Įspėjimas vairuotojams: dabar su žieminėmis padangomis – slidu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

byzgis 2013-11-21 14:24
Pradziai kelininkai pabarsto kazkokiu shee gatves, kad visos blizga kaip nuo saliaros, poto raso kad cia nieko tokio. tegul dabar kompensuoja visiems kas nukentejo per sias dienas del slidaus kelio. Speju niekas net nesikreipe kad butu istirta kuo padengta kelio danga. Jei ir kreipesi tai jau seniai vikas nutildyta ir jokie tyrimai nebus daromis, nes su vejo malunais nepakovosi. Nesistebiu kad visi bega is sios salies, kur teisingumo nei su ziburiu nerasi.
punktyras 2013-11-21 14:46
apie kolegas ir gyvenimas šviesesnis pasirodys.
SaMaras 2013-11-21 15:44
Spėju kad daugiausiai triukšmo dėl vakarykščio įvykio vilno, kur motera su bimbalu stotelę nusinešė su exSnoro kiosku.. pirma reikia proto prieš bobai duodant mašiną galu varomu.. o po to iš viso reikia žiūrėti kokie kitą kartą teises gauna..su protu važiuojant net ir vasarinėmis padangomis žiemą įmanoma išvažinėt (nekalu apie smo trukdymą ir kt..) o jei nemoki važinėt tai ir vasarą ant sauso kelio neišsitenka
cosmosas21 2013-11-21 17:35
is kur jie ta sliduma atranda, kai lauke +7 ir dar sausa?
Nerealiai 2013-11-21 17:52
Tau viskas ok?
Rytis55 2013-11-21 17:55
Pritariu byzgiui. Vilnias pagrindinės gatvės tikrai buvo pabarstytos kažkokiu sūriu mišiniu. Jau antradienį pastebėjau, kad danga šlapia, nors lietaus nebuvo, o važiuojant kaip visada, retkarčiais suveikdavo ABS'ai ir dar nustebino, kad net antru bėgiu buvo praslydę ratai. Keliukų į kiemus pradžia taip pat sudrėko, o perėjus gatvę ant šaligatvio likdavo šlapi pėdsakai... Neiškenčiau patyrinėti labiau ir šįryt prie sankryžos pirštu paliečiau asfaltą. Vaizdelis nekoks. Dėl tos ilgai nenuplautos "druskos", matyt ir asfalto bitumas patirpo - ant piršto klampus slidus ir sūrus skystis... Šiaip normalu, - jei druska drėgname ore, ji ir be lietaus sutraukia drėgmę ir ištirpsta. Tad laukime lietaus ir situacija tikrai pasikeis. Žieminės padangos tikrai prasčiau sukimba prie +9, bet tokio paaiškinimo tikrai nepakanka. Nutyli kelių prižiūrėtojai apie savo klaidas...
vardasas 2013-11-21 18:13
kazin kodel minkstos padangos esant 9+ temperaturai dar labiau suminkstejusios tampa tokios blogos ir nebesukimba? gal nebepirkite naudotu padangu ar netgi nauju kuriu amzius jau virs 5 metu ir problemos dings kartu su visokiais blogais sukibimais. sportines masinos lenktynese naudoja labai minkstas padangas tik del geresnio sukibimo ir delto nukencia tik viena, padangos nes kuo minkstesnes padangos tuo geriau sukimba ir tuopaciu labiau dyla
FtBall 2013-11-21 18:35
Naujos ar senos mažai čia reikšmės turi. Žieminės padangos natūraliai minkštesnės, nes temperatūrai krentant - guma kietoja, o su plastmasinėm nepavažiuosi. O temperatūrai kylant - guma minštėja. Su deformuotom padangos irgi nekažką.
Arthuras 2013-11-21 19:17
Prie ko čia tos padangos ar mokėjimas/nemokėjimas važiuot, jei danga kažkokiu š*du sulaistyta?.. Niekas nesitiki, kad prie +9 laipsnių bus slidu, kaip plikledžiui esant.
bahuriux 2013-11-21 19:45
Drasiai galiu pasakyti, kad nesi mates naujo padangu zymejimo, arba jo nesupranti, o gal net ir nevairuoji. Nes kai silta ir sausas asfaltas tada taip, tik minkstos padangos sukimba geriau uz kietas ir vidutinio kietumo, bet jei tik palyja nors ir silta su tokiom kaip karve ant ledo busi, tuo tarpu kai kietos ar vidutinio kietumo neblogai sukimba, bet jos neparodo tokiu rezultatu kai sausa. O geros minksto misinio ziemines butent ir yra blogos ant slapio asfalto ir dar juo labiau +9 C, kai jos pritaikytos nuo +5 ir zemiau. Visos geros ziemines padangos turi zemiausia indeksa ant slapio aspalto F, o tuo paciu ir zemiausia indeksa kuro sanaudom F del minkstumo cia riedejimo nuostuoliai, bet kai sala sniegas ir ledas tai jos turi geriausia sukibima. Jei asfaltas buvo slapias del drusku ar dar bala zino ko, tada slidziausiai ir buvo tiem kas turejo tikras minkstas ziemines padangas.
AirDog 2013-11-21 20:01
Trečiadienį po darbo važiuodamas Geležiniu vilku vos į priekį važiuojančią auto neatsitrenkiau, ABS lyg žiemą traškėjo, sustojau per pusmetrį, matyt priešais stabdęs irgi čiuožė, antraip bučiau neišvengęs bumt... O šiandien ir pora bendradarbių užsiminė, kad vakar slydinėjo... P.S. Aš dar su vasarinėmis (geros būklės) padangomis, taip, kad nereikia lialia apie žiemines ir pliusinę temperatūrą!
shift 2013-11-21 20:17
Slidumą ir aš pastebėjau, vakar iš Laisvės pr. įvažiuodamas į Oslo g. Vilniuj pradėdamas važiuoti buksavau abiem pirmais bėgiais, o ir ABS suveikė vėliau stabdant.
bahuriux 2013-11-21 21:31
Nu reiskia pripyle jums kazkokio marmalo kuris galbut skirtas ledui/sniegui tirpinti. Man teko 2012 metu vasara po audros ir liuties, taip paslidineti kaip ir jum, kasesi net 3 pavara ratai, taspats kas ant ledo ir ABS atitinkamai traskejo stabdant, bet 100% tai buvo gamtinis reskinys. Gal ir pas jus nebutinai kelininkai pripyle sh.
immortallt 2013-11-22 00:29
Sąmokslo teorijas kuriat? Kelius barsto nes pinigų neturi kur kišti? O gal tiesiog drėgmė renkas ir per šilta žieminėm padangom? O jei ir būtų kažko negero pripylę, tai draudimo kompanijos pačios pirmos savivaldybę paduotų teisman.
Gabrielius 2013-11-22 01:16
Na, kad pylė kažkokią druską ar ką tai faktas, žmonės matė. Klausimas ar dėl to tas slydimas atsirado. Šiandien pats bekildamas ant viaduko antra pavara pradėjau slyst ir vos į bordiurą neįlėkiau.. Gatvės visos tamsios, nors pirmoj dienos pusėj nelijo, o šaligatviai visiškai sausi.
manciukaz 2013-11-22 08:20
nusipirkau žiemines naudotas na ir ka važinėju sau jau pora metu avarijos nei vienos nepadariau, sumokėjau 400lt. čia ne padangose esmė, o vairuotojuose važinėj visokios barakudos su džipais ir nupirktom teisėm ir pridaro avariniu situaciju, aš nors ir mėgstu kartais paspaust, bet reikia žinot kada ir kur...
kestutisz 2013-11-22 08:24
Na, nežinau kas čia tokio slidaus - irgi Vln važinėju, vieną kartą slystelėjau, bet kaltinti galėjau tik save (ir truputį priešais važiavusios mašinos neveikiančius stop'us). Tiesiog sezonas pasikeitė, padangos kitokios, reikia laiko įprasti - kai kitais metais pačioj pradžioj pasnigdavo tai žmonės gal tiesiog greičiau adaptuodavosi prie atsargesnio važinėjimo. O dabar - ai dzin, sniego nėra gi negali slidu būti dar, ką ten atstumą laikyti. Bet su tokiu požiūriu (tamsus asfaltas vadinasi neslidus) ir žiemos viduryje galima užsirauti ant "juodojo ledo"
Simplicity 2013-11-22 09:10
Kaip gali būti per šilta žieminėm padangom? Dėl to, kad oro temperatūra +2'C, kelio gal kokiu +1'C didesnė už tą, nuo kurios vasarinės padangos pradeda ant kelio laikytis prasčiau? Jei taip būtų, tai prie rudeniško +14'C žieminėmis padangomis į kalną neįvažiuotumėt
Arthuras 2013-11-22 09:59
Faktas, kad net einant pėsčiomis per perėją, čiut nepaslydau (kai tuo tarpu ant šaligatvio buvo visiškai sausa ir neslidu). Prie +9 su normaliais batais?.. Tai gal batams per šilta/šalta?..
sigun 2013-11-22 13:24
Pats pėsti prieš porą slystelėjau. Priežastis - asfaltas pasidengęs tepalo plėvele. Spėju pagrindinis slidumas yra prie sankryžų, kur automobiliai gauna kurį laiką pastovėti ir tose vietose daugiau prikapsi. Gal ne tokia jau žiauri ta techninė apžiūra arba daug važinėjančių su kledarais iš vis be jos...