Lietuvių išradimas: SMS žinutė nuo nugaišusios pelės  (0)

Lietuvoje užpatentuoti pelėkautai, kurie gali pradžiuginti namų šeimininkes, nesusitvarkančias su namuose privisusiomis pelėmis. Lietuviai sako, kad jų sukonstruotas gaminys kilo iš hobio kažką meistrauti, o galutinis produktas garantuoja ne tik 100 proc. ilgauodegių sugavimą, bet ir gali atsiųsti SMS žinutę arba elektroninio pašto laiškelį apie sugautą grobį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mintys – apie užsienio rinkas


„Jeigu namuose turite pelių ir norite, kad kažkas lengvai jas gaudytų, tam ir skirtas mūsų įrenginys, - kalba informacinių technologijų kompanijos „BTT Group“ vadovas Donatas Zaveckas. - Jis turi kardinalių naujovių – jame yra ir tam tikrų elektronikos elementų“.

Tarp patentuotuose pelėkautuose įdiegtų naujovių pašnekovas mini įdomią detalę – įrenginys gali siųsti SMS ar el. pašto žinutę, kada pelę pagauna, taip pat vesti statistiką, kiek jų pagaunama per tam tikrą laiką, tačiau tokia naujovė, kaip pastebi pats D. Zaveckas, labiau aktuali profesionalams skirtiems įrenginiams.

Patentuotą įrenginį sukonstruoti mintis kilo „BTT Group“ kolektyvui - administratoriams, technikams, dizaineriams, kurie visi prisidėjo skirdami savo laiką laisvu po darbo metu.

„Įrenginys jau turi veikiantį prototipą, dabar mes galvojame, kaip įeiti į rinką. Galvojame ne apie Lietuvos rinką“, - pripažįsta pašnekovas ir čia pat paaiškina, kad užsienio rinkos domina labiau dėl greitesnio atsiperkamumo ir didesnių gaminio plėtros galimybių. Tačiau, norintiems tokius pelėkautus turėti ir mūsų šalyje, tokia galimybė bus sudaryta.

„Kaina vis tiek bus dvigubai didesnė nei įprastų spąstų, todėl lietuvis pirkėjas prieš pirdamas galbūt pagalvos, kad nusipirks geriau dvigubai pigesnius ir iš dviejų kartų pagaus pelę vienąkart. Britas gal norėtų iškart pagaut. Tokia būtų logika“, - svarstė pašnekovas.

Paprasti spąstai vidutiniškai rinkoje kainuoja apie 10 Lt, modernius patentuotus pelėkautus mąstoma pasiūlyti už maždaug 20 Lt. Planuojama, kad masinė tokių modernių pelėkautų prekyba bus pradėta kitąmet, t. y. 2015-aisiais.

Pelėkautai humaniški?


„Tai yra šiuolaikiškesnis gaminys šiuolaikiškesniam žmogui – įrenginys labai švarus, 100 proc. humaniškas ir turi 100 proc. veikimo principą. Jeigu jūs pastatote šiuos pelėkautus ir jūsų namuose yra pelė, 100 proc., kad ji bus pagauta – nebus taip, kad sūris išėstas, o pelės nėra“, - išradimą giria D. Zaveckas.


Paklaustas, kodėl įrenginį jis vadina humanišku – ar pelės, įkliuvusios į spąstus, išgyvena, vyras pripažino, kad pirminė idėja iš tiesų buvo tik pelę pelėkautuose uždaryti, tačiau vėliau apsispręsta iškart nužudyti. Tai trunka tik kelias sekundes, todėl pelė nesikankina ir žūsta patirdama kuo mažesnį skausmą.

„Liaudiškai šnekant, galingas mechanizmas jai perlaužia sprandą, o elektronika reikalinga tik reikiamu momentu paleisti tą mechanizmą“, - veikimo principą paaiškina išradimo kuratorius.

Pašnekovo teigimu, pelėkautų efektyvumas atliktas bandymais, jų daryta ne vienas ir ne du.

Ar moderniame pasaulyje pelės iš tiesų dar vargina žmones?


Anot išradimo autorių, tikimasi, kad gaminys turės savo pirkėją Europos šalyse. Pasiteiravus, ar iš tiesų moderniuose namuose, kuriuose gyvena dauguma labiau pasiturinčių žmonių, iš tiesų dar gyvena tų pelių, D. Zaveckas patikina, kad tikrai taip.

„Turime tokią viziją, kad tai bus namų šeimininkių draugas, - juokiasi pašnekovas. - Tendencijos yra tokios – ir dabar, ir ateityje bus labai griežtai reglamentuojami cheminiai nuodai, nes jie kenkia aplinkai ir paskui juos išgeriame su vandeniu. Ta niša šioje srityje greičiausiai iš viso dings, o pelės yra toks gyvis, kuris kaip yra, taip ir liks.

Aš pats buvau komandiruotėje Mančesteryje, jo centro viešbutyje mačiau pelių – tai jeigu britai nesusitvarko su pelėmis šimtus metų, tai ir mus dar daug ką reikia padaryti. Rinka, manau, yra, konkurencija didelė, daug ką galima daryti“, - apie ateities tendencijas kalbėjo modernius pelėkautus užpatentavusios įmonės vadovas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
Autoriai: Rūta Levickaitė
(7)
(0)
(0)

Komentarai (0)