Šiąnakt iš dangaus nukris senas sovietinis karinis palydovas  (1)

Naktį iš gegužės 8 į 9 d. į Žemę turėtų nukristi sovietinio karinio palydovo „Kosmos-1242“, orbitoje besisukusio pastaruosius 33 metus, liekanos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apskaičiuota, kad palydovas sudegs atmosferoje virš Ramiojo vandenyno. Apie tai skelbia naujienų agentūra unian.net, besiremdama ITAR-TASS ir Rusijos oro-kosminės gynybos pulkininku Aleksejumi Zolotuchinu.

„Oro-kosminės gynybos pajėgų kosminės padėties žvalgybos pagrindinio centro specialistai nepaliaujamai stebi kosminio aparato „Kosmos-1242“ fragmentų parametrų kitimą. Gegužės 8 dieną jis yra Žemei artimoje orbitoje, su tokiais parametrais: orbitos laikas – 87 minutės, pokrypis – 81 laipsnis, apogėjus – 190 km, perigėjus – 167 km“, pranešė pulkininkas.

Centras prognozuoja, kad „Kosmos-1242“ nuolaužos iš sudegs atmosferoje virš Ramiojo vandenyno, tai įvyks gegužės 9 d. 01:51 Maskvos laiku (00:51 Lietuvos laiku). „Galutinis „Kosmos-1242“ kritimo laikas ir vieta gali pakisti dėl išorinių veiksnių“, - pažymėjo A. Zolotuchinas.

Sovietinis palydovas į kosmosą iš Plesecko kosmodromo buvo iškeltas 1981 metų sausio 27 dieną. Jį kėlė raketa-nešėja „Vostok-2M“. Aktyvi palydovo tarnyba baigėsi 1982 metų gegužės 15 dieną.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(4)
(1)
(1)

Komentarai (1)