Curiosity dvylikos mėnesių kelionė dviejų minučių vaizdo klipe (Video)  (0)

Apie skrydį į Marsą žmonija svajoja jau seniai, ir, sprendžiant iš visko, svajos dar ilgai. Antra vertus, nors homo sapiens atstovo koja į Marsą dar nežengė, tačiau jos gruntu jau laksto žmonių sukurti robotizuoti marsaeigiai. Beje, rugpjūčio 6 d. sukaks lygiai metai, kai Curiosity nusileido ant Marso paviršiaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žemiau pateiktame dviejų minučių vaizdo klipe matyti visas kelias, kurį įveikė marsaeigis Raudonosios Planetos paviršiumi.

Po sėkmingo nusileidimo, Curiosity patikrino savo instrumentus ir ėmėsi tyrinėti Marso praeities. Jis naudojo grąžtą ir kastuvėlį, kad išanalizuoti paimtus Marso grunto mėginius. Tokiu būdu, pavyko sužinoti, jog labai seniai šioje planetoje buvo nemažai vandens, kurioje visai tikėtina, jog buvo gyvybė.

Curiosity įranga taip pat parodė, kad sritys, kuriose buvo paimti grunto pavyzdžiai, buvo aktyviai veikiamos vulkanų. Curiosity ekspedicija tęsiasi, o mes greitai galėsime pasveikinti jį pirmu „gimtadieniu“ bei laukti naujos informacijos apie paslaptingą Raudonąją Planetą.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(13)
(0)
(0)

Komentarai (0)