Lietuviai – vieni iš labiausiai girtaujančių pasaulyje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DJ_LFS 2014-05-14 11:53
taip pat labiausiai šmeižiančių save ir tuom besididžiuojantys. Vau net ir aš tai padariau..
ra2 2014-05-14 12:07
Dizzee 2014-05-14 12:29
Šiaip kiek matau tai kitos europos šalys irgi raudonoj būsenoj stovi, azijos šalys gan mažai išgeria, vakarai galėtų imt pavyzdi.
lucy 2014-05-14 12:48
Nežinau nei vieno geriančio, kuris nežinotų jog gerti nėra sveika ir kas po to būna. Tas pats ir su rūkymu. Dėl manęs jie tegul geria ir rūko kiek nori, tik alkoholio kainoje turi būti iškarto įskaičiuota 2x vaistų kaina. Na aišku pigaus brūdo kontrabanda turi būti stabdoma. O šiaip kaip įprasta kovojama su požymiais, o ne priežastimis. O priežastis paprasta, ne iš gero gyvenimo + žmones nežino ką veikti, yra ypatingai blogas užimtumas vyresnių žmonių. Ir aplamai Lietuvoje neįprasta ir nepriimtina jog vyresni žmonės kažkur dalyvautų ir kažkuom užsiiminėtų, kažkur išeitų(ne į balių). Yra priimtina jog turi dirbti, papildomai dirbti ir savaitgali jei ne chalimiji gerai "atšvęst", tada esi laikomas pilnaverčiu Lietuviu. Negaunant normalių pajamų laisvalaikis yra paprastas Kirmėti prie TV ar PC arba gert.
ra2 2014-05-14 13:27
Aquarius 2014-05-14 13:56
Akivaizdu, kad už šią statistiką galime "dėkoti" santvarkai iš kurios išsivadavome fiziškai, bet ne protiškai. Rytinės šalies alkoholio gamintojai puikiai tą žino ir siūlo nostalgiją sukeliančius produktus savo lojaliems klientams. Man atrodo, kad vienaip ar kitaip viskas bus gerai. Ši velniava stipriai paveikė pirmąsias kartas, kurios išmirė ir kurios dar tik dabar išmirinėja. Naujosios kartos tik mėgdžioja, ką taip linksmai darė/daro mūsų tėvai. Ilgainiui naujoji karta supras, kad neapsimoka lipti ant to pačio grėblio, kurį su pasimėgavimu mynė įvairūs ale kumyrai ir autoritetai. Įžvelgiu dvi esmines priežastis dėl ko geri pokyčiai neišvengiami: pirma, vis daugėjantys ilgalaikio išgėrinėjimo pasekmių pavyzdžiai ir antra, dėl šių pavyzdžių vis didėjantis piliečių sąmoningumas.
Splius 2014-05-14 15:13
Nieko nuostabaus ir taip matosi,kad lietuvoje kone kas 4-5 zmogus prasigeres...Mano nuomone tai reiketu daryti kaip amerikoje,alkoholi ir net cigaretes pardavineti tik nuo 22 ar tai 24 metu.
Heksogenas 2014-05-14 15:42
Nuo 22 ar 24 metų? O dabar nesimato trylikinių girtų? Jiems tai mada ir įvaizdis ir lygis. PAs dalį namuose mato geriant ir atrodo įprasta reik mėgdžioti, kiti nenori būti atstumti ir geria, kad pritaptų. Bėda ne tame nuo kada leisti pirkti, o auklėjime ir požiūryje. Kai aš atsisakau gerti mane laiko dauguma debilu. Tai ar čia normalus toks požiūris? Dėk cenzą ir 30m turėsi tapatį š, draudimu nieko nepasieksi ypač kai kontrolės nėr.. Dabar supakuosi girtą trylikinį ir kur tu jį dėsi? Jei gaudytum ir baudom vaišintum tai gal atgrasytų kažkiek.. Užimtumas ir bėda, toks įspūdis valdžiai geriau kai geria, sovietiniais laikais mokykluose kai paklausi tėvų ir būrelių būdavo ir sportas įvairus, o dabar kaime vis dingo. Liko tik seni turnikai valdžia nei tų atnaujinti nesugeba..
ra2 2014-05-14 15:48
- Tai čia kokia "valdžia"? su kokiu kirviu (kūju?) ir plaktuku turėtų būti?
Kadras 2014-05-14 15:55
Kazka cia nusisneki, bent mano mokykloje kol mokiausi buvo visokiu bureliu, nuo pynimo is vyteliu, saskiu/sachmatu, net buvo burelis, giros kelnojimo ir lengvoji atlektika, zinoma krepsinio ir dar visokiu, tik nepamenu pavadinimu. Esme kad patys vaikai nenori eiti, bet kurie turi noro, randa veiklos
Heksogenas 2014-05-14 16:12
Tai gal ponas iš kokio Kauno ar Vilniaus? Aš kalbu apie kaimą. Ir rasi ne vieną mokyklą kur tuščia. Matematikos mokytoja norėjo matiekos būrelį padaryti, neskyrė pinigėlių ir taip visus mano mokslų metus. Su chemija panašiai, na bet ten norinčių ne daug, bet būtų buvę. Buvo radiotechnikos, bet tokio lygio kad apgailėtina ir numirė. Sportas tik krepšinis daugiau nieko. Taigi kur tobulėti dar yra tikrai ir reik ne tik tobulėti, bet ir pasireklamuoti, kad va mes tokie esam ateik pas mus išbandysi save, nes tiesiog gali nesusižinoti kad kažkas yra tokio. Dabar noriu išeiti pasportuoti tai nerasi nei vieno turniko ar lygiagrečių net mokyklos stadione. Net Vilniuj Vingio parke ir tie likę rusiški sulaužyti ir vis juos tik naikina ir nupjauna.. Yra vietų kur tikrai mokykluose būreliai, sąlygos sportuoti ir kitka, tada bereik tik noro. Bet kai yra pavyzdžių tai ir noro atsiranda, o kaime daug kur to nėr. Aišku tobulėja po biški, bet per mažai. Kai pagalvoju pas mane kaime pastatyti kelis skersinius, lygiagretes, kopetėles permažai pinigo nukosėta bus. Geriau kokiam parke penkis medžius pasodinsi daugiau gausi..
Shinigami 2014-05-14 16:42
Trumpiau sakant, skatina juodąja rinka. Ir kadangi ji ne apskaitoma, tai statistika gerėja.
immortallt 2014-05-14 17:04
Nėra ką veikti neturi pinigų Tarsi alkoholis nemokamas, o pvz bėgioti brangiai kainuoja - nusiperki kedus gerus už 150LT ir bėgioji su jais 5 metus. Tarsi su draugais pažaisti pvz pokerį, krepšinį, tinklinį ar futbolą brangiai kainuoja, ypač šiltuoju metų laiku. Tarsi nuvaryti į klubą, kur įėjimai nemokami, brangiai kainuoja, kai gali nieko negerti, bet pas mus priimtina gerti ir turi gerti. Tai yra senosios kartos palikimas. Mano draugų rate to mažiau yra. Jei ant 6 išgeri 2 butelius vyno - tai jau sąlyginai daug. Aišku kartais ir rimčiau išgeri, ne 2 butelius vyno, bet litrą stipriųjų gėrimų, bet tai būna į porą mėnesių kartą, jei ne rėčiau. Problema yra patys žmonės, kurie nenori susirasti sau patinkančios veiklos, nes ant sofkutės gulėti ir lakti alų yra lengviau. Alkoholio akcizų kelti kažkiek galima, ypač alui, kuriam kažkodėl taikomas lengvatinis akcizas, bet stipriai kelti neina, nes šešėlis tiesiog auga. Tabakui akcizo jau kelti negali, nes šešėlis ir taip ~30-40%. Kovoti su šešėliu yra sunku, geriausiai gali visuomenė, kuri nepirktų kontrabandos.
lucy 2014-05-14 17:34
Arba gali po medžius karstytis 5 metus nereikės net kedų ir 150 litų. Alkoholiui visada atsiranda pinigų, gal pirmai bonkei ir sunku sukrapštyti, bet juo toliau juo lengviau. Ir bent jau aš nekalbėjau apie vaikų užimtumo problemas, o apie vyresnių žmonių, kurie nebėgios laukais ir neis tinklinio pažaist į kiemą ar dar kažko.
Fikcija 2014-05-14 17:49
Kodel negert produktas tai legalus ,nemokat gert tada jau kitas reikalas .
sloggi 2014-05-14 22:28
Na nzn zmones. Augau vasarom pas senelius kaime(Plateliuose) tai veikt tikrai buvo ka. Pagalba seneliam pirma, laisvu laiku ezeres maudytis, zvejyba, dviratis, salia miskai - rudeniop grybai. Buvo futbolo aikstele prie svirnelio, krepsinio aikstele. Prisimastydavom ir patys veiklos ka konstruot statyt ir pns. Nebuvo dienos, kad pareitum ir nebutu ka veikt. Ziema taip, gal sunkiau kazka veikt, bet manau visi moka kortom zaist. Kad nebutu ka kaime veikt... tai nzn cia jau gal toks daugumos poziuris, kad reikia lankyt kazkokius klubus burelius, o kur paciu fantazija susigalvot kazka veikt?
immortallt 2014-05-14 23:01
Nėra ką veikti - lengviausias pasiteisinimas ir tiek, kai nori, tai randi, kai nenori, tai ir nėra.
mch0lic 2014-05-15 00:29
Nereik ir vyresnių, prieš kelis metus pasiūliau keliem pažystamiem pažaist kašio, bičam po 25 metus buvo, atsakymas buvo jie per seni ir žaidžia tik "litrabolą", sorry, bet tokiam Dakare (senegale) 70 metų senukai tiek kašę tiek fūlę dar palošia, jau nekalbant apie tuos kurie tik šiaip pabėgiot vakarais varo. Negalima sakyt, kad visi lietuvoj prasigėrę ir, kad nėra sportuojančių, bet situacija tokia, kad praskambinus pažystamiem didesnė dalis pasirašys ant gėrimo, nei ant bet kokios kitokios veiklos... Geriausiai iš tikro lietuvių alkoholizmo mąstus atspindi apsipirkimas po darbo valandų taip maždaug tarp 4-5:30, o ypač į savaidgali, kartais net nejaukiai pasijauti kai stovi eilėj prie kasų apsidarai aplinkuj nu ir absoliučiai visi ką nors su laipsniai krepšiukuose ar vežimėliuose turi. Jaunimas paprastai alus/degtinė/sidras + čipsai, o vyresni idomesnių kombinacijų sugalvoja, pvz pora alaus ir batonas, arba jogurto indelis ir degtinėlės. Čia maždaug žmona sakė nupirkt jogurto, tai dar prie to pačio ir degtinės paiimiau
Aquarius 2014-05-15 10:32
ra2 2014-05-15 10:42
- Tikrai taip, pažiūri į eilės priekį, pažiūri į eilės galą ir tas pats, sovietmečiu eilės buvo trumpesnės. p.s. .. čia besaikis taupymas, visada dauguma kasų be kasininkių - taupo mūsų laiko ir nervų sąskaita. Dar prikuria bedarbių ir mes jiems mokam pašalpas, teisti tokius "verslininkus"!