Atminties pasaulio čempionas: "Treniravausi po 4-5 val. per dieną"

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2013-12-04 01:19
Na dabar pasimokykime lietuviskos gramatikos. Pavadinimas - visiska nesamone - gali interpretuoti kaip nori: 1. Cempionas, nes zino Pasaulio atminty; 2. atminties cempionas, vinintelis pasaulyje. Teisingai turetu buti taip: Atminties, Pasaulio cempionas. .... arba Pasaulio, atminties cempionas...... Kablelis lietuviu kalboje yra magiskas elementas. Jis nereikalingas anglu kalboje, nes si yra labai dalykiska. Deja, Lietuviu kalba yra tokia "neribotai" romantiska, kad gali interpretuoti kaip tinkamas. Ypatingai kai paskaitai Lietuvos Ryto antrastes, tai nei aisku apie ka straipsnis, nei straipsnis y antrastes tema. Tai labai emociska kalba, tad noredami, kad kiti tave suprastu - pries rasant reikia pamastyti.
kionig 2013-12-04 01:24
Iš tokio beraščio, kaip tamsta? Kuris nė nesugeba rašyti diakritiniais ženklais? P.S. Dėl tų antraščių nustokit verkti kadanors. Kiek galima? Jau kad pradės myžčioti dėl vienos ar kitos antraštės, tai žiūrėk pasaulio pabaiga, kad straipsnio antraštė nesujungė tam tikrų neuronų dendritinėmis galūnėmis. Aš tai nesuprantu ar vien čia robotai lankosi, kurie skaito viską pažodžiui, ar kitos skaitymo/suvokimo problemos kamuoja daugumą?
ežys 2013-12-04 11:20
Na dabar paklausyk savo patarimo ir pasimokyk lietuviškos gramatikos.
kmr 2013-12-04 13:18
Yra toks daiktas kaip DLKŽ. Ten nurodoma tik viena žodžio "čempionas" reikšmė - "pirmenybių laimėtojas". Todėl "Atminties pasaulio čempionas" = "Atminties pasaulio pirmenybių laimėtojas", tad nelabai yra prie ko prisikabint. Nebent "pasaulio" iškelt į pradžią.
vanduo4 2013-12-06 03:33
Kai bus bus sukurta patogi lietuviska klaviatura tada ir rasysiu lietuviskomis raidemis. Dabar lietuviskos raides yra virsutineje skaiciu eileje. O tai reiskia, kad ten esanciu simboliu jau naudoti neina, reikia ieskoti alternatyvu. Pvz.: mobiliuose yrenginiuose norint parasyti lietuviska raide, tereikia paspaudus raides atitikmeny palaikyti ir tau ismeta lentele su raidziu pasirinkimu. Kodel taip negaletu buti padaryti su PC klaviaturomis? Norit, kad visi rasytu lietuviskai - padarykit kad tai butu patogu. O straipsnio pavadinimus kritikuoti reikia - cia yra technologiju puslapis, tad tiek tema turi atitikti turiny, tiek turinys turi atitikti tema. Pagal tai mes ir renkames ka norime skaityti, o ne svaistyti savo laika. Visko perskaityti neymanoma - tenka rinktis. Tai va tiek idejiniai filososfai. Ne viskas kas grazu, yra praktiska.
Svoloc 2013-12-06 12:23
http://lekp.info/