Kuriamas šuns minčių skaitytuvas padės suprasti savo augintinį  (1)

Animaciniame filme „Aukštyn“ (UP) galima matyti šunis, ant kurių uždėti „kalbos“ interpretatoriai (dabar aišku, kodėl šunys kartais staigia pasuka galvą – jie ieško voverių). Ir tai nėra fantastika – greitai tokius įrenginius bus galima įsigyti patiems.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis sprendimas vadinasi „No More Woof“. Jį kuria Skandinavų išradėjų ir tyrėjų bendruomenė. Kaip įrenginys sužino, apie ką galvoja jūsų augintinis? Jame yra integruotas elektroencefalografas. Kūrėjų teigimu, jiems pavyko išsiaiškinti signalų struktūras, kurias galima interpretuoti kaip „aš alkanas“, „aš pavargęs“, „aš noriu į tualetą“.

Įrenginio pagrindą sudarys gerai visiems žinomas mikrokompiuteris Raspberry Pi. Kartu bus pasitelktas integruotas garsiakalbis, per kurį balsu šeimininkui bus pranešama apie šuns pageidavimus.

Naujojo įrenginio kūrėjai įspėja, jog visa tai yra labiau konceptas nei galutinai paruoštas sprendimas, tačiau jau dabar prašo finansavimo per puslapį Indiegogo. Taip pat reikėtų paminėti, jog panašius (tačiau daug sudėtingesnius) įrenginius naudoja tarnybiniai šunys.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (1)