilkas: dažniausiai patenkintas padėtimi, nesiekia didelių turtų. Labai geras investuotojas, nes pasižymi kantrybe.

Raudonas: Nemoka elgtis su pinigais. Turintis skolą ir jokio plano, kaip ją atiduoti.

Dauguma pasižymi dviejų spalvų charakteristikomis. Išsiaiškinus savo spalvą, galima suprasti savo stiprybes ir silpnybes. Yra trys būdai, kuo šis supratimas gali būti naudingas.

Visų pirma, tai praverčia renkantis verslo partnerį arba bendrasavininką. Tokiu atveju reikia rinktis žmogų, kuris kompensuotų partnerio trūkumus. Jei esate mėlyno tipo žmogus, biudžetą reikia saugoti verslui. Visgi per didelis atsargumas neleis verslui plėstis. Jei vienas yra konservatyvesnis, tuomet pravartu pasikviesti drąsesnį partnerį, kuris skatins investuoti.

Antra, reikia sieti savo tikslą su investuotojo asmenybės tikslu. Jei norite statyti geležinkelį Afrikoje, geriausiai tiks pilkasis investuotojas, nes jis gali palaukti 15-20 metų, kol bus grąžinti pinigai. Taip pat reikia sieti savas investicijas su projektais, kurie atinka jūsų finansinį tipą. Jei esate pilkasis tipas, tuomet greičiausiai investuosite į projektus, kurie atsipirks lėtai.

Galiausiai venkite didžiulių finansinių klaidų. Žinodami savo įpročius, apsisaugosite nuo klaidingų žingsnių. Pavyzdžiui, žaliasis tipas stengsis investuoti visur, net jei atsipirkimo šansai nėra aiškūs. Jei suvoksite, kad esate impulsyvaus tipo, galėsite pasikonsultuoti su mėlynojo tipo kolega dėl investicijos patikimumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (2)