Žuvienė Vilniaus centre kainuos daugiau nei naujas automobilis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Natter 2013-09-04 15:40
Pamačius sumą darosi kiek baisu, bet iš esmės tik tokiomis baudomis, galima pažabot mūsų brakonierius, pažystu keletą žmonių, kurie brakonieriauja ir mano, kad tai yra tokia pat pramoga, akip meškeriojimas meškere, ir tikrai jie nemiršta badu ir automobiliais brangiais važinėja ir pan. Reiktų dar atiminėti iš brakonierių ir automobilius, tada dar rimčiau atrodytų, aišku šiuo atveju greičiausiai brakušas atvažiavo autobusu . Liko tik išspręst ką daryti su tais vietiniais murziais kurie jokio turto neturi ir nėra kaip iš jų išieškoti, ar sodint ar namus atiminėti, nes jie manau nemažiau padaro žalos jei nedaugiau už tuos „savo malonumui“ išdykaujančius.
Pumper 2013-09-04 16:25
Taip ir darys, jei ras nelegaliai pagautos žuvies/sumedžiotų gyvūnų arba nelegalių žvejybos/medžioklės priemonių mašinoj.
MindaugasV85 2013-09-04 17:43
Tai ką ten toks mėgėjas kaip aš gali atskirti? Gal karpį nuo ešerio ir atskirčiau. Žodžiu išėjai pažvejot - pražvejojai butą (arba laisvę). Mylių savo tėvynę! Tik va jos gyventojų nelabai.
immortallt 2013-09-04 17:52
Tavo logika - išvažiuosiu su mašina, kelis vaikus nutrenksiu perėjoje girtas ir pasodins mane kalėjiman - kokia bloga valdžia...
MindaugasV85 2013-09-04 17:55
Radai ką palygint. Nusiperdei tai mokėk taršos mokestį. Papildyta: Pataisyk jei klystu, bet dar neteko girdėti, kad perkant žvejo bilietą tau būtų pravedamos paskaitos apie tai kada, kur ir kokias žuvis galima gaudyti, nesi mokomas tų žuvų atskirti, nėra patikrinamas tavo žinių lygis oficialia forma. Tai apie kokias baudas čia galima kalbėti kai žmogus nežinai, kad tai yra draudžiama? Tik spindinčiom lemputėm esi kviečiamas į prekybos centrus įsigyti prekės, kuria tinkamai naudotis gal ir niekada neišmoksi. Tai ką gero gali pasakyti apie tokią valdžią, kuri tautos auklėjimu užsiima ne švietėjiška veikla, o baudomis už tai, kad nebuvai išmokytas? Atrabotkė, o ne valdžia!
immortallt 2013-09-04 18:07
Nu, tai "nusiperdė", dabar mokės "taršos" mokestį. Nenori elgtis pagal taisykles, tai tegul susimoka už tai. Man prie širdies labiau Babilono įstatymai. Už tai jam dabar nukirstų kaip minimum vieną ranką ir jokių kompensacijų/išmokų.
MindaugasV85 2013-09-04 18:17
O man prie širdies labiau jokių įstatymų, tik sveikas protas. Tačiau tuo sveiku protu jau seniai niekas nesirūpina. Visiems tik kišenę pasipildyt rūpi ir ponus vaizduoti. O jei labai nori būti pavyzdingu piliečiu vaikščiojančiu visur pagal nupieštas rodiklytes, tai va aukščiau vienas minėjo, kad kažką pažįsta užsiimančio nelegalia veikla. Kur jo, tavo, visų kitų geručių pilietiškumas? Tik pabambėt mokat kokie kiti tokie-anokie, bet patys apsišikę sėdit ir nežadat "teptis rankų dėl smulkmenų".
homunculus 2013-09-04 18:32
Nežinojimas neapsaugo nuo atsakomybės. Reikia pasidomėti prieš žvejojant. O lašišines žuvis atskirti nuo kitų labai nesunku ir jų žvejybos būdai kitokie nei karpių ar karosų... Pvz. nežinai, kad negalima sprogmenų laikyt, tai pulsi kaltinti kažką, kad tavęs nesupažindino su informacija, nepakišo jos po nosim, nes pats tingi paieškot informacijos keliais mygtuko paspaudimais?
immortallt 2013-09-04 18:49
Turim brakonierių savo tarpe!
ge2xxx 2013-09-04 19:11
Brakonieriaut yra blogai, tai faktas. Žinoma nepateisinu to "žvejo", bet ~73k nu gal kiek per daug.
immortallt 2013-09-04 19:36
Nu daugoka, sutinku, bet greičiausiai teismas neskirs tokios baudos, bet net jei ir skirtų, būtų puiki pamoka. Tuo labiau atgrąsys visus brakonieriaujančius.
Xdmin 2013-09-04 19:40
Kazkokia nesamone su tokiom sumom. Ne skandinavai esam, kad tokias baudas moket. Isvis, suma nustatyta nesiremiant sveiku protu. Zuvis gaudyta gyvu masalu...tai reiskia issikase tiesiog slieka, uzdejo ant kabliuko ir zvejojo. Surpasciau jei butu naudojes tinklus, elektra, butu bande gauti materialines naudos is to, tada gal sutikciau, bet ne su tokia suma. Nezinojimas nuo atsakomybes neatleidzia, bet tokie istatymai yra idiotiski.
immortallt 2013-09-04 20:05
Nu kur idiotiški. Kokia tikimybė, kad tave pagaus? Maža palyginus. Jei maža tikimybė, turi būti didelė bauda, kad atgrasins. Jei bauda maža, tai niekas dėmesio nė nekreips.
zaliaakis 2013-09-04 21:12
ko jus cia kiti dejuojat ? Pepazysti zuvies-nezvejok... Pagavai, paleisk ir problemos pasibaige. O dabar su tinklu atvarys ir sakys nezinojau... As asmeniskai zvejoju tik del savo malonumo ir retai kada esu zuvies parsivezes. Paleidziu ir viskas. Tegu auga kitam kartui
MindaugasV85 2013-09-04 21:25
Kad rūpintųsi žmonių švietimu, tai ir tų baudų išrašinėt tokiems nereikėtų, nes tokių nebūtų. Aš suprasčiau jei kalba eitų apie tikrą brakonierių, kuris naudoja tinklą ar elektrą. Bet čia gi meškerė. Ant jos užkibti gali bet kas. Žuvų rūšių daug. Tai jei gamtos apsauga nesugeba tų rūšių atskirti, tai iš kur man žinoti, kad šitą gaudyti galima, o šitos ne? Tik neburbuliuok čia apie tą nežinojimą ir atsakomybę. O jeigu pažiūrėtume į situaciją iš kiek tolimesnio taško. Tai ar tų žuvų vandenyje sumažėjo dėl tokių meškeriotojų kaip aš veiklos? O gal dėl tų, kurie traukia tas žuvis su laivais naudodami tinklus? Aišku jie gavo leidimus tai daryt. Bet jie padarė tokią žalą, kad dabar tos žuvies tiek, kad reikia rūpintis jų populiacijos išsaugojimu. Nebūtų anų, nebūtų ir tokių draudimų. Taip išeina, kad dėl jų veiklos turi mokėti visai kitas žmogus. Kodėl?
immortallt 2013-09-04 22:48
Mindaugai, abiejų gaudyti negalima. Išsiimtų leidimą žvejybai - žinotų. Su laivais tinklų iš upių netraukia... O tie, kurie traukia legaliai su tinklais, po to užsiima ir įžuvinimu. Jo, dėl tūkstančių tų žvejų su meškerėm, visai nenukenčia žuvų kiekiai, ypač, kai traukia mažiukus dar, po 25 vnt, ypač, kai tik nesenai įžuvino, kad atkurti populiaciją. Yra įstatymas, yra numatyta bauda. Įstatymo nesilaikė, gavo baudą. Kas nepatinka? Man nepatinka, kad brakonieriavo. Tau, kad įstatymu siekiama atkurti žuvų populiacijas. Bet faktas yra - brakonieriavo.
perihellis 2013-09-05 10:06
Kai kas nors įkelia į internetą filmuką, kaip koks bmw nesamones išdarinėja kelyje visada atsiranda taip pat besielgiančių ir jį ginančių žmonių, bei kaltinančių visus, kurie smerkia tokį vairavimą. Tai ir čia atsirado brakonierius, kuriam yra normalu žvejoti jauniklius, kurie yra per maži gaudymui, kurie gaudomi draudžiamu masalu ir dar greičiausiai be leidimo ir tuo pačiu vienos žvejybos metu tegalima pagauti tik vieną šlakį ar lašišą. Faktas viens pats kaltas ir labai sveikintina bauda. Nesi tikras, kad 'jami' tinkamą žuvį - paleisk. Jei žmonės sąmoningai nesusipranta, tai bent baudos išaiškins, ką galima daryt, ko ne. Dar prisiminiau saugos diržus. ps. visokios aukšlės, kuojos, karosiukai taip pat gana gerai kimba vos ne visur, kam gaudyti būtent tas 'brangiąsias' žuvis? Labai sveikintinas 'laimikis', bus geras pavyzdys bei įspėjimas kitiems, nors kiek sąmoningiems žmonėms. O kiti tegu toliau žlugdosi gyvenimus dėl pigaus vyno gurgšnio, nes faktas, kad didelės dalis tokių žmonių ne iš alkio, o troškulio žvejoja.
moo 2013-09-05 11:38
Šiaip, esu už tokias baudas kaip prevencinę priemonę. Tačiau suprantu ir tai, kad jei jau baudos tokios didelės, tai turėtų būti ir atitinkama informacija. Pvz. įspėjamieji ženklai kas 50/100 metrų draudžiantys žuvauti arba kažkokia plati informacinė kampanija per žiniasklaidą + ženklai. Kitaip tariant, reikėtų apsaugoti nuo klaidos niekuo dėtus (tebūnie naivius) žmones. Bet jei jau "nepastebėjai" tokių ženklų, tai kad ir 140K.
Arns 2013-09-05 12:03
skelbiama ir kalbama nemažai. Ir manau gamtosaugininkai už vieną žuvelę nebaus, jei užkluptasis nebandys slėptis, neigti ir pan.
immortallt 2013-09-05 12:32
Dar kas 50-100m sudedam ženklus, draudžiančius žudyti, vogti ir pan, tiksliau pakabinam konstituciją su poįstatyminiais aktais kas 50-100 metrų, tikrai spauda apsidžiaugs.