Poilsiautojus paplūdimyje užklupusi šiurpi kruša priminė apokalipsės pradžią (Video)  (5)

Arba sąjungininkų išsilaipinimą Normandijoje. Didžiausiame Sibiro mieste Novosibirske prie penktos ilgiausios pasaulyje Obės upės kaitinęsi ir joje maudęsi poilsiautojai liepos 12 d. nė nenujautė, kad netrukus +37°C karštyje prasidės tikra krušos apokalipsė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors danguje iki tol nesimatė nė debesėlio, dangus staiga aptemo, ir ant besimaudančiųjų galvų su lietaus lašais pasipylė stalo teniso kamuoliuko ar net kiaušinio dydžio ledo gabalų kruša. Sąjungininkų išsilaipinimą Normandijoje primenantys filmuoti kadrai liudija, kad žmonėms ten džiaugtis tokia gamtos išdaiga nebuvo kada.

Upėje maudęsi poilsiautojai bėgo į krantą, galvas nuo didžiulių,viską aplinkuišiurpiai kapojančių ledo gabaliukų beviltiškai mėgindami prisidengti plikomis rankomis. Poilsiautojai mėgino slėptis pavėsinėse, po skėčiais nuo saulės ir net po paplūdimių gultais. Ko gero, ne šiaip sau – vaizdo siužete girdėti, kokiu intensyvumu į skardines pastoges būgnija iš dangaus pasipylę ledokšniai.

„Atrodė, kad iš dangaus pradėjo šaudyti ledo kulkomis“, – kalbėjo vienas saulės spinduliais tą popietę prie Obės džiaugęsis poilsiautojas.

„Mano vyras nuo ledų krušos dukrą pridengė krūtine. Ledai jam nugarą sudaužė taip, kad dabar ji nusėta mėlynėmis“, – pasakojo viena moteris.

Sibiras – ekstremalaus klimato ir orų kraštas. Vis dėlto tokio kalibro krušos Sibire vidurvasarį yra retos. Papildomų rūpesčių nuo krušos puolusiems gelbėtis poilsiautojams kėlė ir kartu atšvilpę galingi vėjo gūsiai, išnešioję atostogaujančiųjų rankšluosčius, patiesalus ir kitus atsineštus reikmenis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(73)
(14)
(59)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: