Jei vietoj Mėnulio būtų bet kuri kita Saulės sistemos planeta? (Foto)  (14)

Savaitgalį daugelio vaizduotę žadino ir audrino "superpilnatis", "supermėnulis". O jei už maždaug 400 tūkst. km nuo Žemės vietoj Mėnulio būtų kuri nors kita Saulės sistemos planeta? Buvęs NASA meno direktorius Ronas Mileris (Ron Miller) nutarė paplėtoti šią idėją, vizualizuodamas visus galimus variantus ir sukurdamas gerokai įspūdingesnių "superpilnačių" sesiją, kurioje pagrindinius vaidmenis atlieka ne Mėnulis, o Merkurijus, Venera, Marsas, Jupiteris, Saturnas, Uranas ir Neptūnas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skersmeniu 11 kartų už Žemę didesnis Jupiteris (paviršiaus plotas didesnis 120 kartų, masė – 317 kartų, o tūris – 1,32 tūkst. kartų) tiesiog uždengtų didžiąją dalį dangaus, o štai raudonasis Marsas už įprastinę Mėnulio pilnatį būtų didesnis tik maždaug dvigubai.

"Mėnulį naktiniame danguje esame matę daugelis ir toks vaizdas mums puikiai žinomas, - pasakoja R. Mileris. – Tačiau daugelis neįsivaizduoja tikrojo Saulės sistemos planetų dydžio. Žmonėms planetos yra kažkoks miglotas dalykas – net ir Mėnulis neretam tėra kažkoks apsiblausęs kamuolys danguje. Tad vieną rytą man šovė į galvą išganinga mintis sukurti seriją iliustracijų, kuriose Mėnulis būtų pakeistas visomis kitomis Saulės sistemos planetomis."

"Nemanau, kad kas nors yra mėginęs šią idėją vizualizuoti anksčiau, - sako astromenininkas. – Norėjau, kad kadrai būtų provokuojantys, skatinantys susimąstyti ir žadintų žmonių vaizduotę. Norėjau pademonstruoti žmonėms, kokį vizualinį efektą šie dangaus kūnai suteiktų mūsų planetos kraštovaizdžiui. Žmonės turi pamatyti, kokios nuostabios yra tos planetos."

Anot R. Milerio, Jupiteris yra toks didelis, jog jam atsidūrus vietoj Mėnulio, iš Žemės vienu metu būtų neįmanoma matyti ir pietinio, ir šiaurinio ašigalio. Šis dujinis milžinas uždengtų didžiulę dalį dangaus. O Saturno žiedų disko briauna nusidriektų beveik per visą horizontą.

"Jei vietoj Mėnulio į mus nuolat žvelgtų Jupiteris, jaustumėmės gerokai menkesni, - pridūrė menininkas. – O atsiliepimų apie šias iliustracijas spėjau sulaukti pačių fantastiškiausių. Esu labai pamalonintas, nes šie kadrai buvo sukurti tam, kad suteiktų žmonėms įkvėpimo. Be to, man vienintelis būdas aplankyti šias nuostabias planetas yra mano nuotraukos."
(36)
(0)
(9)

Komentarai (14)