Į Mičigano ežero pakrantę atsirito neįprasta rūko cunamio siena (Video)  (0)

Žvejoti pavakariu išplaukę amerikiečiai Spenceris ir Andrew Ballardai žuvies Mičigano ežere nepagavo, tačiau gali pasigirti išties neeiliniu laimikiu. Jiems pavyko nufilmuoti unikalų gamtos reiškinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

59-erių metų Spencerio teigimu, tokį reiškinį jis matė pirmąkart gyvenime. Jo sūnus, 25-erių Radžerso universiteto (Naujasis Džersis, JAV) doktorantas Andrew neregėtą reiškinį nufilmavo.

Rūkas virš Mičigano ežero (JAV) pakilo taip, jog, žvelgiant nuo kranto, jis tapo panašus į sustingusią milžinišką cunamio bangą. Iš tikrųjų „banga“ judėjo.

„Nieko nebuvo matyti ir pūtė labai stiprus vėjas – nesu patyręs nieko panašaus, – pasakojo vaizdo siužeto autorius. – Tačiau kartais patekdavom į ramaus ir giedro oro properšas – tuomet mus supo vaivorykštės.“

Žvejoti iš Platte paplūdimio vyrai išplaukė apie pusę šešių vakaro. Maždaug po valandos jiedu tolumoje išvydo rūką.

„Iš pradžių pamanėm, jog tai debesys, tačiau tumulai leidosi vis arčiau vandens“, – pasakojo A. Ballardas. Iš pradžių dėl rūko jiems buvo neramu, tačiau įsitikinę, kad tai – ne didžiulė audra, tėvas su sūnumi nusprendė niekur neplaukti ir toliau stebėti šį atmosferos reiškinį. Rūko siena juos pasiekė apie pusę aštuonių.

Vėjo gūsių greitis staiga pasiekė 30 km/val., matomumas pasidarė mažiau nei 10 metrų. Maždaug valandą praleidę tirštame, drėgname ir žvarbaus vėjo košiamame rūke, vyrai, nors ir mėgino užmesti meškeres, vis dėlto nusprendė grįžti į krantą. Be žuvų, tačiau su neeiliniu laimikiu ir prisiminimais.

„Džiaugiuosi, kad nusprendėm pasilikti, – tvirtina S. Ballardas. – Esu matęs daug galingų audrų, viesulų, tačiau nesu patyręs nieko dramatiškesnio. Esu nustebęs, kaip greitai gali keistis orai virš didelių vandens telkinių.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(84)
(4)
(80)

Komentarai (0)