Pajūryje siautėjo audra, sostinėje - griaudėjo ir žaibavo  (0)

Sekmadienį pajūryje siautėja audringas vėjas. Klaipėdos jūrų uoste sustabdyta laivyba, nevyksta krovos darbai. Tačiau klaipėdiečiams audra tėra puiki galimybė nulėkti prie jūros. Tiesa, šią savaitę sinoptikai prognozuoja pirmąsias pūgas ir šalčius. Apie viską - išsamiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Juokaujama, kad tikrieji uostamiesčio gyventojai prie jūros važiuoja tik žiemą arba per audrą. Šėlstanti jūra, uraganinio vėjo į veidą pustomas smėlis ir tykštantys bangų purslai nė vienam iš atvažiavusiųjų prie jūros nekelia jokio diskomforto.

Sekmadienio vidurdienį Jūrų uosto kapitono tarnyboje fiksuoti 23 m/s vėjo gūsiai. Iki vakaro pajūryje vėjas gali sustiprėti iki 27 m/s. O gali pasiekti iki 30 m/s. Prognozuojama, kad audra nurims tik pirmadienio popietę. Pasak meteorologų, jei prognozės pasitvirtintų, naktų kiltų tik labai stipri audra, tačiau ne uraganas. Uraganu vadintume tuomet, kai vėjas pasiektų 33 metrų per sekundę greitį.

Nors pajūrį talžo štormas, priešgaisrinės gelbėtojų tarnybos pagalbos dėl nugriautų ar lūžusių medžių gyventojai neprašė, kol kas niekur nėra nutrūkęs ir elektros tiekimas.

Lietuvos automobilių kelių direkcija įspėja, jog esant stipriam vėjui ant kelio dangų, ypač miškingose vietovėse, gali būti nukritusių medžių šakų.

Sinoptikų teigimu, pirmadienio naktį eismo sąlygas sunkins snygis, plikledis, stiprūs vėjo gūsiai. Formuosis plikledis, kai kur kils trumpa pūga.

Sekmadienio pavakarę nemalonūs orai užklupo ir Vilnių. Lietų ir šlapdribą lydėjo griaustinis ir žaibai.
Sekmadienį iki 18 val. šalies ugniagesiai-gelbėtojai buvo iškviesti šešis kartus pjaustyti ant kelio nuvirtusių medžių.

Laukia šlapia savaitė su galimomis pūgomis


Po labai permainingų pirmadienio orų antradienio naktis bus palyginti rami. Žymesnių kritulių nenumatoma. Gal tik paspaus iki 5 laipsnių šaltukas. Tačiau dieną vėl po truputį stiprėjantis pietvakarių-vakarų vėjas į kai kurias vietoves atneš nedidelius kritulius. Temperatūra pasieks 1-6 laipsnius šilumos, praneša LRT.

Trečiadienis - drėgnas, su krituliais. Kai kur gali pasirodyti lijundros, pagąsdinti plikledis. Naktį temperatūra svyruos apie 0. Dieną bandys pasiekti 2-7 laipsnius šilumos.

Neišvengsime kritulių ir ketvirtadienį. Naktį jų bus daugiau, dieną - mažiau. Naktį temperatūra vėl bus artima 0. Dieną tenkinsimės 0-5 laipsnių šiluma.

Penktadienį link Lietuvos pasuks aktyvus Atlanto ciklonas ir atneš dideles orų permainas. Sulauksime nemažai kritulių. Vėjas daug kur įsismagins iki 15-20, o vietomis ir iki 23-25 m/s. Galima tikėtis ir trumpų pūgų, nes ir oro temperatūra laikysis apie 0.

Savaitgalyje žada įsiveržti dar žvarbesni orai: ne tik pasnigs, bet ir atšals. Panašu, kad jau po kelių dienų prisiminsite tikros žiemos rūpesčius.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Mindaugas Milinis
(7)
(0)
(0)

Komentarai (0)